$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

סדר עולמי חדש: מצעד 10 הטובים בעולם בשנת 2020

2020 הייתה השנה שבה נכנסה לחיינו הקורונה הארורה, אך חרף כל הקשיים, עונת הכדורגל הגיעה לסיומה. כעת, רגע לפני טקס פרסי THE BEST של פיפ"א, הגיע הזמן לסכם עם מצעד עשרת השחקנים הטובים בעולם ב"שנת הקורונה". לא מסכימים עם הדירוג שלנו? טקבקו

דני פורת
דני פורת  17.12.20 - 13:45

2020 הייתה שנה מיוחדת במינה. הקורונה הארורה שיבשה את חיינו וגדעה חודשיים שלמים של כדורגל. "פראנס פוטבול" החליט, באופן חריג ומעורר מחלוקת, שלא להעניק את פרס כדור הזהב, התואר האישי החשוב ביותר בשנה קלנדרית. פיפ"א לעומתה כן תפרגן לכדורגלנים הגדולים ותחשוף הערב (חמישי) את הזוכה הגדול בפרס "THE BEST", כאשר רוברט לבנדובסקי, ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו הגיעו לישורת האחרונה. לכבוד האירוע, בחרנו את 10 השחקנים הטובים ביותר לשנת הקורונה.

כדאי להבהיר, המשותף לכל השחקנים שברשימה הוא שעמדו בלפחות תנאי אחד מהבאים. בעיניי, הדבר החשוב ביותר בבחירה היא התרומה של אותו שחקן להישג קבוצתי, ובהיעדר מונדיאל או יורו, בשנה כזו רוב המשקל נפל על ליגת האלופות (ופחות על ליגות מקומיות), ולכן חמישה מתוך הנבחרים הם שחקנים שהגיעו לגמר בליסבון. האלמנט השני החשוב הוא היכולת של השחקנים לייצר מספרים בולטים, וכאן הדגש הוא על שחקני התקפה. באשר לשחקני הגנה, בחרנו שלושה, בניתוח החשיבות שלהם לקבוצות וההשפעה שלהם המורגשת לעיתים רבות כאשר אינם משחקים.

בבחירה נעדרים הרבה מאוד שחקנים שבקלות הייתם מכניסים לרשימת 10 השחקנים הטובים בעולם. אבל הרעיון היה להיצמד לשנת 2020, להישגים האישיים והקבוצתיים, ליכולת של אותם השחקנים לשמור על יציבות לאורך זמן. לכן, היו כאלה, שבצער רב נפלו בין הכיסאות. שמותיהם בוודאי יחשפו בטוקבקים. איתם הסליחה.

10. כריסטיאנו רונאלדו (יובנטוס) - בכל עונה אחרת, הפורטוגלי כנראה היה מדורג במקום גבוה יותר, ולמרות שהוא אחד משלושת המועמדים הסופיים לפרס של פיפ"א, היו שחקנים טובים ממנו ב-2020. ובכל זאת, המספרים של CR7 מעניקים לו מקום של כבוד בעשירייה הפותחת. כריסטיאנו הוביל את יובה לאליפות תשיעית ברציפות - אולי הכי פחות מרשימה שלה בריצה המפוארת הזאת. 31 שערים כבש בסריה א' ב-2019/20 וסיים כסגן מלך השערים רק לצ'ירו אימובילה. אם מתייחסים רק ל-2020, אז לפורטוגלי יש 31 שערים ב-29 משחקי ליגה. כמובן שאם הגברת הזקנה הייתה מצליחה יותר באירופה, כריסטיאנו היה מקבל יותר לייקים.

