הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

באולינג: 4 מדליות זהב לאורנה קרמזין באלי' אירופה לסניורים

התחרות בחיפה ננעלה בהצלחה מסחררת. תושבת העיר (בת 56) ניצחה בכל הקטגוריות - יחידות, זוגות, שלשות ומאסטרס. בעקבות הצלחת האירוע, ישראל תציג את מועמדותה לאירוח אליפות העולם

אסף אקרמן
אסף אקרמן   25.06.11 - 12:42
Getting your Trinity Audio player ready...
אורנה קרמזין (מימין) ושרה אבירם. הצלחה מסחררת

אליפות אירופה בבאולינג לסניורים תנעל הערב באירוע סיום חגיגי בחיפה. אמש הסתיימו המשחקים בהשתתפות 400 ספורטאים מ-20 מדינות, וההצלחה הישראלית ברורה - 4 מדליות זהב לאורנה קרמזין החיפאית בכל ארבע הקטגוריות- :יחידות, זוגות, שלשות ומאסטרס בקבוצת גיל A, כלומר 50 עד 57.

קרמזין בת ה-56 זכתה לפני שלוש שנים באליפות אירופה לזוגות בפלרמו יחד עם שרה אבירם, והפעם לקחה את כל הקופה. "אני מאושרת, זו היתה תחרות חיי", אמר בסיום, "אני ספורטאית ברמ"ח אבריי, בצעירותי הייתי מתעמלת ורקדנית וכשהתבגרתי חיפשתי ספורט שמתאים לגיל שלי והגעתי לבאולינג אותו אני משחקת למעלה מעשרים שנה. זה ספורט ללא גיל וזה מה שיפה בו. אני ממליצה לאחרים לעשות את אותו מהלך".

שרה אבירם זכתה גם היא בארבע מדליות, שתיים מכסף - ביחידות ובמסטרס - ושתיים מזהב, בזוגות עם קרמזין ובשלשות עם קרמזין ורונה גיל. כמי צמח זכתה במדליית הארד ביחידות בקבוצת גיל B, בו משחקות בנות 58 עד 63. אצל הבנים זה היה קשה יותר והרמה שהופגנה היתה גבוהה מאד. ישראל טנר, אלוף אירופה 2010, זכה הפעם בכסף בטורניר היחידים בקבוצת גיל B. יוסי וולפרט ואנדרה אלישע לקחו ארד בזוגות גברים, בקבוצת גיל A.

בעקבות הצלחת האירוע והשבחים הרבים להם זכתה ההתאחדות, הודיע יו"ר ההתאחדות אריה פישר כי בתמיכתה ומימונה של עיריית חיפה שעמדה מאחורי האליפות הנוכחית, ישראל תציג מועמדות לאירוח אליפות העולם ליחידים בשנה הבאה. היעד, כמובן, הוא שוב חיפה.

"הסיכויים לזכות באירוח של אליפות שכזו הם לא גבוהים מכיוון שמדינות ערב בטוח יביעו התנגדות ויש לא מעט שחקנים טובים במקומות כמו ערב הסעודית, האמירויות ומלזיה", אמר פישר, "אבל אנחנו מתכוונים להציע מועמדות לאור השבחים הרבים שקיבלנו. אם כי מדובר בארגון של אליפות גדולה בהרבה".

גם לנשיא ההתאחדות האירופית, אדי אופלדרס ההולנדי, שהגיע במיוחד לתחרות היו רק מילים טובות: "אני מאד מרוצה ומתרשם מהארגון ידעתי שהאירוח בישראל באופן כללי חם ולבבי, אבל מבחינה מקצועית התחרות עברה ללא תקלות. חבל שאין כאן מספיק שחקנים כי לחלקם היה קשה להגיע מבחינה כלכלית ויש כאלו שחשבו שישראל מסוכנת. אני לא חשבתי כך, בכל פעם שבאתי לפה הרגשתי נהדר".

-->