$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

יוצר באזז: שרי הוא החתמה מבטיחה של חיפה

פרד רוטן לחץ להחתימו בפיינורד, פטר בוס רצה אותו במכבי ת"א וחוס הידינק שבר לו את הלב בנבחרת הולנד. צ'ארון שרי הוא פליימייקר יוצר ש"חלם להפוך לדריס מרטנס", נחשב להצלחה גדולה בק.פ.ר ונראה כמו החתמה מבטיחה של מכבי חיפה. כל מה שרציתם לדעת

אור ריטר
אור ריטר  09.08.19 - 16:20

על רקע הביקורת על מדיניות הרכש ומחאת חלק מהאוהדים, מכבי חיפה ממשיכה להרכיב בזהירות את הפאזל שלה לעונה הקרובה והוסיפה חתיכה חדשה - הקשר ההולנדי-סורינאמי צ'ארון שרי, שבניגוד ליאניק ווילדסחוט, מגיע בדיוק על תקן המחליף של כרים פריי וגם נחשב לשם הרבה יותר מבטיח ממנו (מווילדסחוט).

שרי בן ה-31 נולד באנסחדה, גדל במחלקת הנוער של טוונטה וכבר בגיל צעיר מאוד נאלץ להתמודד עם ילדות קשה ומשפחה מפורקת. "סיפור החיים של שרי שווה הפקת סרט", נכתב בהולנד על הקשר שראה את אבא שלו נוטש את המשפחה כשהיה בן שלוש בלבד. אימו נותרה עם שלושה בנים ונאלצה להילחם כדי להישאר עם הראש מעל המים. הוא חלתה בצורה קשה וצ'ארון היה חייב לקחת אחריות על המשפחה. "האחים הגדולים שלי, טיארק ורוני, הם הגיבורים שלי", אמר והעביר ביקורת על אבא שלו: "כשאני מסתכל על בת זוגי אסלי והבת שלי ג'לין אני חושב לעצמי - איך לעזאזל אבא מסוגל לנטוש את המשפחה שלו?".

העסק הפך עוד יותר קשה כשאביו של שרי התחרט וקיווה לחזור למשפחה. "לפעמים הוא ניסה למצוא אותנו, אבל הקשר שלו עם אמא שלי היה לא טוב", נזכר השחקן. "הוא רצה לראות אותה, אבל היא לא רצתה אותו. לפעמים היו בעיות גדולות ביניהם. אישית לא ראיתי אותו מאז שעזב. יש רגעים שאני יושב על הכורסא לצד אשתי והילדה וחושב לעצמי 'צ'ארון, עשית דרך ארוכה'. אני מרוויח הרבה כסף כיום, אבל לעולם לא אעשה דברים משוגעים. אתה לא עושה דברים כאלו אם עברת ילדות כמו שלי".

המסע של שרי להצלחה היה ארוך ומפותל. בתחילת הדרך הועלו הרבה ספקות לגביו ובהולנד תהו האם חיסרון הגובה (1.71 מ' בלבד) והפיזיות שלו עלול למנוע ממנו להגיע לרמות הגבוהות. הוא נחשב לכישרון גדול בטוונטה ובגיל 20 הוקפץ לקבוצה הבוגרת על ידי אקס מכבי חיפה, פרד רוטן, שאימן אז את המועדון אבל עזב בתום אותו קיץ לשאלקה. לצערו של שרי הוא לא קיבל הזדמנות ממשית (הופעה אחת בלבד בבוגרים) ובילה את מרבית הזמן בתקופות השאלה בקאמבור וברוסנדאל הקטנות. ב-2010 הוא עבר לאמן, הצטיין עם 10 שערים וגם הוכתר לשחקן העונה של הקבוצה.

"בטוונטה אמרו לי שאני קטן, אבל לא ויתרתי", נזכר שרי בצעדיו הראשונים בקריירה. "אם יש מישהו עם מנטליות באמת חזקה, זה אני. היו רגעים שכבר לא אהבתי כדורגל. לא היה לי כסף ולא שאיפות לעתיד. אני מכיר הרבה שחקנים שהיו נשברים ונעלמים, אבל התעקשתי שזה לא יילך לכיוון הזה. גם כרים אל אחמדי מפיינורד עזר לי הרבה, הוא תמך בי ובלעדיו אולי הייתי נשבר".

קפיצת המדרגה לה ייחל הגיעה שנה אחר כך כשעבר לדן האג. שרי הפך מהר מאוד לבורג מרכזי ובמיוחד בעונה השניה במועדון בלט עם שמונה שערים ושמונה בישולים ב-34 הופעות. מצד שני, המשחק הכי זכור מאותה עונה היה ההפסד 2:0 לטוונטה, בו שרי הורחק בכרטיס אדום ובסופו של דבר הושעה לאחר שסרב לרצות עונש הרחקה מחמישה משחקים.

