$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגת העל 2023-2024
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 מכבי תל אביב 22 19 3 86.4%
2 הפועל תל אביב 21 16 5 76.2%
3 מכבי עירוני רמת גן 22 16 6 72.7%
4 הפועל חולון 21 12 9 57.1%
5 הפועל ירושלים 21 12 9 57.1%
6 בני הרצליה 22 11 11 50%
7 עירוני קרית אתא 22 11 11 50%
8 הפועל חיפה 22 10 12 45.5%
9 הפועל עפולה 22 9 13 40.9%
10 עירוני נס ציונה 23 9 14 39.1%
11 הפועל אילת 21 6 15 28.6%
12 הפועל באר שבע/דימונה 21 5 16 23.8%
13 הפועל גליל עליון 22 5 17 22.7%
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"רוצה לעבוד עם חומסקי והראל, הם חיים ונושמים את הפועל ירושלים"

בראיון ראשון ובלעדי, מייקל דייויס מדבר: "אנחנו עדיין רוצים להגיע ליורוליג, רוצים לנצח בכל דבר, אך כדי שזה יקרה כל מקבלי ההחלטות חייבים לשחות באותו הכיוון. אגיע בקרוב לישראל, לוקח על עצמי את כל המחויבויות הכספיות העונה"

רועי כהן
רועי כהן  21.11.21 - 20:37

הפועל ירושלים נכנסת לעידן מייקל דייויס עם הרבה אי ודאות ולא מעט סימני שאלה. מי שעד יום חמישי האחרון היה דמות לא מוכרת, הפך לבעל השליטה במועדון במהלך שרק מעטים היו שותפים לו. בראיון ראשון ובלעדי לערוץ הספורט, דייוויס מספר על הנסיבות שהובילו אותו אל קדמת הבמה, השורשים בישראל והזיקה לירושלים ובעיקר - על הצורך ההכרחי של האדומים במנהיגות חדשה, כזו שתוביל את המועדון לימים טובים יותר.

כבר בדקות השיחה הראשונות עם דייויס (41) אפשר להתרשם מהאנרגיות, הרעב והתשוקה שיש לאיש. תשובותיו ארוכות, מנומקות, הוא לעיתים בוחר להשתמש בסיסמאות, ולא חושש להודות שהוא מודע לכך שתשובה כזו או אחרת לא תהיה מספקת. ניכר שהוא ערך היכרות די עמוקה עם הבעיות של הקבוצה בהווה, אך גם מכיר את העבר ורוצה לקוות לעתיד גדול.

מהשיחה איתו עולה תמונה ברורה: משהו במבנה הבעלות הקודם לא עבד, היו לא מעט חילוקי דעות בין הבעלים, והמטרה הראשית שלו היא לנסות לייצב את המערכת, או כמו שהוא מגדיר זאת - ״לגרום לכולם לשחות באותו הכיוון״.

"רוצה להחזיר את הקסם שהיה בתקופת אורי אלון"

״גדלתי בניו יורק, ואחרי התיכון היתה לי את הפרבילגיה לחיות בעיר העתיקה של ירושלים לכמה שנים, במה שהיה אז ״ישיבת הכותל״, מוסד נפלא שקיים עד היום״, הוא מספר, אהבתי מאוד לגור בירושלים. כבחור צעיר התברכתי להיות שחקן כדורסל בינוני מאוד, אז אני אוהב כדורסל, אוהב את ירושלים, ובמהלך השנים האחרונות התחלתי להיות מעורב בצורה פאסיבית בארגון שמנהל את הפועל ירושלים. לאחרונה קיבלתי את ההחלטה להיות הרבה יותר מעורב כדי לעזור לקבוצה להגיע למקומות גדולים יותר מאיפה שהיא נמצאת כיום״.

מה אתה יודע על הקבוצה ואיך החלה המעורבות שלך?

