הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"קורא לכל השונאים: תרגעו ותעשו מדיטציה"

אינפנטינו עונה למבקרים אחרי המונדיאל: "מצטער שהייתם עסוקים בפילוג"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   27.07.26 - 12:06
Getting your Trinity Audio player ready...

ג'יאני אינפנטינו כנראה נפגע עד עמקי נשמתו מהביקורות שעורר האיש וארגונו, פיפ"א, בכל הקשור להנהגתו וארגון מונדיאל 2026, עד כדי כך שהוא בחר לשתף במכתב וקרא לאנשים להפסיק להפיץ "שנאה".

"לכל מי שפספס את המשחק היפה שלנו, את הרגשות, החגיגות, הצחוק, הדמעות, האכזבות והשמחה. לכל מי שפספס לראות ילדים, תינוקות, סבים, סבתות והורים מתאחדים סביב המשחק היפה – אני מצטער שהייתם כל כך שקועים בשנאה ובביקורת, שפשוט פספסתם את כל זה. בזמן שהם חגגו, אתם הייתם עסוקים בזריעת זרעי שנאה. העולם שלנו זקוק לאהבה, לא לשנאה; לסובלנות, לא לפילוג; לחגיגה, לא לאבל".


"לכל מי שמבזבז את זמנו ואת האנרגיה שלו על לשנוא אותנו – עצרו לרגע, חשבו, עשו מדיטציה, התפללו או צפו במשחק כדורגל והתבוננו באמת בפנים, בעיניים וברגשות. כי רק המשחק היפה שלנו מסוגל לספק מחזה יוצא דופן כזה, מחזה שבו כולם הופכים לאחד ומתחברים מחדש כבני אדם. אני גאה מאוד, כנשיא פיפ"א, שיכולתי לתרום, ולו במעט, למחזה הזה. זו תחושה נהדרת".

אינפנטינו השיב לביקורת וכתב: "התמקדתם במעט האנשים שלא קיבלו ויזה, והתעלמתם מהמיליונים שכן קיבלו אישור להיכנס, מכל רחבי העולם. הכדורגל מאחד את העולם, והדבר הוכח בצורה מרשימה בקיץ הזה". הוא גם חזר והגן על סוגיית הביטחון בטורניר: "אפס תקריות, אפס אלימות – רק שמחה, רגשות, אושר, אחדות ותחושת ביחד".

בנוסף התייחס לפרשת ביטול הכרטיס האדום של פלוראן בלאגון אחרי בקשת נשיא ארה"ב דונלד טראפ: : "זו לא החלטה חריגה. מדובר בפרקטיקה שגרתית ומקובלת ברבות מהליגות הגדולות בעולם".

 

 

תגיות: פיפ