דרמת תמיר בלאט והפועל ת"א ממשיכה להכות גלים ויוצרת סיטואציה לא פשוטה מבחינת הפועל ת"א. אחרי שהושג סיכום עם הגארד לחוזה ל-3 שנים בתמורה ל-1.6 מיליון דולר לעונה, עכשיו עדיין לא ברור האם המעבר ייצא לפועל. דאז מה קרה וקורה שם? ננסה לעשות סדר.
אחרי שהמו"מ עם ים מדר נתקל בקשיים, עופר ינאי התחיל להבין שהוא הולך לאבד את הגארד הישראלי הבכיר שלו. לכן, במקביל לקשיים עם מדר, כפי שפורסם בערוץ הספורט, הוא נפגש עם נציגיו של תמיר בלאט. הבעלים פעל מתוך מחשבה שהאלטרנטיבה הישראלית הטובה ביותר לים מדר הוא תמיר בלאט. ינאי האמין שאין גארד ישראלי טוב ממנו ובעל ניסיון יורוליג עשיר, ולכן מתוך אסטרטגיה שהוא רוצה את הישראלים הטובים ביותר בהפועל ת"א, הוא פעל לסגירת העסקה. המו"מ היה מהיר והושג סיכום ל-3 שנים בין ינאי לנציגיו של בלאט.
אלא שכאן הגיעה בעיה: בצוות המקצועי, כולל אצל המאמן דימיטריס איטודיס, כלל לא ידעו על אותו הסכם. למעשה, המאמן לא קיים שיחה עם בלאט לפני הסיכום על התפקיד שלו ועל האופן שבו השתלב, אלא רק ינאי התנהל מול נציגיו.
הסיטואציה מסתבכת, שכן בצוות המקצועי של הפועל ת"א חושבים שמבחינת היורוליג, בלאט הוא פחות השחקן שהם מחפשים שישחק לצד ואסיליה מיציץ'. הם מאמינים שהשילוב של בלאט, במעמד של שחקן מוביל בשכר של 1.6 מיליון דולר, עם מיציץ' - פשוט לא יעבוד, ולכן למעשה הם לא בונים עליו לתפקיד משמעותי ביורוליג.
למעשה, היו גורמים שהופתעו מאוד לשמוע מהסגירה של הבעלים ללא ידיעתם, כך מעידים בסביבת הפועל ת"א. התכנית המקצועית בהפועל ת"א לקו האחורי הוא לצרף את תומאס סטורנסקי, שעזב את ברצלונה, וטרם החזיר תשובה, וכן לצרף גארד בכיר מאוד לצד מיציץ', כשיש גם את טיילר אניס שישוב מפציעה.
למשבצת הגארד הישראלי, בצוות מעדיפים מקצועית את מקס היידיגר, שאיתו מתנהלות שיחות בימים אלה. הגארד הצטרף לבורגוס, אך בהפועל ת"א מאמינים שאפשר יהיה לאפשר את שחרורו והוא זה שיתפוס את התקן אותו ינאי ניסה לאייש, והוא מועדף על פני בלאט.
ומה קורה עם בלאט? שחקנים בהפועל ת"א מעידים שהם קיבלו מסרים מסביבתו שהעסקה עם הפועל ת"א סגורה, אך הסיטואציה כעת הפכה למורכבת. מכבי ת"א אתמול נפרדה מבלאט, כך שאליה הוא לא יחזור.
בכל מקרה, ההתפתחויות סביב בלאט בהחלט הפכו לשיחת היום בהפועל ת"א, כשלמרות הכוונות הטובות לצרף ישראלי בכיר, נראה שעד עכשיו הצוות המקצועי והבעלים לא היו בתיאום סביב המהלך.