מעקב הליגיונרים שלנו ממשיך ומתקרב לסיום העונה, הפעם עם פוקוס על שני כישרונות צעירים שצפויים לשחק במדים אחרים בשנה הבאה, ואחד שעשוי לעזוב בינואר שאחריו. בואו נתחיל.
ליגיונר השבוע: ענאן חלאיילי (סן ז'ילואז)
סחט פנדל ב-0:1 של אוניון סן ז'ילואז' על אנדרלכט
חלאיילי אמנם לא שחקן שנמדד במספרים, אך כשרואים את סן ז'ילואז, רואים את התרומה שלו על הדשא. שער ושני בישולים בחודשיים האחרון הם דבר אחד, אבל בלעדיו סן ז'ילואז לא הייתה מגיעה ל-22 נקודות מ-24 האחרונות שלה. זה בלט גם במשחק מול אנדרלכט, כשהוא סיים עם 4 מ-6 כדורים ארוכים מוצלחים וכאמור, סחט פנדל.
סחיטת הפנדל של חלאיילי הגיעה בזכות המהירות שלו, שהופכת אותו לנשק שובר שוויון גם בליגה הבלגית ועומדת בבסיס המשחק של הישראלי. הוא אחד הספרינטרים הטובים בבלגיה ועומד פיזית בתנאים של הכדורגל האירופי, אבל עם 1.3 כדרורים מוצלחים למשחק, ירידה לעומת ה-2.3 בשנה שעברה בליגת העל, כשאין הבדל משמעותי באחוז ההצלחה.
ההבדל הגדול אצל חלאיילי, גם מספרית, נמצא בכל מה שמסביב. השנה אנחנו רואים אותו מצליח לתרגם את מה שהוא עשה בשנה שעברה בליגת העל, כשהוא מוסר מעט יותר כדורים ארוכים, בפרט במשחקים האחרונים, ובפעולה ההגנתית. השנה הוא עם 2.5 תיקולים למשחק לעומת 2 בשנה שעברה, בליגה קשוחה יותר, כשהוא בתפקיד מעט יותר אחורי.
כל זה הופך אותו לשחקן שעושה הרבה דברים נכון, גם אם לא בהכרח המוציא לפועל המרכזי של הקבוצה, אבל עושה פעולות נכונות ומוסיף ברק מהאגף. זה שינוי חד בהשוואה למה שראינו בשנה הבאה, גם אחרי שכר לימוד בו התקשה לתפקד בהכרח כקיצוני על כל הקו ב-3:5:2, אבל אפשר לראות אותו צובר ביטחון מרגע לרגע.
חלאיילי 1.83 מ' שהתחזק פיזית באופן מרשים בשנה האחרונה ויכול לעמוד על שלו מול כל קבוצה. הוא יהיה בן 21 בספטמבר ונראה כמו מי שמוכן כבר עכשיו, או יהיה מוכן בשנה הבאה, למעבר לליגה גדולה יותר. לא הייתי פוסל את ברייטון, שחולקת בעלים עם סן ז'ילואז. למרות זאת, ייתכן שחצי שנה נוספת כשחקן משמעותי תהיה חשובה עבורו.
בפרט במקרה הסביר בו סן ז'ילואז תעלה לליגת האלופות. אם היא תזכה באליפות היא תעפיל אוטומטית לבתים, כשהיא על סף הבטחת אחד משני המקומות הראשונים בליגה ומוקדמות האלופות לכל הפחות. חלאיילי יכול להוכיח את עצמו בבמה הגדולה באירופה כשחקן חשוב בסן ז'ילואז, כשהתקופה בבלגיה הוסיפה מימדים נוספים למשחקו, אבל מעל הכל, הוסיפה סבלנות. חלאיילי עדיין יכול לעבור יריב בכדרור, אבל יעדיף את המסירה או את ההרמה קודם לכן, ולא שוכח את ההגנה.
עונה מצוינת (Getty)
ליגיונר השבוע: אוסקר גלוך (זלצבורג)
בישול בהפסד 4:2 לשטורם גראץ.
גלוך יסיים את העונה הזאת בלי אליפות. אמנם נשארו לזלצבורג שני משחקים קלים על הנייר, אך פער של שבע נקודות מגראץ אומר שהסיפור גמור. זאת עונה מאכזבת מבחינת הישראלי, לפחות מספרית. הוא עם תשעה שערים וחמישה בישולים, לעומת שבעה שערים ו-15 בישולים בעונה שעברה.
זאת הייתה אחת העונות הרעות של זלצבורג בעידן רד בול. הקבוצה שיחקה כדורגל חסר אופי, החליפה מאמן בינואר ואף אחד מהשחקנים לא יכול להגיד שהוא עשה עבודה טובה במיוחד. הם לא היו פקטור בליגת האלופות (למרות הרחבת הפורמט) וגם לא בליגה האוסטרית למשך חלקים ארוכים מדי מהעונה.