9. ליאו מסי (ברצלונה) - לראשונה מאז 2014, ברצלונה ומסי סיימו עונה ללא אליפות, גביע או ליגת אלופות. הכישלון המקצועי שהגיע לשיא ב-8:2 לבאיירן מינכן באוגוסט, מוריד את הפרעוש, זוכה כדור הזהב האחרון, כמה דרגות למטה ברשימה האקסקלוסיבית. גם העובדה, שבארסה ממשיכה לקרטע מאז פתיחת העונה לא מוסיפה לו נקודות. אז מדוע גאון הדור נכנס לטופ 10? בצל המשבר של הבלאוגראנה, קשה להתעלם מעונה בה סיים כמלך הבישולים (21) והשערים (25) של הליגה הספרדית עם דאבל דאבל יוצא דופן, גם בסטנדרטים הגבוהים שלו. מסי לא בשיאו, אבל, הספיק לתת כמה רגעי קסם ב-2020 כדי לשכנע אותנו.

8.  מרקיניוס (פ.ס.ז') - בעקבות העזיבה של טיאגו סילבה, הפך בתחילת העונה הבלם בן ה-26 לקפטן של פ.ס.ז' באופן רשמי. בפועל, האחריות הזאת הוטלה על כתפיו כבר בפיינל 8 בליסבון. בעיניי, מרקיניוס היה אחד משני שחקנים הכי משמעותיים בריצה של פאריס לגמר ליגת אלופות ראשון בתולדותיה. בעונתו השישית במועדון, הברזילאי לקח את הפיקוד במרכז השדה, עם פציעתו של מרקו וראטי, ואפילו הבקיע את שער השוויון הדרמטי מול אטאלנטה ברבע הגמר ומספר ימים לאחר מכן כבש את הראשון ב-0:3 על לייפציג בחצי הגמר. בלם, קשר, שחקן נשמה, מנהיג, קפטן ו-ווינר אמיתי.

7. מנואל נוייר (באיירן מינכן) - בטקס פרסי השנה בפיפ"א, משום מה מפרידים בין השוערים לשחקני שדה. העונה היו מספר שוערים שבלטו לטובה, כמו טיבו קורטואה מריאל מדריד ואליסון מליברפול. נוייר מקבל את הבכורה ברשימה שלנו משום שהתרומה שלו הייתה הגדולה ביותר. הגרמני שזכה בכל תואר אפשרי ב-2020, היה שם בשביל באיירן בריצה ההיסטורית לזכיה בליגת האלופות, כאשר במשחק הגמר סיפק מספר הצלות מדהימות ושמר שש פעמים על רשת נקיה ב-11 המשחקים במפעל. "מנו היה מדהים לאורך כל העונה. בלתי ייאמן. ליגה משל עצמו", פירגן לו מאמן גרמניה, יואכים לב אחרי שזכה בתואר שוער העונה של אופ"א.

6. סרחיו ראמוס (ריאל מדריד) - רק בשנה החולפת רשם הבלם הוותיק שלושה ציוני דרך מדהימים: חצה את רף 100 השערים במדי ריאל מדריד, הפך לשיאן ההופעות האירופי במשחקי נבחרות ונהיה לשחקן ההגנה הפורה ביותר בתולדות הליגה הספרדית. ראמוס, שראה וזכה בכל תואר קבוצתי אפשרי במהלך הקריירה, ניפק עונה אישית גדולה והיה לאחד הגורמים המשמעותיים בזכיה של הבלאנקוס באליפות הקורונה, עם 6 שערים ב-11 המשחקים האחרונים ביוני. הגדולה של הספרדי, נמדדת גם כאשר הוא לא משחק, ובלעדיו ריאל נראית אחרת לגמרי, אפילו מעט אובדת עצות וזו סיבה מספקת כדי להעדיף אותו על פני כרים בנזמה או טיבו קורטואה.

5. וירג'יל ואן דייק (ליברפול) - מאחר שבוחרים שחקן על סמך עונה קלנדרית, ההישג המדהים של ליברפול עומעם. יסכימו כולם, כי החבורה של יורגן קלופ הבטיחה את האליפות בין החודשים אוגוסט 2019 לפברואר 2020. לאחר מכן באה ירידה מובנת, מגפת הקורונה, הבטחת תואר האליפות לראשונה אחרי 30 שנה וחוסר יציבות בפתיחת 20/21. אבל מאחר שאי אפשר להתעלם מההישג, ראוי להציב ליברפולי אחד ברשימה והבחירה הייתה קשה. ואן דייק, שרבים חשבו שהיה ראוי לזכות בכדור הזהב ב-2019, הוא הטוב ביותר מבין המועמדים, בעיקר בגלל הגיוון במשחק שלו, היציבות, היעדר הטעויות, השקט שהקרין והעובדה ששינה את ה-DNA של האדומים.

