$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מבשלים עונה חלומית? כך תיראה בית"ר י-ם החדשה

ההרכב המסתמן, ההגנה טעונת השיפור, השוער שישמש גיבוי לאיתמר ניצן, עלי מוחמד שינהיג את הקישור וסימני השאלה סביב עידן ורד. אחרי עונת בכורה מאכזבת, משה חוגג, יחד עם בניון בצוות המקצועי, מכוון גבוה. סיכום הקיץ של הקבוצה מהבירה והעתיד לבוא

תומר לוי
תומר לוי  26.06.19 - 15:51

שנים ארוכות שבית"ר ירושלים איבדה את הקשר עם מאבקי האליפות. הבית"רים אולי הצליחו להגיע לפלייאוף העליון, ואפילו לגמר הגביע רק לפני שנה, אבל לא באמת היוו כוח משמעותי במאבק על תארים ונדמה שהיו רחוקים שנות אור משני המועדונים הגדולים, מכבי תל אביב והפועל באר שבע.

הקיץ, משה חוגג קיבל החלטה לשנות את הפרדיגמה: הבעלים, שהגיע לירושלים ממש בסוף חלון ההעברות בעונה שעברה, נתן את המפתחות ליוסי בניון, במטרה לבנות קבוצה שאחרי זמן רב, כמאמר השיר, תחזיר לקהל את הטעם. זמן לסיכום ביניים של הקיץ שעבר על הקבוצה מעיר הבירה, והעפת מבט על עונת 2019/2020 של הקבוצה האמוציונלית ביותר בישראל.

בית"ר היתה פעילה במיוחד בחלון ההעברות: נכון לכתיבת שורות אלה, שבעה שחקנים הגיעו ולא פחות מ-11 עזבו (כולל ארנסטס שטקוס, שכבר חתם על חוזה אצל הצהובים-שחורים, אבל לבסוף הוחלט לוותר עליו כדי לפנות מקום לשחקן זר נוסף, והוא עבר להפועל ב"ש).

בגזרת הנכנסים, אפשר לציין את עלי מוחמד, אחד השחקנים המבוקשים בשנים האחרונות בכדורגל הישראלי, מיכאל אוחנה שהגיע מהפועל ב"ש (וכיאה לשם המשפחה, גם קיבל את המספר המחייב, 11) ושי קונסטנטין, שמגיע אחרי עונה מוצלחת בעמדת המגן הימני של בני יהודה.

אך למרות הפעילות הענפה, בית"ר עוד לא סיימה את כוונות החיזוק שלה. כעת היא מכוונת בעיקר לעמדת המגן השמאלי, שם היא מחפשת שחקן בכיר, כשהאפשרויות הן או ללכת על שחקן זר או להחתים את מתן בלטקסה, שחקנה של מכבי ת"א שבעונה שעברה הרשים מאוד במדיה של בני יהודה.

גם עמדת הבלם עדיין טעונה שיפור (לאחר שבעונה שעברה סבלו מיכולת הגנתית חלשה במיוחד), ובקבוצה התעניינו בין היתר באיתן טיבי ממכבי ת"א ואוראל דגני מהפועל. בנוסף, יוסי בניון מחפש שוער מחליף, ושמו של ברק לוי (במקור מכבי ת"א, בשנים האחרונות בהפועל קטמון) עלה כאפשרות סבירה. גם עדי תמיר (בלם/קשר) עשוי לחצות את הכביש מקטמון, ויגיע על מנת לעבות את הסגל.

בדרך החוצה נמצאים ז'אורז'יניו ואפונסו טיירה, המחזיקים בחוזה עונה נוספת למועדון, ובכל זאת מחפשים להם קבוצה חדשה. גם יעקב בריהון אמנם מתאמן עם הקבוצה, אבל ברור שלאור ריבוי האופציות בחלק הקדמי הוא צפוי להידחק אחורה משמעותית, ואם תתקבל עליו הצעה, בית"ר לא תעמוד בדרכו.

אבל אחרי תהליך הרכבת הקבוצה, המשימה שתוטל על רוני לוי היא להפוך את הסגל להרכב מנצח. כצפוי, איתמר ניצן יהיה השוער הבכיר ויקבל את הקרדיט בין הקורות, לאחר שהרשים בחצי העונה האחרונה במדי בית"ר.

באשר לחוליית ההגנה: במידה שיהיה כשיר, אנטואן קונטה יאייש את עמדת המגן הימני, אור זהבי וטל בן-חיים ימשיכו לשתף פעולה במרכז ההגנה ומקסים גרצ'קין, נכון לכתיבת שורות אלה, יפתח בעמדת המגן השמאלי (עד שיגיע רכש לעמדה זו).

עלי מוחמד אמור להיות שחקן המפתח בקישור. השחקן מניז'ר, שהיה נדבך קריטי בהצלחה של מכבי נתניה בשתי העונות האחרונות, יפתח ככל הנראה כקשר אחורי בודד. את שלישיית הקישור צפויים להשלים מיכאל אוחנה, כקשר התקפי שמניע את המשחק, וגדי קינדה שצפוי להשתדרג.

בחלק הקדמי מי שאמורים להתבלט הם לוי גארסיה ואנז'-פרדי פלומיין המהירים באגפים, ובחוד ההתקפה יהיה מאבק על חולצת ההרכב בין שני החלוצים הבכירים בסגל, אנתוני וארן שיפתח את עונתו השלישית במועדון ושלומי אזולאי, שהצטרף מבני סכנין.

לצד כל זאת, סימן השאלה הגדול לעונה הקרובה עומד מעל לראשו של עידן ורד. הקשר ההתקפי עדיין לא שב לכשירות מלאה, וברגע שיחזור הוא אמור להיות אופציה נוספת וראויה לחלק הקדמי. במידה שישותף, משמעות הדבר היא שגארסיה יוכל לשחק בחוד ההתקפה, ו-ורד יפתח, כהרגלו, באגף הימני.

הקהל של בית"ר ירושלים רעב. העונה ימלאו עשר שנים לתואר המשמעותי האחרון בו זכה המועדון, גביע המדינה ב-2009, ומאז חווה המועדון שנים ארוכות של דשדוש, בינוניות ואפרוריות. חוגג, בניון, אוחנה ורוני לוי מנסים, לראשונה אחרי זמן רב, להחזיר את הירושלמים למעמד של קונטנדרית רצינית על הפרסים הגדולים: האליפות והגביע. הפרוספקט נראה מבטיח, ועכשיו נשאלת השאלה איך כל זה ייראה במקום הקובע. על הדשא.