זה נכון גם בקשר לאוסקר, ששיחק כדורגל לא יציב והבקיע, למעשה, שלושה שערי ליגה בכל 2025 למרות שהתמודד עם מספר פציעות (כולל דלקת בשקדים שהשביתה אותו לשבועיים בתחילת הפלייאוף). ובכל זאת, גלוך יכול לסיים את העונה עם הראש למעלה. ההפסד 4:2 לגראץ, בו מסר שלוש מסירות מפתח, הרים פעמיים וניצח ב-4 מ-9 מאבקים מול הקבוצה הטובה באוסטריה, הוא דוגמה טובה להתפתחות של גלוך בציר אחר, הציר המנטלי. גם בפיגור 2:0 שפת הגוף שלו נראתה טוב יותר משל רוב השחקנים של זלצבורג, הוא המשיך לנסות והוביל באגף, גם כשחבריו לקבוצה לא היו שם. השער של ננה שצימק ל-2:1 היה שער שכולו אוסקר, מתחילת המהלך ועד הבישול עצמו שהשאיר לשחקן, 1.74 מ' בלבד, שער על מגש.
בעוד שלוש או ארבע שנים מהיום, אם גלוך באמת יהיה באחת הקבוצות הגדולות בעולם, אנחנו נסתכל על השנה הזאת בגאווה. שנה שבה שום דבר לא הלך ובה אוסקר (2.5 מסירות מפתח למשחק, 14 מצבים גדולים שיצר ו-4 בישולים בלבד) היה יכול לקוות ליכולת סיום טובה יותר של חבריו לקבוצה, אבל שנה שחישלה אותו. שהפכה אותו לשחקן שצריך להנהיג, בעל כורחו, ולקחת יותר על עצמו בהתקפה ובהגנה כאחד.
גלוך לא צפוי להישאר בזלצבורג. הם אף נפגשו עם הנהלת הקבוצה ודנים בקשר לאופציות. הוא יהיה בסיטואציה טובה יותר בשנה הבאה, ונראה שהוא בשל הרבה יותר להתמודד עם מה שעוד יגיע אליו.
.
הליגיונר שבסימן שאלה: ארון יעקבישווילי (ברצלונה)
זכה בליגת האלופות לנוער, צפוי לחתום על חוזה חדש עד 2028 ולצאת בהשאלה.
גם כאן, בדומה לירמקוב בשבוע שעבר, לא בדיוק ליגיונר. יעקבישווילי בן ה-19 יהודי ואביו אף מחזיק באזרחות ישראלית. הוא ואחיו אנטל שמשחק בג'ירונה אף פנו להתאחדות כדי לשחק בנבחרות, אך בשלב זה נראה שהם קרובים יותר לנבחרת הונגריה.
ארון זכה בשבוע שעבר בליגת האלופות לנוער ונכנס למעקב בהתחשב בכך שהוא אמור לחתום על חוזה חדש בברצלונה ולעזוב בהשאלה בעונה הבאה כדי לקבל זמן משחק. בהתחשב במצב השוערים הישראליים הפנויים כרגע, ובכך שאם יגיע למכבי ת"א או מכבי חיפה למשל הוא יוכל לשחק גם במסגרות אירופאיות, זה יכול להיות פתרון מעניין לגדולות שלנו (ואולי אף לקבוצות שמשחקות "רק" במסגרת הליגה). אחיו אנטל, אגב, היה במו"מ עם מכבי ת"א ואמר בראיון לערוץ הספורט כי הוא אוהב את ישראל וכי החוקים מונעים ממנו לשחק בנבחרת.
יעקבישווילי נחשב לשוער בעל משחק רגל טוב וזריזות מרשימה לגובה 1.85 מ'. הוא היה אחד השחקנים המרכזיים בזכייה של בארסה באלופות הנוער (כולל 12 כדורים ארוכים מ-18 מוצלחים ושער נקי בחצי הגמר מול אלקמאר). הוא התאמן עם הבוגרים ואף נכלל בסגל של האנזי פליק במספר הזדמנויות שונות העונה.
חטאפה, אלאבס ויאנג בויז הביעו עניין ביעקבישווילי כשעתידו היה בסימן שאלה, ובהתחשב בכך שהוא השוער הכי מבטיח באקדמיה של ברצלונה ייתכן שהקטאלנים יעדיפו להשאילו לליגה טובה יותר מהישראלית, או לליגה בה הוא ישחק בסגנון דומה יותר לזה של פליק.
מצד שני, הוא שיחק שלושה משחקים בלבד בכדורגל הבוגרים וגם הם בברצלונה ב'. מדובר בהימור גם מצד הישראליות, אך באחד עם תקרה גבוהה. תוסיפו לכך את הקשר הישראלי ואת זהות סוכנו של ארון, פיני זהבי, וזאת עשויה להיות הזדמנות מעניינת לקראת הקיץ הקרוב.