הארי קיין זכה אמש (שני) בכדור הזהב לראשונה בקריירה. חלוץ באיירן מינכן ונבחרת אנגליה הקדים את קיליאן אמבפה ולאמין ימאל במירוץ לתואר האישי היוקרתי ביותר בכדורגל העולמי, והפך לאנגלי הראשון שזוכה בפרס מאז מייקל אואן ב-2001. גם בממלכה לא נותרו אדישים להישג האדיר.
ב'דיילי מייל' התלהבו מהזכייה של קיין, וכתבו: "הלוזר הפך לווינר. קיין עשה את הבלתי ייאמן והשלים זכייה אדירה בתואר האישי הגדול ביותר. מי זוכר שלפני שנים בודדות הוא נחשב ללוזר הנצחי של הכדורגל העולמי?"
גם ב'סאן' חגגו את זכייתו של האנגלי: "יש צדק בכדורגל. קיין זכה בכדור הזהב כי הוא היה הכדורגלן הטוב ביותר בעולם בשנה האחרונה. הישג ענק לילד שהתחיל משום מקום והגיע לפסגת העולם".
ב'סקיי' התפעלו גם כן מהזכייה: "קיין עשה את זה. שחקן אדיר שאף פעם לא קיבל את ההערכה לה הוא ראוי, אבל גרם לאנשים להבין זאת בסופו של דבר. ענק, פשוט לא יאומן".
ב'לאקיפ' הצרפתי החמיאו גם כן לאנגלי, שהקדים את אמבפה במירוץ: "קיין עשה זאת. מאכזב עבור הפנומן הצרפתי, אך אי אפשר לומר שמדובר בשוד או גניבה. שחקן ענק זכה בפרס ענק".