הפועל חולון עברה הרבה העונה. פציעות של שחקנים מובילים, עזיבות בשל המצב ופיטורי מאמן. אך אמש (רביעי) היא זכתה לקצת נחת עם ניצחון גדול 95:103 על הפועל ירושלים בפיס ארנה. היום (חמישי) התראיין יו"ר הפועל חולון, איתן לנציאנו, ל-"5 באוויר" וסיפר על התקופה האחרונה והמטרות לשאר העונה של הנמרים הסגולים.
על הניצחון בארנה :"אפשר להגיד שנגמרה המלחמה והתחילה העונה, זה היה רגע של המשכיות מהמשחקים האחרונים. נכון שהניצחון מתוק, אך הרוח שכל כך חיכינו לה היא יותר חשובה לנו. הרוח הזאת קיימת, ראיתי אותה במשחקים האחרונים. לשחק בבאר שבע עם שש שחקני רוטציה, בגלבוע, שהיא קבוצה נהדרת עם 7 שחקנים ואתמול אפשר להגיד 7.5, שלא נדבר על העבירות שם. אנחנו מודעים לכך שצריך לחזק את הסגל".
"לא רק לי הייתה חסרה הרוח, גם לקהל שאני כל כך מחובר אליו, מרגיש אותו וחי אותו", המשיך לנציאנו והחמיא למאמן פרדראג קרוניץ', "לא היתה בקבוצה הזו את הרוח והתשוקה שתמיד מאפיינת את הפועל חולון, אפשר להגיד במילה אחת שזה המאמן, לדעתי לפחות. אתה רואה את החיבור עם השחקנים, הוא לא מתפשר, שחקנים מאוהבים בו, עושים מה שהוא אומר ונותנים 200%. זה מתבטא גם ברוח השונה במגרש וגם בניצחונות. זה לא סוד שהוא נהנה פה ואנחנו נהנים ממנו גם. בהחלט ננסה להשאיר אותו".
מבחינת הפציעות הרבות של חולון, נשאל היו"ר על כך שרק אתמול ג'וש האגניס ספג פציעה לא פשוטה אחרי שבעצמו החליף את ג'אבון מקורמיק: "נצטרך פוינט גארד חדש ואנחנו בשוק. היו כבר שני שחקנים עם כרטיס טיסה וזה נמנע ברגע האחרון. אנחנו שואפים לצרף לפחות רכז אחד ועוד שחקן בעמדות 3-4".
על השאלה האם הפועל חולון יכולה לחזור ולתת פייט לקבוצות עם תקציבים גדולים ממנה: "עשינו זאת בעבר ולא פעם אחת וכן זו השאיפה, להביא את המשהו המיוחד שלנו שלאו דווקא קשור בארנק. כמובן שכלכלית אנחנו רחוקים, אבל גם בשנים הקודמות היינו רחוקים, כמועדון אנחנו שם. בסוף אם מכבי, הפועל והפועל ירושלים היו רוצות שחקן, הן היו לוקחות אותו. 200, 300 אלף דולר, זה עדיין אותו שחקן, קודם צריך להחזיר את הרוח והקהל ליציעים, זו המטרה כרגע".
על עדכון מטרות אמר: "אני לא יוצא בהצהרות. זה נשמע כמו קלישאה, אבל אנחנו מתקדמים ממשחק למשחק. הצהרות זה נחמד, אבל השאיפה היא להגיע לארבע הראשונות ונקווה לכמה שפחות פציעות".