בעונה השלישית דן האג החליטה להשאיל את שרי לכרונינגן, שאמרה יפה תודה ובהמשך גם מימשה את האופציה שהייתה לה עליו תמורת 800 אלף אירו. כבר במשחק הראשון שלו, בניצחון 1:4 על ברדה, שרי נבחר לנבחרת המחזור. במשחק אחר הוא כבש שער מפורסם בכדור חופשי (מומחה למצבים נייחים) והודה בסיום שניסה "לחקות את כריסטיאנו רונאלדו".

בכלל, במדי הירוקים הוא התבסס כפליימייקר, הפך להצלחה מסחררת וכבש 10 שערים, אחד פחות ממלך השערים של הקבוצה אז, רישאיירו זיבקוביץ' המוכשר. שרי הציג יכולת משובחת, השלים עונה נוספת עם 17 שערים ו-12 בישולים בכל המסגרות, סידר לכרונינגן כרטיס לליגה האירופית ואפילו נבחר לשחקן העונה של הקבוצה ב-2014/15. הוא אמנם לא הספיק לשחק עם וירג'יל ואן דייק בקבוצה, אבל כן זכה עם כרונינגן בגביע.

ההצלחה של שרי הובילה להתעניינות רצינית מפיינורד של אותו פרד רוטן. המאמן לחץ להחתים אותו, אבל המנהל הטכני מרטין ואן חיל התנגד ובהולנד טוענים שבין היתר בעקבות כך, רוטן החליט לעזוב אחרי שנה אחת בלבד. חוץ מהקבוצה מרוטרדם, גם גלאטסראיי הטורקית רצתה את שרי, אבל בסופו של דבר הוא עבר בקיץ 2015 לק.פ.ר מליגת המשנה באנגליה ששילמה עליו למעלה משני מיליון פאונד.

ההולנדי הגיע עם ציפיות גדולות וב"סקיי" אפילו ציינו שהוא אחד מחמשת השחקנים שהכי שווה לעקוב אחריהם בליגה. שרי הצדיק את ההתלהבות, כבש 10 שערים ובישל ארבע פעמים, בדיוק כמו הסקורר המוביל של הקבוצה אז, צ'רלי אוסטין, שעזב עוד במהלך העונה.

שרי נהנה מכל רגע בלונדון. ק.פ.ר אמנם סיימה במקום ה-12 בצ'מפיונשיפ, אבל ההולנדי הפך לשחקן העונה של הקבוצה עם 10 שערים וארבעה בישולים ובאנגליה החמיאו על ש"הוכיח את המעבר שלו מכרונינגן". בראיון לסיכום העונה הראשונה שלו הוא השוויץ: "אני גר ממש ליד המלכה. זה לא רע עבור ילד שגדל והגיע מאנסחדה, לא? נהנתי מהאינטנסיביות של הכדורגל האנגלי והשתפרתי בזכותה. טקטית וטכנית הכדורגל באנגליה ברמה הכי גבוהה, אבל בינינו? הקצב הורג אותך".

הקשר, שסיים את העונה כשחקן שייצר הכי הרבה מצבים בצ'מפיונשיפ, היה אז כל כך טוב שהוא אפילו הוזכר כמועמד לקבל זימון לנבחרת הולנד של דני בלינד. "צפיתי בו מספר פעמים", אמר אז המאמן הלאומי של האורנג'. "הוא עושה עבודה טובה באחת הליגות הכי קשות וצריך להעריך את זה". שרי קיווה אז לקבל זימון לקראת המשחקים מול אירלנד, פולין ואוסטריה אבל הזימון לא הגיע. "שמחתי לקרוא שהם עדיין עוקבים אחריי. כשאתה לובש חולצה של הנבחרת, אתה מרגיש אוטומטית אדם אחר", הוא אמר.

נבחרת הולנד תמיד הייתה חלום לא ממומש מבחינתו של שרי. הוא כבר היה קרוב לרשום הופעת בכורה מרגשת עוד קודם לכן תחת הוס הידינק, שזימן אותו לאימונים לקראת משחק ידידות מול ארה"ב, אבל לא שותף וכשהסגל למשחק מוקדמות היורו בלטביה פורסם - שרי לא נכלל בו. "האימונים שלי היו נפלאים. אחרי שלא שותפתי מול ארה"ב, הידינק קרא לי אליו והסביר לי שהוא היה זקוק לחלוץ נוסף ולא לקשר", הוא סיפר על אותה תקופה. "אפילו אם הייתי מקבל דקה זה היה מדהים, אבל אני בטוח שזו לא ההזדמנות האחרונה שלי. מעולם לא ויתרתי על משהו בכדורגל וכמו שהצלחתי להגיע לאנגליה, אני מאמין שאוכל להגיע גם לנבחרת הולנד".

