$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בא טבעי: דה יונג יוביל את הדור הבא של ברצלונה

בהולנד אמרו עליו שהוא גרסה טובה יותר של בקנבאואר, צ'אבי אמר עליו שהוא מזכיר את בוסקטס, אבל מה באמת גרם לבלאוגרנה להיאבק בכל הכח על הההולנדי? נדב יעקבי עושה לכם היכרות עם ההחתמה הנוצצת, מסביר על מה המהומה ומנתח איפה הוא אמור להשתלב

נדב יעקבי
נדב יעקבי  23.01.19 - 22:00

ברצלונה התחילה לבנות את הקבוצה הגדולה הבאה שלה. ההחתמה של פרנקי דה יונג מסמנת את תחילת הקמתו של הדור הבא, זה שיגיע אחרי מסי, סוארס, פיקה ובוסקטס. שלא יהיו אי הבנות, אף אחד מהם עדיין לא פורש או מתכוון לפרוש, אבל ארבעתם כבר חצו את גיל ה-30 והגיע הזמן להביא את ממלאי המקום.

פרנקי דה יונג בן ה-21 צעיר בעשור מסרחיו בוסקטס, השחקן שאותו הוא צפוי להחליף בסופו של דבר. בעונה הבאה הם כמובן ישחקו ביחד, אולם בברצלונה לא מסתירים את העובדה שהוא צפוי להיות היורש. פאריז סן ז'רמן חשקה מאוד בדה יונג והציעה לאייאקס 80 מיליון יורו עבורו. אולם ברצלונה הגביהה את הרף, הסכימה לשלם 86מיליון (75 ועוד 11 בבונוסים) ובעיקר הצליחה לשכנע את השחקן עצמו.

דה יונג ירוויח 16 מיליון יורו נטו לעונה, מה שמציב אותו בצמרת הגבוהה של המשתכרים בברצלונה (10 מיליון יורו שכר בסיס ועוד 6 מיליון בונוסים על הישגים ומספר הופעות). מי שטסו לאמסטרדם כדי להיפגש עם דה יונג ועם סוכניו היו נשיא ברצלונה ברתומיאו, המנהל המקצועי אריק אבידל ועוד שני חברי הנהלה בכירים, אוסקר גראו ופפ סגורה. עצם העובדה שנשיא בארסה בעצמו הגיע לפגישה היא לא דבר מובן מאליו, ורק מחזק את רצינות ההצעה.

על פי הדיווחים ברתומיאו הבטיח לדה יונג שיהיה לו מקום בטוח בהרכב בעונה הבאה (את העונה הזו הוא ישלים באייאקס) וכי שניים מהקשרים הנוכחיים בסגל יעזבו.  עם סכום של 75 מיליון יורו, אייאקס תגרוף קופה אדירה על הקשר אותו הביאה מווילם II לפני כשלוש שנים כמעט בחינם.

אז מה גרם לקבוצות העשירות באירופה, ברצלונה, פ.ס.ז' וגם מנצ'סטר סיטי להילחם על שירותיו של פרנקי דה יונג? והאם הוא באמת הדבר הגדול הבא בכדורגל האירופי?

קצת מוזר כאשר מדברים על שחקן שרק לפני כשנה החל לשחק באופן קבוע בהרכב של אייאקס, ורשם רק 42 הופעות בליגה ההולנדית. אבל במקרה של דה יונג אלו לא המספרים, אלא היכולת שגרמה לכל מי שראה אותו להבין שהוא באמת משהו מיוחד.

פרשני הכדורגל בהולנד כבר הספיקו להשוות אותו לפרנץ בקנבאואר, פרנק רייקארד ואפילו ליוהאן קרויף. זו היא כמובן הגזמה פראית, שכן קרויף היה בכלל שחקן התקפה, בעוד שדה יונג הוא קשר אחורי, אולם משהו בתנועה האצילית שלו עם הכדור ובלעדיו מזכירה לעיתים את "ההולנדי המעופף".

צ'אבי, שמשחק בשנים האחרונות בליגה בקטאר, אבל עדיין מחובר בכל נימי נפשו לברצלונה – ואף מוזכר כמי שיהיה מאמן הקבוצה בעתיד – משווה את דה יונג לבוסקטס. "מבחינת סגנון המשחק הוא מזכיר לי את בוסקטס", צ'אבי אמר לא מכבר. "הוא צעיר, אבל אני חושב שיוכל לתרום לברצלונה. הכישרון שלו הוא מפלצתי והפרופיל שלו הוא בדיוק זה שברצלונה צריכה – שחקן עם טכניקה פנטסטית, שהוא גם חזק פיזית, שרוצה לעבוד למען הקבוצה ומעל הכל עם כישרון ענק".

