קיליאן אמבפה. נקודה סימן קריאה. הצרפתי של ריאל מדריד העניק לקבוצתו אתמול (ראשון) 1:2 בקלאסיקו הראשון לעונה עם הופעה אדירה שכללה צמד, כולל שער מאוחר בדקה ה-88, בדרך לצמק את הפער מהאלופה לשלוש נקודות בלבד.
בתקשורת הספרדית סיכמו את מפגש הענק. "מדריד כובשת את הקאמפ נואו ופותחת לחלוטין את מאבק האליפות בלה ליגה", נכתב ב"mundodeportivo". "החבורה של מוריניו שיתקה את ברצלונה הלא מדויקת, אמבפה הגיע בעיתוי מושלם והכריע קלאסיקו שקול ומאוזן", הוסיפו.
"מדריד כבר כאן", כתבו ב"אס". "קלאסיקו מרהיב ורב תהפוכות משנה את מאבק האליפות. אמבפה סגר את הסיפור. קוקורייה נעל את לאמין בניצחון קבוצתי מוחץ".
"ריאל מדריד חזרה, כשאמבפה הוריד את ברצלונה לקרקע", הייתה הכותרת ב"מארקה". "זה היה המשחק הטוב ביותר של ריאל מזה חודשים רבים, תוך נטרול מוחלט של היתרונות של הבלאוגראנה".
עוד נכתב: "בלינגהאם, שהלך והשתפר ככל שהתקדם המשחק, הפגין דומיננטיות במאני טיים, בעוד לאמין הוחזק קצר ונוטרל לחלוטין על ידי קוקורייה".
ומה עם קצת מספרים? נתחיל. הקבוצה היחידה שניצחה את ברצלונה בבית מאז תחילת העונה שעברה: ריאל מדריד. אמבפה עלה למקום התשיעי בטבלת הכובשים הגדולים ביותר בחמש הליגות הבכירות במאה ה-21 עם 258 כאלה.
בכלל, יש לחלוץ 14 שערים ב-11 משחקים נגד ברצלונה, כולל 8 ב-7 הופעות בקלאסיקו. הוא השחקן שהבקיע הכי הרבה מול האלופה במאה ה-21 אחרי רונאלדו וכרים בנזמה.
בנוסף, היה זה שערו ה-100 במשחקים רשמיים במדי הבלאנקוס, כשהוא עושה זאת ב-116 הופעות בלבד.
הגיבור השקט? ריאל מדריד ניצחה ב-75% ממשחקיה הרשמיים שבהם אורליאן צ'ואמני היה על המגרש מאז העונה שעברה (43 מתוך 57), לעומת 50% במשחקים שבהם לא נכח (6 מתוך 12).