הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

צפו. סוף כל סוף: זברב זכה ברולאן גארוס

הגרמני בן ה-29 שבר את המחסום וגבר 1:6, 6:4, 4:6, 7:6 (5), 1:6 על קובולי דרך לזכייה בגרנד סלאם ראשון בקריירה. בסיום התפרק המנצח ופרץ בבכי בתום משחק ענק ואחרי 4 שעות ורבע של טניס הפכפך

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   07.06.26 - 20:45
Getting your Trinity Audio player ready...

אלכסנדר זברב נמצא כבר שנים ארוכות בטופ של הטניס, אבל תואר גראנד סלאם הוא עוד לא השיג - עד הערב (ראשון). המדורג 3 בעולם הוריד את הקוף הגדול ביותר שהיה על גבו, ועם ניצחון בחמש מערכות משוגעות נגד פלביו קובולי (14 בעולם), 1:6, 6:4, 4:6, 7:6 (5), 1:6, חגג על החימר בפריז והוכתר לאלוף הרולאן גארוס בסיומו של גמר מטורף לחלוטין.

למהלך המשחק המלא לחצו כאן

כפי שהיה בטורניר כולו - גם המשחק הזה סיפק לנו רגעים גדולים, מהפכים ענקיים ותרחישים לא צפויים. זברב הגיע להתמודדות כפייבוריט הברור, ובמערכה הראשונה הוא אכן שיחק ככזה - עם 1:6 קליל בחסות שלוש שבירות על יריבו ההמום. הידיים של קובולי רעדו, בעודו עולה לגמר המייג'ור הראשון בקריירה שלו, אבל במערכה השנייה הוא התעורר, ראה את זברב דועך וחזר לעניינים.

קובולי השיג שבירה ראשונה במשחק במשחקון השביעי, ומשם הצליח לעשות את העבודה ולהשוות את מצב המערכות עם 4:6 בסיום הסט. השניים המשיכו להיאבק בקרב צמוד במערכה הרביעית, ולאחר שכל אחד הצליח לשמור על ההגשות - במשחקון העשירי זברב ניצל את הזדמנות השבירה שקיבל, והשיב את היתרון במערכות עם 4:6.

האיטלקי התאושש וכבר עלה ליתרון 3:5 במערכה הרביעית, אלא שאז זברב חזר וכפה שובר שיוויון - רק כדי לראות את האיטלקי חוזר מפיגור 3:1 במהלכו ל-5:7 ענק וכפיית מערכה חמישית. אלא שאז, האוויר של קובולי נגמר - זברב שבר שלוש פעמים ונשכב על החימר בבכי לאחר 1:6 במערכה המכריעה.

עבור זברב, מדובר ללא כל ספק ברגע הגדול בקריירה. רגע שמשאיר מאחוריו אכזבה אחרי אכזבה במעמדים הגדולים ביותר, ורגע שמשנה את התדמית שלו כטניסאי בכלל. בן ה-29 המתין הרבה מאוד עד לערב הזה, ולבסוף הוא הצליח לעשות את זה ולהניף את הגביע במקדש החימר.

מן העבר השני, קובולי היה קרוב מאוד להפוך לאחד האלופים המפתיעים ביותר שנראו בשנים האחרונות. מסע הקסם של האיטלקי היה מרגש במיוחד, הוא הגיע לראשונה בקריירה לגמר גראנד סלאם וכשהוא בגיל 24 - הוא יקווה שמדובר בראשון מבין רבים שעוד יבואו. בסופו של דבר, גם הוא יכול להיות מרוצה וגאה במה שהציג בשבועות האחרונים בבירת צרפת.

בשונה מהשנים הקודמות יאניק סינר שהודח במפתיע וקרלוס אלקרס שלא השתתף בטורניר לא נפגשו לקרב ענקיים בגמר, אך למרות זאת - קיבלנו דרמה אדירה ומשחק טניס שעשה הרבה כבוד לענף.

-->