4. קווין דה בריינה (מנצ'סטר סיטי) - הג'ינג'י נבחר לשחקן העונה בפרמיירליג מטעם השחקנים אחרי שקבע שיא אישי בכיבוש שערים (13) והשווה את השיא המיתולגי של תיירי הנרי בכמות האסיסטים (20). לטעמי, השחקן הטוב ביותר בפרמיירליג, היה יכול להתברג גבוה יותר אם היה מתרגם את המספרים שלו גם לזכיה באליפות או לפחות להעפלה לגמר ליגת האלופות. מנצ'סטר סיטי שלו סיימה כסגנית והודחה ברבע גמר הצ'מפיונס באופן מפתיע. עם זאת, אין להתעלם מהיכולת הפנומנלית שהציג לאורך חודשים ארוכים, גם אם כרגע הוא מעט בירידה. הקשר הכי טוב באירופה.

3. ניימאר (פ.ס.ז') - 2020 היא השנה שבה הפך ניימאר מהשחקן היקר ביותר בעולם על הנייר, לשחקן היקר ביותר בעולם על הדשא. הברזילאי, אומנם פספס חודשיים יקרים בעקבות ביטול הליגה הצרפתית, אך הוביל את פאריס סן ז'רמן למקום אליו שאפה מאז נרכשה על ידי הקטארים - גמר ליגת האלופות. ניימאר היה הכוכב הבלתי מעורער שלה בהגעה לרגע השיא בליסבון עם הופעות מרעננות נגד אטאלנטה ולייפציג ואם לבטא זאת במספרים, אז הברזילאי כבש 8 שערים ובישל 2 ב-10 משחקיו האחרונים במפעל הנוצץ מכולם. עם כל הכבוד לקיליאן אמבפה, ניימאר היה האיש המרכזי של פאריס בקמפיין המוצלח שלה באירופה.

2. יושוע קימיך (באיירן מינכן) - איזו ברכה גדולה למאמן שיכול להשתמש בשחקן בכמה תפקידים. הקשר האחורי של באיירן מינכן הוסט לעמדת המגן הימני בפיינל 8 בעקבות הפציעה של בנז'מן פבאר ועשה את העבודה בצורה פנומנלית. שער ובישול מול ברצלונה ברבע הגמר, שני בישולים נגד ליון בחצי הגמר ולקינוח אסיסט לשער הניצחון של קינגסלי קומאן בגמר האלופות. הכלבויניק של האנזי פליק הוא המוח האמיתי שמפעיל את גלגלי המכונה הבווארית שתסיים את שנת הקורונה עם אחוזי הצלחה דומים לחברת פייזר ומודרנה.

1. רוברט לבנדובסקי (באיירן מינכן) - בואו ניתן לתארים לדבר בעד עצמם: מלך השערים בגרמניה 19/20, מלך השערים בגביע הגרמני 19/20, מלך השערים בליגת האלופות 19/20, מלך השערים בחמש הליגות הבכירות 20/21, השחקן שכבש הכי הרבה שערים בכל המסגרות ב-2020 ומי שהבקיע בכל שלב באלופות, למעט הגמר. אלוף גרמניה, מחזיק הגביע הגרמני, אלוף אירופה, מחזיק הסופרקאפ הגרמני והסופרקאפ האירופי. שחקן השנה של אופ"א, שחקן השנה של פיפ"א (ככל הנראה). החלוץ הטוב בעולם, השחקן הטוב בעולם ב-2020, שמגיע מהקבוצה הטובה בעולם. יש בכלל ספק?