גם מאמנו בק.פ.ר אז, האגדה ההולנדית ג'ימי פלויד האסלביינק, האמין שיגיע לנבחרת הבוגרת: "לאורנג' יש הרבה איכות בחלק הקדמי, אבל אין ספק שלשרי יש מקום. זה נשמע טיפשי, אבל הבעיה היחידה איתו היא שהוא משחק בליגת המשנה באנגליה. כאן בלונדון הוא נפלא עבורנו. הוא מוביל את הכדור, מייצר מצבים וגם מסדר שערים לאחרים. כשנותנים לו חופש במשחק, הוא מביא את הדימיון והיצירתיות שלו למגרש".

בעונה השניה שרי קיבל את המספר 10 בק.פ.ר. כיאה למספר המחייב, הוא החל אותה נפלא עם שלושה שערים בחמישה משחקים ואפילו כבש נגד בלקבורן שער שהוכתר ל"גול החודש" בספטמבר. הבעיה הגיעה בחצי השני של העונה, שרי איכזב ושותף פחות, איבד ממעמדו וכבר חשב לעזוב את ק.פ.ר עם ארבעה שערים ושלושה בישולים בלבד בעונת 2016/17.

כבר באותה נקודה בקריירה, שרי היה יכול למצוא את עצמו בישראל ובחלון ההעברות של ינואר פטר בוס הפעיל לחץ גדול כדי להחתימו במכבי תל אביב. נציגיו של שרי העריכו שבוס יעזוב את מכבי תל אביב אחרי תקופה קצרה ולכן חששו להישאר בישראל בלעדיו. "כל שחקן רוצה לעבוד תחת פטר בוס, אבל אז זה לא הסתדר עבורי", הסביר השחקן שהעדיף להישאר באנגליה. "אני לא אחד שלא ישחק במשך חודשיים ואז יעזוב. ידעתי שאם אלחם על מקומי בק.פ.ר, ארוויח אותו מחדש. אני לוחם".

למרות המאמץ להישאר בטופ בק.פ.ר, שרי מיצה את עצמו במועדון והלך אחרי הכסף הגדול של סין כשחתם אצל העולה החדשה, גואיז'ו ז'יצנג, שנתיים בלבד אחרי שדחה הצעה מג'יאנסו סונינג. לצערו, שרי לא הסתדר בסין, הוא הבקיע רק פעם אחת ועוד לפני שקבוצתו ירדה ליגה, הוא עבר במהלך השנה שעברה לתקופת השאלה בקייסריפסור הטורקית, במדיה כבש 10 שערים ובישל חמישה נוספים. שרי נחשב לאהוב במיוחד והטורקים רצו שיישאר (החזיק בארבע הצעות נוספות במדינה), אבל ההולנדי עזב "מסיבות משפחתיות" אחרי שהילדים לא הסתדרו בבית הספר ואשתו לחצה להיפרד מטורקיה. כך הוא הגיע למכבי חיפה.

העיתונאי ההולנדי, אדוארדו בטאגליון, ש"מכיר את שרי כמו את כף ידו" לטענתו, סיפר לערוץ הספורט: "הוא פליימייקר טכני מאוד, מהיר יחסית ועם רגל שמאל חזקה. היו לו תקופות אדירות, אבל גם קצת פחות בהמשך. הוא שחקן עם הרבה יכולות ואני חושב שהוא החתמה נהדרת עבור מכבי חיפה. הוא סופר מוכשר, יש לו ראיית משחק טובה ובכלל - הוא שחקן הרבה יותר מבטיח מיאניק ווילדסחוט. גם כיום, יש לו מקום בכל קבוצה בהולנד חוץ מאייאקס, פ.ס.וו ופיינורד".

מבחינה מקצועית, שרי, שסיפר ש"חלם ללכת בדרכו של דריס מרטנס", הוא פליימייקר טהור שבשיטת 3:5:2, איתה מכבי חיפה צפויה לשחק ברוב המשחקים בעונה הקרובה, יכול לשמש כשחקן מתחת לחלוץ. אם האוהדים חיפשו תחליף לכרים פריי, הם יקבלו אותו משרי ולא מווילדסחוט שמשחק יותר על הקו ולא ממש מתאים על הנייר למערך של מרקו בלבול. בניגוד לזרים אחרים שהגיעו בכושר משחק לקוי או כברירת מחדל, עושה רושם ששרי הוא החתמה נפלאה לירוקים ומה שכבר בטוח - כזו שאין להם ממש מה להפסיד ממנה.