רונאלד קומאן הפתיע כמעט את כולם כאשר בחר לפתוח עם בראיין ברובי במשחק הערב (שבת) נגד שבדיה - ותוך 17 דקות בלבד זה השתלם לו ובענק עם צמד עצום של החלוץ. שחקן סנדרלנד עמד בסיומם של שני מהלכים קבוצתיים נפלאים, ודחק לרשת את שני השערים של האורנג'.
במשחק שפתח את המונדיאל עבור הולנד, מול יפן, ברובי קיבל 5 דקות בלבד, כאשר בכל שמונת משחקי המוקדמות לטורניר הענק ברובי בכלל לא היה בסגל. למעשה, המשחק הרשמי האחרון בו פתח בנבחרת היה ב-1:1 נגד בוסניה בליגת האומות אי שם ב-19.11.2024, כאשר אז כבש את שער הבכורה שלו בנבחרת.
מי שנותר מחוץ ל-11 הוא קריסנסיו סאמרוויל שכבש נגד יפן, ובעקבות זאת, בתקשורת ההולנדית הופתעו מאוד מהבחירה בשחקן. בכל מקרה, רגע לפני השריקה לפתיחה ב-NOS שאלו את קומאן בנוגע לכך. "אני רוצה יותר מבחינה התקפית", הסביר המאמן מספר דקות לפני שריקת הפתיחה, "יהיו כאן מרווחים קטנים, וברובי יותר חלוץ מרכזי מאשר דוניל מאלן. זה יאפשר למאלן לשחק קצת יותר לעומק, ובצד ימין דנזל דמפריס יוכל לשחק גבוה יותר".
"היינו מרוצים מסאמרוויל, אבל גם היו לו קצת בעיות פיזיות בימים האחרונים", המשיך קומאן, "זה גם השפיע על ההחלטה. ביום חמישי הוא נטש את האימון, ואנחנו לא לוקחים סיכונים מיותרים".
בתקשורת ההולנדית התמוגגו וכתבו: "ברובי הצדיק מיד את הקרדיט שניתן לו. כולנו היינו בהלם, אבל הוא הכוכב החדש של הנבחרת - לפחות במשחק הזה. ההחלטה של קומאן מתבררת כהחלטה שעשויה מזהב. מה אנחנו בכלל מבינים?!".
בעונה החולפת ברובי כבש שבעה שערים והוסיף בישול אחד ב-31 משחקי פרמייר ליג. כעת, בן ה-24 שילש את סך שעריו בנבחרת - שעומד כעת על שלושה, עם השער ה-100 של נבחרת הולנד במונדיאלים.