״כמו העיר עצמה, גם ההיסטוריה של הקבוצה מלאה בעליות ומורדות ובדרמה. בשנים האחרונות, מאז שאורי אלון פרש והיום יש לו שני תינוקות מתחת לגיל שנה וכמובן חברה ציבורית - בתקופה שלו לקבוצה היה קסם מסוים. היא ניצחה על בסיס קבוע, היה חשמל סביב הקבוצה. לפעמים קשה להגדיר את המשתנים שהופכים משהו לכל כך מיוחד, אבל לפני כמה שנים הקבוצה היתה על דרך טובה יותר. מאז שאורי עזב זה מרגיש שהקבוצה מחפשת את עצמה ולא הצלחנו לייצר מחדש את הקסם הזה שהיה לנו בעבר״.

אז מה חסר? זה רק היעדרו של אורי?

״חלק מהסיבה לכך, היא כשאין לך מנהיג מהסוג שאורי היה, התחושה היא שאין הגה. הגענו למצב שבו קבוצת הבעלים לא מאוחדת כמו שהיא צריכה להיות, אין לה מנהיגות ברורה. אחד הולך בכיוון אחד, אחרים הולכים לכיוון אחר, והקבוצה לא עובדת כמו גוף מאוחד כבר כמה זמן. עכשיו זה מרגיש שיש הזדמנות לחשב מסלול מחדש ולגרום לכולם לשחות באותו הכיוון. לוודא שהקבוצה מקבלת את המשאבים הנחוצים, וקצת פחות עובדת על טייס אוטומטי. יש לנו אנשים מוכשרים בצורה בלתי רגילה והם עושים עבודה נהדרת, אבל הארגון כולו לא עובד כגוף אחד כבר תקופה, ואני חושב שזה די ברור לקהילה שסביב הקבוצה, שזה הזמן לעשות כאן ריסטארט ולגרום לכולם לצעוד באותו כיוון״.

מה יהיה התפקיד שלך בפועל, מהן התוכניות שלך עבור הקבוצה?

״התשובה הזאת אולי תהיה מעט לא מספקת, אבל האמת היא שאני עדיין בשלב הלמידה. בעסקים שלי אני משקיע את רוב זמני בביצוע מהפכים. אנחנו מסתכלים על ארגונים שלא ממלאים את הפוטנציאל שלהם ואנחנו מנסים להרים אותם הכי גבוה ולהסתכל על היער, ולא על העצים. אז אני לא רוצה כרגע לדבר על עניינים פרסונליים, או אם אנחנו צריכים לשחק כך או אחרת, אני מנסה להסתכל על התמונה הכוללת. בקרוב אני אקבל את החיסון השלישי ואוכל להגיע לישראל. עד שזה יקרה אני רוצה ללמוד איפה נמצאים החלקים החסרים. האם זה פועל יוצא ממחסור במשאבים? האם יש דברים שאנחנו יכולים לעשות שונה בנוגע לצוות, לשחקנים? בנוגע לליגה שבה אנחנו משחקים? איך אנחנו משווקים? איך אנחנו ברשתות החברתיות? יש כל כך הרבה דברים שאתה יכול להתמקד בהם״.

אז אנחנו צריכים לצפות לשינויים גדולים בתוך המועדון?

״אני רוצים לטפל באתגרים יחד עם ההנהגה הקיימת. יש לנו כיום בקבוצה אנשים עם תשוקה מדהימה, שחיים, מדממים ונושמים את הקבוצה הזאת.מי שנמצא שם בשטח מבין הרבה יותר ממני מה קורה, אבל מה שאני יכול לראות אפילו מעבר לים, זה שהאתגר הכי בסיסי הוא שאנחנו לא צועדים באותו כיוון. אנחנו צריכים למלא את הוואקום המנהיגותי שנוצר, שכולנו נסתכל ביחד לאותו כוכב הצפון. אם המשקיעים או הבעלים חושבים דבר אחד, ומי שמנהל בפועל חושב אחרת - זה לא יעיל, וזה חשוב מאוד שנגבש מחדש את המסר של מה אנחנו רוצים מהקבוצה, ומה נחוץ כדי לעשות את זה״.