לברצלונה יש קשר עמוק ועתיק עם הכדורגל ההולנדי ועם אייאקס במיוחד. יוהאן קרויף הוא כמובן השם הגדול ביותר, ששיחק בקבוצה בשנות ה-70 ואימן אותה בשנות ה-90. אבל חוץ ממנו שיחקו בבארסה בין היתר גם יוהן נייסקנס,  רונלד קומאן, ריצ'רד ויטסחה, ג'ורדי קרויף, מיכאל רייזיחר, פטריק קלייברט, האחים רונלד ופרנק דה בור, פיליפ קוקו, מארק אוברמארס, ג'ובאני ואן ברונקהורסט, אדגר דווידס ומארק ואן בומל.

למעשה שיטת המשחק של ברצלונה היא פיתוח של הכדורגל של אייאקס ונבחרת הולנד משנות ה-70, וגם אקדמיית "לה מאסיה" המפורסמת, אותה יזם יוהאן קרויף, היא פיתוח של מחלקת הנוער של אייאקס. אבל אם נחזור לפרנקי דה יונג, ההתקדמות שלו באייאקס לא הייתה חלקה. הוא לא הצליח בתחילת דרכו לפלס לעצמו מקום בהרכב הפותח ושיחק לא מעט בקבוצת המילואים של איאקס, בליגה השנייה.

פריצת הדרך הייתה ב-10 בדצמבר 2017 ב"משחק העונה" מול איינדהובן. איאקס הייתה בצרות בליגה, מעמדו של המאמן מרסל קייזר היה רעוע ובשל פציעה של אחד הבלמים, דה יונג הוסט לעמדת הבלם, לצידו של מתיאס דה ליכט. זה היה משחקו השני בלבד בקריירה כבלם, אבל כל החששות התבדו במהירות. דה יונג היה המצטיין במשחק, יצא קדימה מעמדת הבלם בדריבלים נפלאים קדימה וסייע לניצחון 0:3 אדיר.

"אני חושב שהוא תגלית אמיתית. אתם יכולים לצחוק אבל הוא גירסא טובה יותר של פרנץ בקנבאואר", ארי האן, מגיבורי נבחרת הולנד הגדולה של שנות ה-70 החמיא, "שלא יבינו אותי לא נכון, אני מודע לכך שהוא רק בתחילת הקריירה, אבל מבחינת פוטנציאל, יש לו מהירות והוא מוסר באופן מדויק ונקי. זה נשק אדיר".

רונלד דה בור, שפירשן את המשחק ברשת "פוקס", חיזק את דבריו: "הוא מביא כל כך הרבה שקט למשחק וכל הזמן הוא רוצה ללכת קדימה, מה שיוצר שטחים לשחקנים אחרים. והמסירה שלו היא מדהימה. זה לא משהו שאפשר ללמוד, זה פשוט כישרון מולד אדיר". המשחק מול איינדהובן הוכיח את הוורסטיליות של דה יונג, שמתאים את עצמו לסיטואציה. כשהוא משחק כבלם ואייאקס תוקפת, הוא הופך מידית לקשר אמצע ששולט בקצב המשחק.

הריצה הנהדרת של אייאקס, עם המאמן החדש אריק טן האח, שמונה בחודש ינואר 2018, נעצרה בחודש מארס כשפרנקי דה יונג נפצע. איינדהובן נטלה פיקוד ושעטה לעבר האליפות. העונה אחרי שדני בלינד נרכש מננצ'סטר יונייטד, דה יונג משחק בעיקר כקשר ולעיתים כבלם, והרבה בזכותו אייאקס העפילה לשמינית גמר ליגת האלופות בפעם הראשונה מזה למעלה מעשור.

כשהחלו השמועות על המעבר שלו לקבוצה גדולה, התייצב המנהל המקצועי של איאקס, מארק אוברמארס, והכריז: "לא נאפשר לשחקנים כמו דה יונג או דה ליכט לעזוב בסוף העונה, גם עבור סכומים מטורפים".

אוברמארס אמר דברים דומים בשנה שעברה לגבי הבלם הקולומביאני דווינסון סאנצ'ס, שבועות ספורים לפני שהוא נמכר לטוטנהאם. אבל כנראה שאי אפשר למנוע את שרשרת המזון של הכדורגל העולמי. כמה שהקבוצות הקטנות והבינוניות ינסו, הן לא יצליחו למנוע את המעבר של הכישרונות הגדולים שלהם לטופ העולמי. ובינינו, כמה שחקנים בעולם יסרבו לעבור לברצלונה?