הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מאה אלף חתמו: "יש לקיים את הגמר מחדש"

אוהדים בארגנטינה פתחו עצומה בדרישה לשחזר את גמר המונדיאל: "הוכרע מראש"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   23.07.26 - 13:08
Getting your Trinity Audio player ready...

גם מספר ימים אחרי גמר מונדיאל 2026, ההפסד של ארגנטינה לספרד עדיין מעורר סערה. כעת, אוהדים במדינה פתחו עצומה הקוראת לפיפ"א לקיים את המשחק מחדש, בטענה כי החלטות השופט השפיעו על תוצאת המפגש.

אוהדת הארגנטינאית בשם גיסלה סאנצ'ס פתחה עצומה דרך הפלטפורמה 'Change.org' בדרישה לקיים את גמר המונדיאל מחדש. בעתירה שלה היא מטילה ספק בהחלטותיו של השופט הסלובני סלבקו וינצ'יץ' במהלך המשחק וטוענת: "הגמר האחרון בין ארגנטינה לספרד נפגע בעקבות הופעה שנויה במחלוקת ומושחתת של השופט, שלפי ראיות וידאו נקנה כדי להשפיע על תוצאת המשחק".

 

העצומה צברה תוך פחות מיומיים כ-100 אלף חתימות, כאשר יוזמיה מתכוונים להעביר אותה לפיפ"א בדרישה לבחון מחדש את ההחלטות שהתקבלו במהלך הגמר ואף לשקול אפשרות לקיים את המשחק מחדש.

הנושא עלה גם בתוכנית הספורט הספרדית "El Larguero", שם המגיש יאגו דה וגה התייחס ליוזמה ואמר: "הם אוספים חתימות כדי לחזור על גמר המונדיאל כי הם חושבים שזה היה שערורייתי, שזה היה שוד ושזה היה מתוכנן מראש. הם אספו קרוב ל-100 אלף חתימות והם מוכנים להעביר את זה לפיפ"א כדי שהגמר ישוחק בשנית".

דה וגה הוסיף בעוקצנות: "אני מבין שהמטרה המרכזית היא שארגנטינה תקבל עוד 90 דקות כדי לבעוט למסגרת, כי במשך 120 דקות היא לא הצליחה לעשות את זה".

למרות הסערה בקרב חלק מהאוהדים, בתקשורת הספרדית הזכירו כי אנשי המקצוע שהיו מעורבים במשחק עצמו לא הצטרפו לטענות הללו. מאמן ארגנטינה, ליאונל סקאלוני, אף זכה למחמאות לאחר שהכיר בכך שספרד הייתה הקבוצה הטובה יותר בגמר ואמר כי היא הייתה הזוכה הראויה.

מעבר לטענות נגד השיפוט, בימים האחרונים הופצו ברשת גם תיאוריות קונספירציה נוספות סביב ההפסד של ארגנטינה, אך אלו לא זכו לביסוס ונחלשו במהרה. גם הדרישה לקיים את הגמר מחדש צפויה להישאר בעיקר בגדר יוזמת אוהדים, ללא השפעה מעשית על החלטות פיפ"א.