״תוספת משאבים היא רק פלסטר לבעיות האמיתיות שלנו״

כשמדברים על הנושא החשוב באמת - הנושא הכלכלי - ניכר שדייוויס מצד אחד מבהיר שלא אמורה להיות בעיה של כסף, אך מצד שני נוקט משנה זהירות בנוגע לאופן שבו המשאבים יוקצו. ״עסקתי בנדל״ן למשך זמן רב, ויש לנו היום השקעות עסקיות רבות בתחומי ההון-סיכון, הביו-רפואה, נכסים תעשייתיים כמו מחצבות, תחבורה, לוגיסטיקה״.

יש לך גם מיזמים שקשורים באיחוד האמירויות, אתה יכול לספר לנו על זה?

״זה קשור לתחום האנרגיה. העצמאות האנרגטית של ארה״ב וישראל חשובה מאוד לעתיד ומה שאנחנו מנסים ליצור זה מערכות יחסים שיעזרו לארה״ב ולישראל להתפתח בתחום האנרגיה. בסיכומו של דבר, המקור של המשאבים זה משהו שאנחנו מרגישים מאוד נוח איתו אבל אני חושב שזה יהיה רק פלסטר לבעיות שיש לנו. אני חושב שברמה התרבותית יש לנו בעיות יותר עמוקות ובעיקר להתחיל לגרום לכל קבוצת הניהול לצעוד באותו הכיוון. כמובן שאני אתחייב גם להקצאת משאבים וזמן, ושני המרכיבים האלה יסייעו, אבל הרבה יותר חשוב לעשות מעין ״רי-סט״ כדי שכולם יראו את הדברים עין בעין״.

ובכל זאת, לפחות בטווח הקצר, לאיזו מציאות כלכלית הפועל ירושלים הולכת?

״בשלב זה אני לוקח על עצמי את כל המחויבויות הנוכחיות של הקבוצה, ואני יודע שזו אולי תשובה לא מספקת כי ברור שכל קבוצה יכולה להרוויח ממשאבים נוספים. אני לא חושב שבמצב הנוכחי תוספת של משאבים יובילו להתייעלות. אנחנו צריכים שינוי תרבותי כדי להחזיר לקבוצה מנהיגות, אנחנו נשמח לדון בהוספת משאבים על בסיס קבוע, בטווח הקצר ברור שאנחנו צריכים סנטר, ויש הרבה מה לעשות״.

איך אתה מדמיין את הביקור הראשון שלך בארנה?

״האמת שאני די נרגש לגבי זה כי מעולם לא הלכתי למשחק פרט להיותי עוד אוהד, אז אני קצת חרד לגבי זה. מה שאני הכי נרגש לגביו הוא להכיר את האנשים שמנהלים את הקבוצה ביומיום, ולתקן את מערכת היחסים שלא עבדה עד כה. החלק הכי מרגש הוא לדמיין את האולם הזה יותר מחשמל, מלא יותר ומנצח יותר. ראיתי יוטיובים של אורי אלון באולם הזה, אין לי שום אשליה שאני יכול להשתוות לכישרון, לצ׳ארם או לכריזמה שלו - אין לי את זה. אבל אני מקווה שנוכל לייצר את סוג המנהיגות הזה, כי זה מה שגורם לאנשים להיות חלק מהתרבות הזאת שוב, ואני מקווה שנוכל להגיע לשם במהרה״.

"כשאתה מנצח, אין דבר שהוא בלתי אפשרי"

האם אתה מתכוון להגיע לכאן לתקופה של שנים, או שאולי אתה רואה כאן פרויקט שצריך לשקם ולהמשיך הלאה?

