$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ימין חזק: מצעד עשרת המגנים הטובים ביותר

ממונייה דרך חכימי ועד הכוכבים של אנגליה. ומי בטופ?

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  30.03.20 - 20:23

ג'יימי קראגר פעם אמר: "אף אחד לא רוצה להיות גארי נוויל כשהוא יהיה גדול". הכוונה של שחקן העבר הייתה בנוגע לעמדה של אגדת מנצ'סטר יונייטד, עמדת המגן הימני, שלא נחשבת לעמדה כל כך פופולארית בראש של ילדים קטנים שחולמים לשחק כדורגל ברמות הגבוהות ביותר.

אבל יכול להיות שאנחנו חווים איזהשהו שינוי בשנים האחרונות, כאשר רואים כיצד שחקנים המתפקדים כמגנים יוצרים השפעה הרבה יותר חזקה מאשר בעבר, בעיקר בפן ההתקפי. באתר המגזין הבריטי הנודע "fourfourtwo" לקחו את עשרת המגנים הימניים הטובים ביותר שמשחקים כיום ודירגו אותם. כולם אגב לא יותר מבוגרים מ-29. הרשימה לפניכם:

10- תומא מונייה, פ.ס.ז':
הבלגי בן ה-28 הספיק כבר לזכות בקריירה שלו ב-12 תארים, עשרה מהם עם אלופת צרפת המכהנת ועוד שניים לפני כן עם קלאב ברוז'. מקבוצתו הקודמת הוא עבר לפריז תמורת 6 מיליון יורו בקיץ 2016, בהחלט החתמה משתלמת ביותר. העונה הוא לא כל כך מראה מספרים זהים לעונות הקודמות, עם שער ושני בישולים 'בלבד' בכל המסגרות, אך המאמן תומאס טוכל שומר אותו בעיקר למשימות בליגת האלופות, שם הוא הופך גם לאיום מבחוץ וגם מספק יכולת הגנתית מצוינת.

9- נלסון סמדו, ברצלונה:
הפורטוגלי הגיע לאלופת ספרד מבנפיקה, שם פתח את הקריירה שלו בבוגרים ואף זכה בשתי אליפויות, גביע וסופר קאפ פורטוגלי. שם הוא הוכיח כמה מסוכן הוא מסוגל להיות עם 12 בישולים בכל המסגרות בעונת השיא שלו, ומאז שהגיע לבארסה (תמורת 35 מיליון יורו) הוא היה שותף לעוד חמישה תארים. בהיעדר מגן טבעי בצד ימין בשורות אלופת ספרד, סמדו מעניק לשחקני ההתקפה מדי פעם לא מעט פתרונות, אך עדיין צריך להשתפר במסירה האחרונה.

8- דני קרבחאל, ריאל מדריד:
למרות שהוא נוטה להיפצע לא מעט, הספרדי כל פעם חוזר לכושר נפלא ותורם בשני צידי המגרש בצורה פנטסטית. אי אפשר להתעלם מהמספרים - 45 בישולים בכל המסגרות מאז שהגיע לבלאנקוס ב-2013 (קבוצת הבוגרים כמובן, מיד אחרי התקופה הקצרה בלברקוזן). הוא גם היה שותף לכל ארבע הזכיות בליגת האלופות האחרונות, לצד עוד לא פחות מ-11 תארים עם המדרידאים. והוא עדיין בן 28, כך שהוא יכול לספק תרומה זהה למשך עוד מספר שנים טובות.

7- בנג'מין פבאר, באיירן מינכן:
רבים לא הבינו מדוע אלופת גרמניה הביאה דווקא את השחקן הזה לאייש את עמדת המגן הימני הפותח, אבל מסתבר שזו הייתה החלטה יוצאת מן הכלל עבורה. קודם כל, מדובר באלוף עולם עם צרפת, אסור לשכוח. בנוסף, פבאר היה בורג משמעותי ביותר בעליה בחזרה של שטוטגרט לבונדסליגה הבכירה בסוף עונת 2016/17, ובקיץ האחרון בן ה-24 קיבל את המפתחות בקבוצה הבכירה ביותר במדינה ועד כה לא נצפו סימנים שזו הייתה טעות. בצ'מפיונס ליג הוא כבר עם שני בישולים, בעוד בליגה הוא עם שלושה ואף כבש שני שערים. סוג של תגלית.

6- ריקארדו פריירה, לסטר:
אם מדברים על מגן התקפי בליגה האנגלית, הפורטוגלי הוא בהחלט גבוה ברשימה הזאת. יש לו כבר לא פחות מ-20 שערים בקריירה הבוגרת. אחרי שזכה עם פורטו באליפות של עונת 2017/18, הוא הגיע לשועלים תמורת 22 מיליון יורו, מה שגרם להרמת גבות, אבל הוא ידע לספק את הסחורה עם הכמות הגדולה ביותר של תיקולים בפרמייר ליג העונה ועד כה רשם בלסטר 6 שערים ו-10 בישולים. המיקום של קבוצתו בצמרת הטבלה לפני תחילת משבר הקורונה הוא הרבה בזכותו.

