המחזור ה-30 בליגה הצרפתית המשיך היום (ראשון) עם הדרבי הסוער שהופסק בעקבות חפץ שנזרק מהיציע של אוהדי סנט אטיין על הקוון, אך חודש מאורח יותר. הירוקים גברו 1:2 על ליון ושיפרו עמדות בתחתית. מוקדם יותר, ליל ניצחה 1:3 את אוקזר. בזכות הניצחון, החבורה של ברונו ג'נסיו עלתה למקום הרביעי בטבלה שמוביל לליגת האלופות בסיום העונה.
סנט אטיין - ליון 1:2
לאחר שהמשחק נעצר לדקות ארוכות בעקבות זריקת חפץ על הקוון, המשחק חודש ובסיומו הירוקים השיגו ניצחון יקר בדרבי. המשחק חודש בעקבות העובדה שהחפץ לא פגע בראשו של הקוון, שיכל להמשיך. באשר לכדורגל האורחת החזיקה יותר בכדור, אך מי שהייתה יותר מסוכנת היא סנט אטיין. עוד לפני שנזרק חפץ מהיצע של האוהדים המקומיים, לוקאס סטאסין הקפיץ הקהל המקומי והעלה את הירוקים ל-0:1 בדקה ה-10. אותו סטאסין הכפיל את היתרון לאחר חידוש המשחק, כשכבש את השני של קבוצתו בדקה ה-67. טנר טסמאן עוד הצליח לצמק, אך האורחת לא הצליחה לעשות מעבר לכך ובסיום סנט אטיין מנצחת. הירוקים במקום ה-17 בטבלה עדיין מתחת לקו האדום. עם אותו מספר נקודות כמו לה האבר שנמצאת במקום שמוביל למבחנים ושלו נקודות מחוף מבטחים. מנגד, ליון, שיכלה לעלות למקום הרביעי, שמוליך לאלופות, נשארת במקום החמישי, במרחק של שתי נקודות מהמקום הרביעי.
ליל - אוקזר 1:3
המארחת השיגה ניצחון יקר ונותרה חזק במאבק על הכרטיס לאלופות. תומא מונייה (9) ודייויד (43) נתנו יתרון מוצדק במחצית הראשונה לקבוצה המקומית שהייתה גדולה על הקבוצה ממרכז הטבלה. התוצאה הזאת נשמרה עד לתוספת הזמן. אלכסנדרו ריביירו, הבלם של ליל כבש שער עצמי והלחיץ את הקהל המקומי, אך דייויד עם השני שלו במשחק וה-16 שלו העונה בליגה חתם את תוצאת הסיום, אולי באחד המשחקים האחרונים במועדון. ליל עולה למקום הרביעי בטבלה. מנגד אוקזר במקום ה-10 בטבלה משוחררת לחלוטין מדאגות.
צפו בתקציר >>
ברסט - לאנס 2:1
המנצחת עלתה למקום השמיני על חשבון ברסט, שאומנם כבשה ראשונה מרגלי פייר לס-מלו, אך אך גודווין קויאלפו (17) וניר אל איינאווי (45+7) הפכו לפני ההפסקה.
צפו בתקציר >>>
ניס - אנז'ה 2:1
קבוצתו של פרנק הייז חזרה לנצח אחרי חמישה מחזורים שבהם צברה שתי נקודות בלבד מ-15, בזכות שערים של פאבלו רוסאריו (36) ועלי עבדי (47). יאסין בלקדים צימק בדקה ה-52, אך זה לא הספיק לקבוצה שמנסה להתרחק מהקו האדום.
צפו בתקציר >>>
ריימס - טולוז 0:1
שער של ג'ורדן סיבאצ'ו האמריקאי בדקה ה-39 העניק ניצחון יקר לריימס מול קבוצתו של קרלס מרטינס, שנותרה בעשרה שחקנים בעקבות הרחקה של מארק מקנזי כבר בדקה ה-27. המנצחת השיגה שלוש נקודות יקרות שהרחיקו אותה מהקו האדום.
צפו בתקציר >>>