פשוט הטובה בגרמניה. באיירן מינכן הבטיחה מעשית את הזכייה באליפות הבונדסליגה ה-34 בתולדותיה, אבל תצטרך לחכות כדי לחגוג באופן רשמי וסופי. הבווארים הצליחו לחזור מ-2:0 מול לייפציג, ל-2:3 שנתן את האות לחגיגות, אבל ספגו בדקה ה-95 וסיימו ב-3:3. למרות זאת, זה לא אמור למנוע ממנה להכניס לארון התארים עוד צלחת ותוכל לעשות זאת כבר מחר (ראשון) אם באייר לברקוזן לא תנצח את פרייבורג.
בעונה שעברה, באיירן ראתה איך רצף 11 האליפויות שלה נקטע והייתה נחושה לדאוג שמדובר רק באירוע חד פעמי והיא אכן הוכיחה זאת. הקבוצה של וינסנט קומפני הציגה עליונות מוחלטת בגרמניה ונמנעה מדרמות מיותרות כדי להבטיח את הזכייה שלה בתואר שני מחזורים לסיום העונה. כמה שזה מגיע לה.
וכמה שזה מגיע גם להארי קיין. אחד החלוצים הגדולים בכדורגל העולמי בעשור האחרון ראה פעם אחר פעם איך התארים חומקים מבין זרועותיו: אליפות אנגליה, גמר ליגת האלופות ובעונה שעברה גם אליפות הבונדסליגה וכעת ההמתנה הסתיימה. האנגלי צפה בחבריו מהיציע משלימים את המשימה ומתקרבים לאליפות, אבל היה אחד השחקנים החשובים בה.
24 שערים ותשעה בישולים בליגה הגרמנית ומעורבות של 48 שערים בכל המסגרות היו לקיין העונה, ולא נראה שגם בגיל 31 הוא מתכוון לעצור. כמה שהוא היה צריך את באיירן, כמה שהיא הייתה צריכה אותו וכמה שהוא היה צריך את התואר הזה בשביל להוריד את הקוף מהגב.
מדובר באליפות ששייכת גם לדניאל פרץ. אז נכון, הוא רשם שלוש הופעות בלבד בליגה, אבל זה לא יוריד מגודל ההישג והעובדה שהפך לישראלי הראשון לזכות באליפות גרמניה. פרץ ככל הנראה לא ימשיך בשורות הבווארים בעונה הבאה ואת הרגעים הללו הוא לא ישכח זמן רב.
המצב של באיירן היה עלול להיות בעייתי יותר כשבנג'מין ששקו (11) ולוקאס קלוסטרמן (39) העניקו ללייפציג יתרון 0:2 מפתיע. הבווארים הגיבו עם בישול של מייקל אוליסה לאריק דייר (62) וגול משלו (63) בהפרש של דקה ולירוי סאנה השלים מהפך מדהים שבע דקות לתום הזמן החוקי של המשחק. עם זאת, יוסוף פולסן הבקיע בדקה ה-95 וסידר שוויון בתום משחק מופרע.
כאמור, באיירן תוכל להפוך רשמית לאלופה בעוד קצת יותר מ-24 שעות, אבל גם אם באייר לברקוזן תנצח ותצמצם את הפער לשש נקודות, זה לא אמור להבהיל אותה. בשבת הבאה היא תארח את בורוסיה מנשנגלדבאך והכל יהיה מוכן לחגיגה של ממש באליאנץ ארינה.