הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"זו פרנסה של אנשים". סערת חגיגות באיירן

ביקורת על השחקנים שנסעו לאיביזה טרם סיום העונה. "לא מקצועי ולא רציני"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   12.05.25 - 18:33
Getting your Trinity Audio player ready...
באיירן מינכן חוללה סערה בגרמניה. 13 שחקנים של האלופה הגרמנית החדשה, בינהם מנואל נוייר, תומאס מולר, הארי קיין, ליאון גורצקה, סרג' גנאברי, רפאל גריירו, יונאס אורביג, אלכסנדר פבולוביץ', יוזיפ סטאנישיץ', דאיו אופאמקנו, קינגסלי קומאן, קונראד ליימר ואריק דאייר, נמצאים כעת באיביזה בטיול משותף על מנת לחגוג את הצלחת.

על פניו, נראה כמו אקט סביר לגמרי ומתקבל על הדעת, לבטח כשזה באישור המועדון, כשה-13 מנצלים את ימי החופשה שמגיעים להם. אך לא כך הם פני הדברים. על אף שבאיירן כבר הבטיחה את האליפות ואפילו הניפה את הצלחת באליאץ מול הקהל ביתי, העונה בבונדסליגה עדיין לא נגמרה. לחבורה של וינסנט קומפאני נותר עוד משחק אחד, מול הופנהיים. עבורה זה לא ממש ישנה, אך הכחולים נאבקים בתחתית כעל מנת לא לסיים במקום ה-16 שמוביל למבחנים. 

מי שכעת נמצאת בסכנה היא הדנהיים, שעם 29 נקודות לעומת ה-32 של הופנהיים. היא אמנם תהיה חייבת לנצח את ורדר ברמן כדי לשרוד בוודאות, אך היא חייבת גם ניצחון של הבווארים. פרשן Sky, דידי האמאן, מתח ביקורת חריפה על כך: "זה נוגע למקצוענות ולרצינות. אני לא מבין את המועדון ואיך הוא אישר כזה דבר. בנוסף, יש להם גם תפקיד חינוכי. התחרות עדיין נמשכת. בהיידנהיים משרות ופרנסה של אנשים תלויות בזה. זה לא מקצועי וזה לא רציני".

מאס אברל, מהאנשים החזקים בבאיירן, הגיב: "השחקנים הם מקצוענים על מלא. הם יודעים בדיוק מה מונח על הכף. כמובן שניתן את הכול כדי לנצח בהופנהיים", והסביר את מתן האישור לנסיעה לאיביזה. בהדנהיים עצמה דווקא רגועים. מנכ"ל המועדון אמר: "תיאורטית הם אפילו יכולים להשוות או לשבור את שיא הכיבושים ההיסטורי שלהם 101 שערים בעונה משנת 1971/72. וכעת, כשהטיול לאיביזה עולה לכותרות לפני המשחק, הם בטח ירצו להימנע מכל האשמה אפשרית".