הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חזר לדשא: סולומון שותף בניצחון פיורנטינה

הישראלי עלה כמחליף ב-0:1 החשוב על לאציו. 60 דקות לדיא סבע באמדספור

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   13.04.26 - 23:50
Getting your Trinity Audio player ready...
(GETTY)
(GETTY)

בצל יום השואה, שלושה ליגיונרים בכירים מייציגים הערב (שני) את ישראל ברחבי אירופה. הראשון הוא דיא סבע, שרשם 60 דקות ב-2:2 הדרמטי של אמדספור, שמתקרבת לעליית ליגה היסטורית. כמו כן, מנור סולומון ופיורנטינה השיגו 3 נקודות חשובות. תאי עבד לא שותף בלבאנטה

אמדספור - אומרנייספור 2:2
סבע פתח הערב בהרכב קבוצתו, וסיפק 60 דקות פושרות בהן החזיק בכדור ברחבת היריבה פעמיים בלבד, לא הצליח להשלים דריבלים (0 מ-2) אך מסר מסירת מפתח וכמעט בישל. בכל זאת, קבוצתו של הישראלי סיימה ב-2:2 כאמור, אחרי שהייתה בפיגור 2:1 בדקה ה-69 והצליחה לחזור משער מאוחר (93). אגב, מי שפתח ב-11 יחד עם הקשר הוא חברו לשעבר במכבי חיפה, אולכסנדר סירוטה.

 

למרות איבוד הנקודות, אמדספור עדיין קרובה להשגת המטרה והחלום הגדול שלה - עליית ליגה היסטורית. קבוצתו של הישראלי נמצאת במקום השני, מרחק 2 נקודות מארוקספור השלישית - כאשר נותרו עוד שלושה מחזורים לסיום הליגה הטורקית השנייה. שני המקומות הראשונים מובילים לעליית ליגה אוטומטית.

פיורנטינה - לאציו 0:1
אחרי תקופה ארוכה בחוץ, מנור סולומון חזר לשחק כדורגל, כשנכנס בדקה ה-84 בניצחון של הסגולים. פיורנטינה שאירחה את המשחק עלתה ליתרון בדקה ה-28 משער של רובין גוסנס הוותיק, שער שהעניק לה בסופו של דבר 3 נקודות חשובות מאוד במאבקי התחתית. בזכות הניצחון, הוויולה עולים למקום ה-15 בטבלת הליגה האיטלקית, כאשר הם רחוקים 8 נקודות מלצ'ה שמתחת לקו האדום. אמנם נותרו עוד 6 מחזורים, כך שהכל פתוח, אבל נראה שפיורנטינה בדרך להישארות בליגה למרות עונה לא פשוטה.

לבאנטה  - חטאפה 0:1
בספרד, תאי עבד אמנם לא שותף בלבאנטה, אך קבוצתו גברה 0:1 על חטאפה גם אחרי שהחמיצה פעמיים מהנקודה הלבנה. המועדון מוולנסיה משיג 3 נקודות חשובות במאבקי התחתית, כשעלה למקום ה-19 - ורחוק 4 נקודות מחוף מבטחים כשנותרו 7 מחזורים לסיום הליגה

-->