מכבי תל אביב ניצחה אמש (חמישי) 83:101 את הפועל תל אביב בדרבי יוקרתי, וזכתה לראשונה בתולדות המועדון בתואר הסופרקאפ.
הקבוצה של עודד קטש עמדה בהצלחה במבחן הראשון שלה במשחק רשמי, וסיפקה הופעה משכנעת מול היריבה העירונית, שבוע בלבד לפני פתיחת עונת היורוליג.
יצאנו לדרך: הירשמו לפנטזי היורוליג של VISA וערוץ הספורט
״לפתוח את העונה עם תואר בניצחון בדרבי זה משמעותי מאוד. זה היה משחק טוב שלנו בשלב כל כך מוקדם, וזה לגמרי מעודד ומצביע על כיוון טוב וחיובי. ראינו על המגרש הרבה אופי, אחריות, למידה מהירה, ובסך הכל נראה שאנחנו בכיוון הנכון. הניצחון הזה הוכיח לנו שיש לנו עם מה לעבוד ושיש לנו בסיס טוב״, אמרו במועדון.
כיאה לדרבי, במכבי מייחסים משמעות גדולה לתוצאה הסופית. 4,000 אוהדי הקבוצה ביציעים קיוו לניצחון שיספק להם גם הופעה שתכניס מידה של אופטימיות לקראת העונה שבפתח. "שמחים על התוצאה ועל החוויה. זו הייתה חוויה מדהימה מול הקהל שלנו, ובשבילנו זה לא מובן מאליו״, אמר המאמן עודד קטש. ״הבנו את המשמעות של המשחק ושל התואר בשביל המועדון ובשביל הקהל. יודעים את הפיקנטריה סביב המשחק, ואנחנו תמיד תחרותיים ורוצים לנצח״.
למרות סימני שאלה מקצועיים וקבוצתיים רבים סביב קבוצה חדשה שנבנתה ועדיין נמצאת בתקופת הכנה, מכבי הציגה אתמול יכולת מרשימה, כזו שלא היה ניתן להבחין בה שמדובר למעשה במשחק הרשמי הראשון שלה העונה, כשהציגה יכולת ודרך משחק טובות.
הצהובים מתאמנים בסגל מלא כשבועיים בלבד, כשלצד השחקנים החדשים שהצטרפו, נמצאים גם מספר שחקנים ותיקים כמו איפה לונדברג וג׳יילן הורד שנשארו מהעונה שעברה ומעניקים לקבוצה ביטחון, רוגע ואחריות על הפרקט. "בשלב הזה של העונה, אנחנו עושים דברים טוב ביחס לשנים עברו. חלק מזה זה הרבה בגלל שחקנים שהיו פה בשנה שעברה”, הוסיף קטש. "גם אם יש מצטרפים חדשים, הרבה יותר קל להגיע לדרך שבה אתה רוצה לשחק, וזה גם קורה מהר יותר. מאז שאני כאן, היו שנים שבנינו קבוצות כמעט מאפס, ולקח לנו הרבה מאוד זמן. השנה, למצטרפים החדשים היה יותר קל כי שאר השחקנים כבר יודעים ומכירים הכל”.
מבחינת מהלך המשחק, אחרי פתיחה שקולה של שתי הקבוצות, הדגש המקצועי של הצהובים היה בצד ההגנתי, והדברים החלו לבוא לידי ביטוי ולהיות מיושמים על הפרקט כבר ברבע השני. לאחר המחצית ניתן היה לראות שהצהובים ממשיכים באותו קו, שומרים על היציבות ומבססים את השליטה במשחק. "יש לנו בקבוצה הזו יותר כלים כדי לתקן את מה שצריך, והיו לנו הרבה דקות טובות. היו הרבה טעויות של ׳אובר׳ מוטיבציה. דיברנו על זה בפסקי הזמן וגם במחצית, עשינו סטפ אפ ושחקנים הגיבו לזה כמו שצריך. ברצון, באנרגיות, בשפת הגוף - אנחנו בהחלט שם”.
קטש, “למצטרפים החדשים יהיה קל כי שאר השחקנים כבר יודעים הכל“ (אלן שיבר)
על האפשרות שהניצחון בדרבי והזכייה בתואר יכניסו את השחקנים לאופוריה, אמר המאמן: "אנחנו מספיק מנוסים וחכמים. משחקים בשלבים האלה של העונה יכולים להתפתח להרבה מאוד כיוונים. אני לא מודאג מהעניין הזה, אני סומך עליהם. אני כבר מודאג מהשבוע הבא, לא להכנס לאופוריה זה משהו שאני טוב בו”.
רוב העיניים באולם אתמול, מצד שני המחנות, היו נשואות אל עבר ים מדר, שבקיץ עבר מהפועל תל אביב למכבי תל אביב. מדר סיים את המשחק כ-MVP עם הופעה נהדרת שכללה 13 נקודות, 7 אסיסטים וסל אדיר כמעט ממגרש שלם, שסיפק חותמת מהדהדת שמדר על הפרקט.
במהלך המשחק ובסיומו הרעיפו אנשי המועדון וחבריו של הגארד לקבוצה מחמאות: "ים הוא שחקן נהדר, שחקן מאוד מוכשר, כיף לשחק יחד איתו ולהיות איתו באותה הקבוצה. הוא הראה לכולם מה הוא שווה. לצד ההתרגשות מהמעמד, הוא שיחק עם הרבה ביטחון והיה נראה שהוא מרגיש נוח”.
קטש הוסיף על מדר: "התרומה שלו גדולה מאוד, היא הייתה מיידית וזה היה לי די ברור, מגיע קרדיט גדול לים. הוא תמיד מביא את התשוקה שלו למשחק, וזה חלק מסט היכולות שיש לו. ככל שתתפתח העונה הוא אפילו יהיה יותר טוב. צריך לזכור, הוא הצטרף לקבוצה, גם הוא חדש כאן, הוא ילמד את השיטה וישתלב עוד יותר טוב”.
גם ארמנדו בייקוט, קיטון וואלאס ובונזי קולסון רשמו הופעות בכורה טובות. וואלאס סיים עם 10 נקודות, בייקוט הוסיף 9, וקולסון, שנדמה כאילו מעולם לא עזב את הצהובים, תרם 13 נקודות וזכה לאהבה גדולה מצד הקהל.
"השחקנים החדשים מבינים, חכמים, רוצים ללמוד ויש לאן להשתפר. אנחנו בהתחלה, לא ידענו למה לצפות, אנחנו עוד ממש בהכנה. יש הרבה דברים שאפשר לקחת מהניצחון. נכון, זה תואר ראשון בהתחלה של העונה, אבל יש לנו עוד הרבה עבודה לעשות. בונזי זה בונזי, הוא שחקן אדיר ואנחנו כבר קיבלנו ממנו הרבה בשני צידי המגרש. הוא שחקן עם הרבה יכולות, יוסיף הרבה מהניסיון ומהיכולת שלו״, הוסיף קטש.
על שני המצטרפים החדשים, ארמנדו בייקוט וקיטון וואלאס, אמר קטש: "זו אמנם שנה שנייה של ארמנדו באירופה, אבל התפקיד שלו הולך להיות יותר משמעותי מאשר בשנה הראשונה שלו. עברנו תהליך כזה עם כמה גבוהים שהגיעו למכבי. אני חושב שגם הוא וגם קיטון יכולים לעשות את ההתקדמות הזאת”.