$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תנו צ'אנס: על הבעיות בהתקפה של סביליה

ריאל מדריד הגיעה עם הראש באדמה, אבל ההתקפה החדשה של מונצ'י ולופטגי בסביליה לא הצליחה לבעוט אפילו פעם אחת למסגרת שלה. וגם: משהו חייב להשתנות בברצלונה, הספתח המוזר של דולברג בניס, האיש שהפך את בלגרד ונבחרת המחזור. חמישה כוכבים

דני פורת
דני פורת  23.09.19 - 15:02

הליגות באירופה נכנסות לקצב, רגע לפני מחזור כפול שאולי יסמן כמה כיוונים. רגע לפני, הנה סיכום סוף השבוע האחרון וגם נבחרת המחזור של חמש הליגות הגדולות ביבשת.

חמישה כוכבים: ארבעה מחזורים מפתיחת העונה הם מדגם מאוד קטן, אך בכל זאת אפשר לזהות מגמה באינטר. אחרי ה-0:2 המעודד בדרבי על מילאן בסן סירו, הנראזורי נותרו במאזן מושלם וצועדים בגאון בראש טבלת הסריה A. התיקו המפתיע מול סלביה פראג באמצע השבוע אולי מקלקל מעט את הרושם שכן אינטר עדיין לא לגמרי משכנעת, אבל בליגה האיטלקית היא מראה, כאמור, סימנים חיוביים. בין האטרקטיביות של נאפולי, ליעילות והעוצמה של יובנטוס, הקבוצה של אנטוניו קונטה יותר קרובה בסגנון לאלופה בשמונה השנים האחרונות ובמידה רבה שואבת ממנה את ההשראה. אינטר היא קבוצה שיודעת מה היא רוצה מעצמה, מודעת למגבלות שלה, ומשחקת בצלמו של המאמן שלה.

שימו לב לארבעת שחקני הרכש שפתחו מול מילאן: דייגו גודין תיסכל את קשישטוף פיונטק, קרא כל מהלך של התקפת הרוסונרי והוציא קדימה את ההתקפות במסירות ארוכות לעבר החלוצים, כאילו גדל והתחנך על שיטת שלושת הבלמים. ניקולה בארלה וסטפנו סנסי, שני קשרים שהגיעו בעסקאות השאלה נבונות, השתתפו במשחק הלחץ הקשוח של קונטה, הצטרפו הרבה לרחבה וסיימו עם בישול כ"א. וכמובן, רומלו לוקאקו שכבש את שערו השלישי העונה בארבעה משחקים בסריה A וכבר הצהיר שקונטה הוא המאמן שכל כך חיכה לו אחרי תקופת היובש במנצ'סטר יונייטד בעונה שעברה. ואם שחקני הרכש מתאקלמים כל כך מהר בקבוצה חדשה, זה אומר הרבה על המאמן שלה.

ארבעה כוכבים: האם רוחות של שינוי מנשבות בבלגרד? פרטיזן גברה אתמול 0:2 על הכוכב האדום בדרבי הניצחי של בירת סרביה, נצמדה אליה בטבלה לאחר שמונה מחזורים והנחילה לאלופה בשנתיים האחרונות הפסד ראשון בליגה מאז אפריל. אחרי הצמד מול אלקמאר בשלב הבתים בליגה האירופית, נאתכו סיפק עוד משחק טוב ונראה כי מצא את מקומו אחרי שנה קשה באולימפיאקוס. אגב, זה גם היה הניצחון הראשון בליגה של הנשרים על היריבה העירונית מזה כמעט שנתיים וחצי והשני העונה אחרי הסופרקאפ הסרבי שנערך ערב פתיחת עונת 2019/20. מדובר בהצהרת כוונות אמיתית של פרטיזן, שבעונה שעברה סיימה בפיגור של 30 נקודות מהכוכב האדום בתום העונה הסדירה.

מי שאחראי לשינוי הגדול בקבוצה הוא המאמן סאבו מילושביץ'. חלוץ נבחרת יוגוסלביה לשעבר מונה לתפקיד בסוף מרץ לאחר משבר מקצועי עמוק בקבוצה, אך בכל זאת הצליח ברגע האחרון להשיג את הכרטיס לליגה האירופית. הדבר המפתיע ביותר במינוי של מילושביץ', שזכה כשחקן עם פרטיזן ב-2 אליפויות בשנות התשעים, היא העובדה שלמעט קדנציה כעוזר מאמן בנבחרת מונטנגרו לפני 7 שנים, כלל לא עסק באימון ובילה את השנים האחרונות בפעילות פוליטית חברתית ותמיכה פומבית במפלגה הדמוקרטית הסרבית. המינוי שלו התקבל, בין היתר, בהרמת גבה משום שהיה מסוכסך עם חברי הנהלת הקבוצה וכפרשן העביר על הקבוצה לא מעט ביקורת. בינתיים הוא מוכיח לכל מי שפקפק בו שיש לו את מה שצריך כדי לקרוא תיגר על ההגמוניה של הכוכב האדום.