״דיברתי לאחרונה עם אורי אלון וביקשתי את העצה שלו, כי המנהיגות שלו היתה סוג של ׳תור זהב׳ עבור הפועל, ואני תוהה כמה זמן ייקח לי להגיע לשם. אני מניח שהתשובה שלי מאוד לא תספק אותך - אבל האמת היא שאני עדיין לא יודע. חלק מהסיבה היא שאתה צריך למצוא את הכישרון והמשאבים הנכונים כדי לעשות משהו גדול. גדולה זה לא דבר קל להשיג, והחלק העיקרי שאני אנסה לעשות זה למצוא את המנהיגות הזאת. אם יהיה לנו מזל אז אולי נגיע לשם מהר, אבל אולי זה ייקח קצת יותר זמן. אנחנו מבינים שהקבוצה צריכה משאבים כדי לתפקד אבל אני רואה את השנה-שנתיים הקרובות כסוג של תקופת מעבר שבה ננסה לשנות את הקבוצה, ואם אני אעשה את זה נכון, הפרק שלי בהיסטוריה - לצד איל חומסקי וגיא הראל - הוא שנעזור לקבוצה להגיע לשלב הבא, זו תהיה בעיני הצלחה טובה ושימוש טוב בזמן ובמשאבים. אני אופטימיסט, אני מאמין שנצליח להביא את הקבוצה לאיפה שהיא היתה רק לפני כמה שנים. הרי איזה דבר מדהים זה יהיה - אם אנחנו נוכל להתאים בין ההון האנושי הקיים לבין המשאבים ולמנהיגות חדשה - אין גבול למה שנוכל להשיג כאן. זכינו באליפויות לפני כמה שנים ואנחנו צריכים לחזור לזה ואני חושב שנחזור לזה, בעזרת השם״.

הזכרת את תקופת אורי אלון, מה החזון של מייקל דייוויס עבור הפועל ירושלים?

״אני לא חושב שהוא שונה מהחזון שלו. אנחנו רוצים לנצח, אנחנו רוצים להגיע ליורוליג. הרבה דברים צריכים להסתדר אבל מסע של 1,000 מייל תמיד מתחיל בצעד אחד. אם אתה לא מנצח, אתה לא יכול להגיע לגדולה. אנחנו צריכים לנצח בכל יום, בכל משחק, לעבוד קשה יותר. להשאיר הכל על המגרש בכל יום. יש לנו שחקנים מחויבים שמוכנים לעשות את זה, יש לנו צוות אימון שאנחנו תומכים בו, ואם ניתן להם את המשאבים הנחוצים ונקרין את המנהיגות ואת ההתלהבות מחדש, אנחנו נחזור להיות ווינרים״.

איזה מסר יש לך לאוהדי הקבוצה?

״כשאתה מנצח, אין דבר שהוא בלתי אפשרי. כשאתה מנצח כל הזמן, כל אחד הוא אוהד. כשאתה מנצח פחות ממה שהיית בעבר, אתה צריך להרוויח בחזרה את האמונה ואת המסירות של האוהדים. תמיד יש את הגרעין שיילך איתך עד מעמקי הגיהנום, בין אם אתה מצליח או לא, ואין דבר יקר ערך יותר לקבוצה מהאוהדים האלו. אבל האמת היא שאנחנו חייבים לכל האוהדים קבוצה ששווה להאמין בה, ואנחנו קבוצה ששווה להאמין בה".

"לכן זה חשוב לעולם לא לתת להסחות הדעת של סוגיית הבעלות, מתחים, והתקשורת וכל הרעש מסביב להשפיע על משהו ששייך לכולם. כשאתה מעורב בבעלות על קבוצת ספורט, אתה בעצם הנאמן של האוהדים. התפקיד שלך הוא לוודא שהקבוצה נמצאת במקום שממנו היא יכול להצליח בכל כיוון אפשרי. יש לנו את האוהדים הכי טובים והמסירות שלהם גדולה, יש לנו ארנה גדולה וטובה יותר ממה שהיה לפני כן, ואין שום דבר שיעצור אותנו מלהגיע לגדולה, בתנאי שנוכל לגרום לכולם לצעוד באותו כיוון. אז אני רואה את התפקיד שלי בשנים הבאות להביא אותנו חזרה לגדולה. זו אחריות גדולה מאוד שאני לוקח אותה בצניעות רבה ואני מקווה שאני אהיה ראוי לאמון שהאוהדים יתנו בנו ושהם יפגינו את הסבלנות שתעזור לנו להגיע לאן שאנחנו צריכים, בעזרת השם״.