אחד החידושים הייחודיים ביותר במונדיאל 2026, מלבד הגדלת הטורניר ל-48 נבחרות, הוא הפאטצ'ים המיוחדים שניתן לראות על מדי הקבוצות, כשחלקם מיועדים אך ורק לשחקנים בעלי הישגים יוצאי דופן. סך הכל מדובר על חמישה תגים שונים המציינים ציוני דרך אישיים ספציפיים.
תג הבכורה (מיועד לשחקנים שמשחקים בגביע העולם הראשון שלהם (הרוב המוחלט), תג השחקן המצטיין רק ליאו מסי (2014, 2022) ולוקה מודריץ' (2018) זכו לכבוד לעטות אותו, תג נעל הזהב מיועד למלך השערים לשעבר של הטורניר - חאמס רודריגס (2014), הארי קיין (2018) וקיליאן אמבפה (2022), תג כפפות הזהב לזוכי העבר בשוער המצטיין - מנואל נוייר (2014), טיבו קורטואה (2018) ואמי מרטינס (2022).
ויש את תג המורשת - תג האולטימטיבי לאריכות ימים, המוענק לשחקנים שהשתתפו בחמישה מונדיאלים לפחות. הרשימה האגדית כוללת את לוקה מודריץ', יוטו נאגאטומו ומנואל נוייר (5 טורנירים), לצד ליונל מסי וכריסטיאנו רונאלדו (היחידים שהגיע ל-6).
אלו מכם שבקיאים בנושא, לבטח יודעים שגם שוערה האגדי של מקסיקו, גיירמו אוצ'ואה, היה בגרמניה 2006. אז למה הוא לא מוזכר יחד עם רונאלדו ומסי באלו שיכולים לענוד את תג המורשת?
התשובה היא שלמרות שאוצ'ואה כל כך מזוהה עם הטורניר ועם נבחרת מקסיקו, הוא רק זומן ב-2006 ו-2010, אך לא שיחק. למעשה, יש לו הופעה רק בשלושה מונדיאלים - 2014 הזכור ביותר, 2018 ו-2022.
גם הפעם הוא לא שיחק, אך הוא אמור לפתוח בין הקורות של מקסיקו נגד צ'כיה במחזור הסיום של שלב הבתים, שכן המקסיקנים כבר עם 6 נקודות והבטיחו את ראשות הבית. אגב, המקסיקני הצהיר כי יפרוש אחרי הטורניר, כך שמדובר במשחקו האחרון בקריירה.
לקראת הופעתו המסתמנת, במקסיקו זועמים מכך שהוא לא יהיה ראשי לענוד את התג, ויש סערה בנושא במדינה. "פיפ"א שוללת מאוצ'ואה את הטלאי המיוחד. עוול", נכתב ב-noticiasdelicias. גם ברשת לא נותרו אדישים>>>