שלושה כוכבים: לקספר דולברג הייתה התחלה לא פשוטה בניס, בלשון המעטה. החלוץ הדני נאלץ להמתין לסוף חלון ההעברות של הקיץ עד אשר הושלמה רכישת הקבוצה הצרפתית על ידי חברת הכימיקלים הבריטית "אינאוס" ואז הצטרף מאייאקס תמורת 20 מיליון יורו - סכום שיא במונחים של הקבוצה מהריביירה הצרפתית. מספרים שהחלוץ המחונן אף נקלע לוויכוח קולני עם חברו לקבוצה החדשה אדם אונאס במשחק מול מונפלייה במחזור הקודם. לשיא המבוכה נקלע דולברג בשבוע שעבר, לאחר שבתקשורת הצרפתית דווח כי שעונו האישי, השווה 70 אלף יורו, נגנב מהכספת שלו בחדר ההלבשה של ניס במהלך אחד האימונים.

המשטרה המקומית כבר פתחה בחקירת המקרה על מנת למצוא מי מעובדי המועדון (ואולי חברים לקבוצה?) גנב את האוצר האבוד. "זה נושא שאנחנו נפתור בתוך הקבוצה. לצערי דברים כאלה קורים, אבל אל דאגה, האווירה בחדר ההלבשה מצויינת", הצהיר המאמן פטריק ויירה. השמועות שנפוצו הן שדולברג יחרים את המשחק מול דיז'ון בסופ"ש בגלל המקרה, אבל זה ממש לא קרה. במקום זה, דולברג פתח בהרכב, הבקיע שער בכורה בצ'יפ נהדר מעל השוער, ועזר לקבוצתו לנצח 1:2. מבשל השער הוא לא אחר מאשר אונאס. סוף טוב, כמעט הכל טוב.

שני כוכבים: על פניו, סביליה קיבלה אמש את ריאל מדריד במצב הכי טוב שהיתה יכולה לבקש: אחרי תבוסה 3:0 לפ.ס.ז' ועם לחץ גדול מאוד על השחקנים והמאמן. כמו במחזורים הראשונים, גם הפעם הקבוצה של ז'ולן לופטגי הכתיבה את הקצב, החזיקה בכדור, נראתה יחסית מסודרת בהגנה ובקישור, אבל חסרה כל תחכום וברק בחלק הקדמי וכראייה לכך לא פגעה במסגרת של טיבו קורטואה, שלראשונה מזה חודשים ארוכים שמר על רשת נקיה. ההתקפה האנדלוסית כבשה רק 5 שערים ב-450 דקות בליגה. זה לא פנצ'ר נקודתי, אלא בעיה כרונית שמעידה על בניה לא חכמה במיוחד של מונצ'י ולופטגי בקיץ אחרי השחרורים של פאבלו סראביה ו-וויסאם בן יידר.

ואלה המסקנות שלנו: לוק דה יונג שהגיע מפ.ס.וו לא מתאים לשיטה, אינו מספיק נייד, לא יכול לנצל את היתרונות שלו (בעיקר משחק ראש) ועדיין ללא שער אחד במועדון. לוקאס אוקאמפוס (הגיע ממארסיי) הוא שחקן פיזי שנלחם, אבל ממעט לבצע פעולות אפקטיביות באגפים. רוני לופס (מונאקו) הגיע מאוחר עם פציעה וטרם התאקלם לגמרי במועדון ונוליטו, שנשאר ברגע האחרון, כבר כמה שנים נמצא בדעיכה. צ'יצ'אריטו (ווסטהאם) אולי עדיף על דה יונג, אבל מדובר בשחקן שנמצא בשלבי הדמדומים של הקריירה שלו, ואילו מונאס דאבור, משום מה, בכלל לא משחק. נכון לעכשיו, נראה שעם הכלים המוגבלים האלה בהתקפה של סביליה, החזרה לטופ4 של הכדורגל הספרדי תהיה קשה מאוד.