5- אשרף חכימי, דורטמונד:
המגן הנפלא שייך לריאל מדריד, אך מושאל כבר שנתיים לקבוצה הצהובה מגרמניה ועושה שם דברים מדהימים. רק העונה הוא כבש ארבעה שערים בליגת האלופות, בעוד בליגה הוא הרשית שלוש פעמים והוסיף 10 בישולים. קשה להאמין שהוא רק בן 21, שכן זה מרגיש שהוא כבר בתודעה של הכדורגל העולמי לא מעט שנים. המרוקני נחשב לאחד המגנים המהירים בעולם, והוא הראה שהוא גם מסוגל לשחק באגף השני, בפעמים בהן דורטמונד הייתה זקוקה לכך. הבלאנקוס יהיו חכמים מאד לשמור עליו לכשהוא ישוב לשורותיהם.

4- קייל ווקר, מנצ'סטר סיטי:
שפילד יונייטד, טוטנהאם, ק.פ.ר ואסטון וילה. בשנותיו הראשונות בקריירת הבוגרים, המגן האנגלי לא הצליח להותיר חותם על אף אחת מהקבוצות הללו. עד שהוא חזר לתרנגולים בקיץ 2011, ומשם ואילך שמר הרבה יותר על יציבות. בן ה-29 הפגין יכולת הגנתית אימתנית שיצרה עניין אצל הסיטיזנס, ופפ גוורדיולה הפך אותו בזמנו למגן היקר ביותר בעולם - 50 מיליון ליש"ט. הוא גם תרם בפן ההתקפי עם 12 בישולים בכל המסגרות מאז שחתם, והיה שותף מלא לזכיות בשתי האליפויות האחרונות וכן בשישה תארים נוספים. אף חלוץ לא מפנטז על להעביר משחק שלם מול ווקר.

3- ארון ואן ביסאקה, מנצ'סטר יונייטד:
באנגליה רבים לא ישכחו את הקרב אחד-על-אחד של המגן האנגלי בן ה-22 עם ראחים סטרלינג בדרבי של מנצ'סטר, מה שגרם ללא מעט להכריז על ואן ביסאקה בתור אחד הטובים ביותר בעמדתו בליגה. השדים האדומים שילמו עליו לא פחות מ-55 מיליון יורו, והוא כבר הראה עד כמה זה היה שווה את זה, לפחות מבחינת היכולת האישית שלו. הוא ניצח עד כה ביותר מ-84% מהתיקולים שלו, מבין הנתונים הטובים ביותר באירופה. הקריירה שלו עדיין קצרה, והוא לא זכה באף תואר (הגיע מקריסטל פאלאס), אבל עונת הפריצה המעולה שלו בהחלט מקנה לו מקום גבוה ברשימה.

2- ג'ושוע קימיך, באיירן מינכן:
אחת הסיבות להגעתו של בנג'מין פבאר לשורות הבווארים הייתה העובדה שקימיך יכול גם לשמש כקשר אחורי, והעונה הוא אייש את העמדה הזאת לא מעט בצורה נהדרת. אולם, עדיין ישנם מקרים בהם הגרמני בן ה-25 חוזר לעמדה המקורית שלו, גם בנבחרת גרמניה, וכולנו יודעים עד כמה הוא בלתי עציר שם. מאז שהגיע לבאיירן מלייפציג בקיץ 2015 הוא רשם 21 שערים ו-48 בישולים, מספרים מטורפים עבור שחקן הגנה. הוא זכה עם נבחרת הנוער באליפות אירופה עד גיל 19 ב-2014, בגביע הקונפדרציות עם הבוגרת ב-2017 ובעוד תשעה תארים עם אלופת הבונדסליגה. וזה נדמה שיש לו רק לאן עוד להמשיך לטפס, כולל השוואות לפיליפ לאם האגדי.

1- טרנט אלכסנדר ארנולד, ליברפול:
האם יש כאן שאלה בכלל? הוא בן 21. כן, רק 21, וכבר יש לו ברזומה שישה שערים ו-34 בישולים בבוגרים. המגן גדל במרסיסייד והיה מבין המובילים העיקריים בזכייה בליגת האלופות אשתקד, וגם בריצה האדירה העונה בפרמייר ליג שהובילה כמעט להבטחת האליפות, עד שהעונה הוקפאה. אבל זה הרבה מעבר למספרים שלו ולנתונים היבשים. זו גם היכולת שלו להנהיג את כל חוליית ההגנה, זו ראיית המשחק שמעניקה לו אפשרות לעשות חיבור מרשים עם הקישור וההתקפה, זה הרגעים הגדולים שהוא כבר הספיק להיות חתום עליהם (דוגמת הקרן המפורסמת בניצחון על ברצלונה בחצי הגמר של הצ'מפיונס). בקיצור, אפשר להבין למה האנשים שמאחורי הדירוג הזה בחרו בו לפסגה.