הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"ספרד התעוררה. כדורגל של אלופת עולם"

צפו בסטורי. במדינה חגגו אחרי ה-0:3 מול אוסטריה: "הם יצאו בזול. מושלם"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   03.07.26 - 08:00
Getting your Trinity Audio player ready...
Frederic J. Brown / AFP via Getty Images
Frederic J. Brown / AFP via Getty Images
ספרד עשתה את שלה. אלופת אירופה הציגה דומיננטיות מרשימה על הדשא אמש (חמישי) ב-0:3 על אוסטריה, ניצחון שהעלה אותה לשמינית גמר המונדיאל עם שער נקי רביעי ברציפות. הסיפור של המשחק, כנראה, היה שני המגנים - מארק קוקורייה בישל פעמיים, בעוד פדרו פורו הבקיע פעם אחת.

"הם לא מגנים, הם הקוץ של נבחרת ספרד", אמר פרננדו טבארו מהאס. "פורו וקוקורייה דחפו את ספרד קדימה, הם העלו את התקווה. ספרד סוף סוף הגיעה למונדיאל, הם איימו על השער ונלחמו מהרגע הראשון". הניצחון, אגב, הוא הניצחון הראשון של ספרד במשחק נוקאאוט במונדיאל מאז 2010. 

"יש אופטימיות גדולה", נטען בספורט. "ספרד שיחקה כדורגל דומיננטי ומשכנע מהרגע הראשון. אי אפשר לזלזל בנבחרת הזאת, הם עשו בדיוק מה שהם רצו. המכונה של ספרד התחברה סוף סוף למונדיאל הנוכחי". במדינה המשיכו ואמרו ש"ככה נראית אלופת עולם".

הדומיננטיות של ספרד, בין היתר, התבטאה במשחק בו הם שלטו בכדור ב-65% מהזמן, בעטו עשר פעמים למסגרת וראו את האוסטרים לא בועטים פעם אחת בלבד. אונאי סימון שמר על ארבעה שערים נקיים ברציפות במהלך המונדיאל הנוכחי והגיע לרצף של 519 דקות, הרצף הארוך ביותר במונדיאלים אי פעם.

"ההגנה מצוינת", המשיכו במארקה. "פדרו פורו היה מסוכן בהתקפה, פאו קובארסי היה אי של יציבות. קוקורייה היה חשוב מאוד בהתקפה עם בישולים מושלמים. ספרד של דה לה פואנטה שיחקה כדורגל טוב ודינמי, הלחץ שלה השתלם".

בעל הטור יוהאן וליס סיכם: "ספרד רצתה לשלוט מההתחלה, והכל התחיל מימאל. רודרי נראה כמו השחקן שזכה בכדור הזהב, החדות של ספרד משתפרת מרגע לרגע. התוצאה לא משקפת. ככה נראית אלופת עולם".
-->