כוכב אחד: לפתיחה הכושלת ביותר של ברצלונה מאז 1994 אבות רבים. אפשר להטיל את האשמה על ההנהלה האובססיבית, שריכזה את מירב המאמצים הפאתטים בקיץ כדי להחזיר את ניימאר ולא טרחה לחזק את הגנה הרעועה, שספגו כבר 9 שערים העונה בחמישה מחזורים. אפשר להאשים את שחקני ההתקפה שאחראים לכמות מזערית של בעיטות לשער בהפסדים לגרנאדה ובילבאו ובתיקו מול אוסאסונה ועדיין מחכים לשובו של המשיח, ליאו מסי, שטרם פתח העונה בהרכב. אבל נראה שאין מנוס מלהכריע שהבעיה המרכזית נעוצה באיש על הקווים: המאמן ארנסטו ואלוורדה שנמצא במדרון חלקלק.

ואלוורדה ניצב פעמיים כשחרב הפיטורים הונחה על צווארו. בפעם הראשונה באפריל, לאחר ההפסד 4:0 לליברפול באנפילד בחצי גמר ליגת האלופות, וחודש מאוחר יותר בתום ההפסד לוולנסיה בגמר הגביע. בשני המקרים התכנסה הנהלת בארסה כדי לדון בעתידו וההחלטה של חבריה היתה להמשיך עם המאמן, בגיבוי השחקנים, בראשם ליאו מסי וג'רארד פיקה. פתיחת העונה הנוכחית מוכיחה שמשהו רע מאוד עובר על בארסה במשחקי החוץ. בכל ארבעת המשחקים מחוץ לקאמפ נואו, איבדה הקבוצה נקודות. זה כבר לא עניין רק של טקטיקה, הגנה, קישור או התקפה, אלא משבר מנטלי שנמשך כבר חצי שנה. בארסה חייבת שינוי שיכול להתבטא כרגע רק בהחלפת מאמן.

הרכב השבוע (טופ 5 ליגות)

שוער:
רובן בלאנקו (סלטה ויגו)
- מספר הצלות טובות של השוער גרמו לקבוצתו לצאת עם נקודה מחמיאה מול אתלטיקו בוונדה מטרופוליטנו (0:0)
הגנה:
טרנט אלכסנדר ארנולד (ליברפול)
- המגן הימני האנגלי המגוון הופך ומתקבע לאחד מבועטי החופשיות הטובים בכדורגל העולמי. תשאלו את צ'לסי
דייגו גודין (אינטר) - אחרי שנים שהנהיג את הגנת אתלטיקו מדריד, הבלם האורוגוואי נכנס בצורה חלקה גם לפרויקט של אנטוניו קונטה באינטר עם הצגה נהדרת בדרבי (0:2).
ווילי אורבן (לייפציג) - הבלם הוותיק של השוורים הבקיע בניצחון על ברמן ושמר על רשת נקייה למרות שקבוצתו נותרה דקות ארוכות ב-10 שחקנים.
ארון קרסוול (ווסטהאם) - המגן השמאלי החליף את ארתור מאסואקו המושעה, שלח כדור חופשי מדהים לרשת של דה חאה והכריע את ההתמודדות מול מנצ'סטר יונייטד (0:2)
קישור:
מרסלו ברוזוביץ' (אינטר) -
הקשר הקרואטי הבקיע עם עזרה גדולה של הגנת מילאן והחל את החגיגות של אינטר בדרבי דה לה מדונינה שהשאיר את קבוצתו בפסגה.
קווין דה בריינה (מנצ'סטר סיטי) - עוד יום במשרד של הג'ינג'י. שני בישולים בטבח מול ווטפורד (0:8) ולקינוח שער אדיר לרשת הגבוהה של בן פוסטר האומלל.
אנטוניו פוארטס (גרנאדה) - ה-MVP של העולה החדשה בניצחון הגדול על ברצלונה (1:2) בלוס קארמנס. פוארטס הפעלתן בישל את השער הראשון במשחק.
התקפה:
מרקוס תוראם (מנשנגלדבך)  -
הבן של ליליאן תוראם האגדי רשם את שני השערים הראשונים שלו בבונדסליגה כשעלה מהספסל (69) וגרם למהפך דרמטי מול דיסלדורף.
קאזימיר נינגה (אנז'ה) -
הסיפור של השבוע. החלוץ מצ'אד עלה בדקה ה-69 במצב של 1:1 מול סנט אטיין והרשית שלושה שערים ב-11 דקות (!). פשוט מטורף.
ברנרדו סילבה (מנצ'סטר סיטי) - הקשר הפורטוגלי הנהדר של פפ תפס את הראש כאשר הבקיע את השלישי ב-0:8 על ווטפורד. הוא מעולם לא כבש שלישייה במשחק אחד בקריירה.