$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שינוי תפיסה: כך תתנהל בית"ר י-ם בעונה הבאה

הקמת מערך סקאוטינג למציאת כשרונות בארץ ובחו"ל, מכירה של פלומן או גארסיה וחיפוש אחרי שחקנים במחירי מציאה, שיהפוך לאקזיט עתידי. אחרי ביטול מיזם האוהדים, משה חוגג כבר מחשב מסלול מחדש גם במישור המקצועי. מבט לאסטרטגיה המתגבשת

תומר לוי
תומר לוי  26.02.20 - 12:08

כבר עם הפנים לעונה הבאה. אחרי ההודעה הדרמטית של משה חוגג, בבית"ר ירושלים מבינים שמה שהיה, לא יהיה, כשנושא התקציב לשנה הבאה מעסיק מאוד את הקבוצה מהבירה.

בבית וגן מעריכים שאם בית"ר י-ם תגיע לאירופה, חוגג יקטין את ההשקעה בצורה קלה, כדי לבנות קבוצה טובה גם לאירופה, נושא שמאוד חשוב לבעלים. אז איך בית"ר תתנהל מבחינה מקצועית? ננסה לעשות לכם סדר.

כשמביטים על התקציב, צריך לזכור שחלק ניכר מתקציב השחקנים מורכב מתשלומים על רכישת שחקנים כמו ליווי גארסיה, עלי מוחמד, מיכאל אוחנה ודיוגו ורדסקה.

כך למשל, על מוחמד חוגג שילם 1.8 מיליון יורו על 85% על עלי מוחמד וכ-600 אלף יורו על 50% מכרטיסו של גארסיה, כך שהרווח ממכירת גארסיה אמור להיות גדול יותר כי סכום העברה היה נמוך יותר. על פרדי פלומן, חוגג שילם 400 אלף יורו, על ורדסקה שילם 200 אלף יורו וכ-2 מיליון יורו הושקעו על מיכאל אוחנה, שהפך לשחקן היקר בתולדות המועדון.

החלטה אחת שהתקבלה היא שבשנה הבאה הירושלמים לא צפויים לרכוש שחקנים בסדר גודל כזאת. הנטייה במועדון היא למכור בקיץ או את פרדי פלומן או את גרסיה, מה אמור להכניס לא מעט כסף לקופת המועדון ויכול לשמש כבסיס לתקציב.

מבחינת החלוץ מטרינידד, בית"ר י-ם מחזיקה אומנם רק 50% מהכרטיס שלו, אך צפויה לקבל עליו כמה מיליוני יורו. כמו כן, חוגג והצוות המקצועי יצטרכו להחליט האם הם יממשו את האופציה על אנטואן קונטה, שאמור להרוויח בשנה הבאה כ-300 אלף יורו.

אז איך בית"ר ירושלים כן אמורה להתקיים ולהמשיך בצמרת? חוגג נתן הוראה בימים האחרונים להקים מערכת סקאוטינג חדשה, שתגלה את הכשרונות הבאים בישראל ובחו"ל. אותם יהלומים אמורים להגיע ב"מחירי מציאה" ולהנחית אותם בבית"ר י-ם, בדרך לאקזיט עתידי.

"עלי מוחמד הגיע למכבי נתניה בחינם, גארסיה לק"ש ללא תמורה וגדי קינדה גדל בנוער של אשדוד", הסביר גורם במועדון, "חוגג מעוניין למצוא כשרונות כאלה ולהביא אותם במינימום מחיר. כך גם אתה מביא כשרונות איכותיים במעט כסף וגם בונה בקבצה חדשה. הגיע הזמן שבית"ר ירושלים גם תעשה דברים כאלה. אם הקהל לא בא למשחקים ולא מכניס כסף למועדון, צריך להפעיל את הראש ולמצוא פתרונות אחרים".

אז כך, בשקט בשקט, ייתכן שדווקא מהטלטלה סביב מיזם האוהדים, צמח שינוי מקצועי תפיסתי.