$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"שחקן שיסרב לחל"ת לא יוכל לעבור קבוצה"

ענבר, מומחה לדיני ספורט בינלאומיים, בראיון עקב הקורונה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  10.04.20 - 14:22

עונת הכדורגל נעצרה בשל נגיף הקורונה ולכן עלו לא מעט שאלות משפטיות בנוגע להסכמים של השחקנים עם הקבוצות שלהם. היום (שישי), עו"ד ניר ענבר (מנכ"ל הפועל ת"א לשעבר) ומומחה לדיני ספורט בינלאומיים, ניתח את המצב בראיון לערוץ הספורט. 

"ענף הכדורגל הושפע דרמטית מהתפרצות הקורונה והוא הוקפא כרגע לחלוטין כמעט בכל מדינה בעולם", אמר ענבר, "זאת סיטואציה חסרת תקדים. העולם לא חווה הדממת כדורגל שכזאת מאז מלחמת העולם השנייה. פיפ"א הבהירה במסמך ההנחיות, חד וחלק, שהתפרצות הקורונה היא מקרה של כח עליון".

"מבחינה משפטית זה אומר שהתפרצות הקורונה עשויה להוביל למצב בו לא ניתן יהיה לקיים הסכמים כפי שצפו והתכוונו לכך הצדדים בזמן החתימה", המשיך ענבר, "ייתכן שההתחייבויות המוטלות על הצדדים תהפוכנה לבלתי אפשריות - שחקנים ומאמנים לא יוכלו לעבוד לתקופה מסוימת, ומועדונים לא יוכלו לספק להם עבודה. ובסיטואציה שכזאת, חייבים לייצר הסדרים מתאימים, הוגנים וסבירים - שמצד אחד מועדונים יצלחו את התקופה הזאת ולא יפשטו רגל, ומצד שני ששחקנים ומאמנים, ההון האנושי של המועדונים ושל הענף כולו, ימשיכו להתפרנס בכבוד".

"נקודת המוצא שלנו היא שפיפ"א איננה מתערבת בהחלטות של כל התאחדות והתאחדות", הבהיר מנכ"ל הפועל ת"א לשעבר, "השחקנים הישראלים יהיו כפופים לחוקי מדינת ישראל וההתאחדות לכדורגל. סכסוכים משפטיים בין מועדונים לשחקנים ידונו במוסד לבוררות בהתאחדות לכדורגל או בבית הדין לעבודה. מנגד, ההתאחדות לכדורגל כפופה לפיפ"א ותקנוניה כפופים למספר הוראות מחייבות של פיפ"א - שאי אפשר לחרוג מהן".

"בנוסף, לא יהיה סביר מצד המוסד לבוררות של ההתאחדות להתעלם מהעקרונות וההוראות שפיפ"א כבר דנה בהן ויש להניח שינתן להן משקל רב מאוד בידי הבוררים", הוסיף ענבר, "מרבית השחקנים הישראלים והמועדונים בליגת העל הגיעו להסדרי קיצוצי שכר לתקופות כאלה ואחרות. אך הוצאת שחקנים לחל"ת, בה בחרו מספר מועדונים בליגת העל ומרבית המועדונים בליגה הלאומית היא הסוגיה המשפטית הנפיצה יותר. מסמך פיפ"א מחזק את ההנחה שלפחות למשך תקופת ההקפאה, הרי שהסדרי החל"ת, כל עוד יונהגו באופן אחיד והוגן, צפויים להוות הסדר הולם. שחקן שיסרב לצאת לחל"ת לא יכול לעבור למועדון אחר".

ומה לגבי השחקנים הזרים? "בעוד לשחקן הישראלי יש אפשרות לקבל כספים, על פי הדין המקומי ממוסדות המדינה, באמצעות יציאה לחל"ת, לשחקן הזר אין אפשרות כזאת. לכן, מועדונים אחרים, בעיקר אלו מן הליגה הלאומית, אשר הפסיקו לשלם לשחקניהם הזרים כל תמורה שהיא, צפויים להיתקל בקשיים משפטיים, שהרי הם פועלים באופן בלתי סביר ע"פ מבחני הסבירות המפורטים של פיפ"א והלכות פסקי הדין שלה ושל CAS.  אנו רואים שהשחקנים הזרים במרבית המועדונים ה"גדולים" בליגת העל הבינו את השלכות המשבר הקשה והגיעו להסכמות עם המועדונים על קיצוצי שכר מוסכמים עד סוף העונה. פיפ"א מעודדת את הצדדים להגיע להסדרים כאלה".

"אנו מצויים בתקופת הקפאה ויש לנהוג בהתאם לה ומכוחה "להקפיא" התחייבויות חדשות, ובמקביל לייצר פתרונות הולמים ובתום לב למאמנים ולשחקנים ובדגש על הזרים אשר אין להם כל חלופה לשכר", מציע ענבר למועדונים, "כמובן שהסכמות משותפות הוגנות וארוכות טווח יכולות להועיל כלכלית לשני הצדדים גם יחד במקרים רבים, אך קיצוצים חד צדדיים בלתי פרופורציונליים עתידיים, המנותקים מהפגיעה האמיתית שספג המועדון, לא יעמדו במבחני הסבירות. על המועדונים להפגין אמפטיה לכל הסיטואציות האנושיות המתפתחות כתוצאה ממשבר הקורונה ולסייע לכל מאמן ושחקן כמידת האפשר".