$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עשה זאת בעצמך: כך התפספסה בניית אצטדיון 'מכבי ת"א' ברמה"ש

השיחות על קבוצת בת במקום בית"ר ת"א בת ים, הפגישה עם ראש העיר והמיקום שעדיין מוקצה לקומפלקס. הקבוצה של מיץ' גולדהאר התעניינה ברצינות בהקמת אצטדיון משלה, אז למה זה לא יצא לפועל והאם זה יכול להיות עדיין על הפרק? מבט פנימה

אור אבולעפיה
אור אבולעפיה  11.10.21 - 11:34

(למצולמים בתמונה הראשית אין קשר לכתבה)

עוד לפני השלמת שיפוץ בלומפילד המחודש, אחת מהתכניות של מכבי ת"א של מיץ' גולדהאר הייתה בניית אצטדיון משלה, בדומה לברנבאו שבבעלות ריאל מדריד וקבוצות גדולות אחרות באירופה. כלומר, הכוונה הייתה בניית אצטדיון בבעלות מכבי ת"א, כשמיץ' גולדהאר הביע נכונות להכניס את היד עמוק לכיס, במה שהיה מייצר לצהובים הכנסות משמעותיות בעתיד והופך אותם לקבוצה הישראלית שמחזיקה בבעלות על אצטדיון. לפני 4 שנים השיחות בין הצדדים היו בשיאן, אבל מה קרה מאז? ערוץ הספורט צולל לתוך המגעים.

"הכל התחיל מהרצון של מכבי ת"א שרמת השרון תהיה קבוצת הבת שלה"
הקשר בין מכבי ת"א לרמת השרון התחיל לפני מספר שנים, כשהכוונה הראשונית, עוד לפני הפיכת בית"ר ת"א בת ים לקבוצת בת, הייתה שהמועדון ממורשה הוא יהיה המקום בו יתפתחו הכשרונות הצעירים מקרית שלום.

"במכבי ת"א רצו שנהיה קבוצת בת שלהם", בעלי עירוני רמת השרון, גור תמר, הודה, "ג'ורדי קרויף ישב איתנו והכוונה הייתה עוד לפני בית"ר ת"א, שאנחנו נהיה אלו שיובילו את הפרויקט. אחרי מספר שיחות, בסוף הם החליטו על בית"ר ת"א בת ים. אחרי שכבר הם עבדו בבית"ר ת"א בת ים, הבנתי שהם לא מרוצים ואז חזר הקשר לשיתוף פעולה עם עירוני רמת השרון, כשהיינו קרובים לסגירה. באותן שיחות דובר עמוקות על הקמת אצטדיון בגלילות".
 
במקביל לשיפוץ בבלומפילד, בן מנספורד, מנכ"ל מכבי ת"א, היה מי שנפגש עם ראש עיריית רמת השרון, אבי גרובר, והביע עניין ממשי בהקמת האצטדיון שיהיה אצטדיונה של מכבי ת"א. "הם רצו שיהיה אצטדיון שהוא של מכבי ת"א, ויהיו בו משחקים בינלאומיים, נבחרת ישראל וכדומה", ראש עיריית רמת השרון, אבי גרובר, סיפר, "הכוונה של מכבי ת"א הייתה אצטדיון של 30 אלף צופים, כשבשיחות עם ההתאחדות דובר אפילו על אצטדיון גדול יותר שיארח את משחקי נבחרת ישראל".

איפה אותו אצטדיון אמור היה להיבנות?
"היו שתי מחשבות. הראשונה - איפה שהבסיס הצבאי ואפשרות שניה והרצינית יותר הייתה להקים אותו איפה שהסינמה סיטי - לכיוון הצד השני של איילון. אצטדיון באיזור של הסינמה סיטי היה משתלב בתוך איזור התעסוקה וגם אין בו את המכשול של העברת בסיס צבאי, שהיה מקשה על כל התהליך. מבחינת דרכי גישה וחניה - המיקום היה מצוין".

למיטב הבנתך, מי במכבי ת"א עמד מאחורי אותה יוזמה?
"זה היה עניין מאוד רציני, שגורמים מכל הרמות במכבי ת"א היו בעניין. הרצון היה לבנות גם קומפלקס מסביב עם שטחי מסחר וכדומה".

מי אמור היה לממן את בניית האצטדיון?
"עיריית רמת השרון לא יכולה לממן אצטדיון ב-700 מיליון ש"ח, זה היה ברור שתהיה עזרה מהשוק הפרטי - מקרן המתקנים וכדומה. הכוונה הייתה להוציא מכרז ואז שגוף פרטי, בין אם זה מכבי ת"א שמאוד רצתה ובין אם זה מישהו אחר, יממן חלק ניכר מבניית אצטדיון, במקביל לתמיכה מהטוטו, קרן המתקנים וכו'".

בניית האצטדיון עדיין על הפרק?
"כעיקרון, יש לנו שטח שעדיין מיועד להיבנות בו אותו אצטדיון מדובר. הכל מוקצה ומחכה לתזוזה, אבל זה בהתאם לצרכים - לקבוצה בעיר שלי מספיק אצטדיון גרונדמן שאותו נשפץ. כדי שאצטדיון כזה יקום, צריך שהוא ישמש קבוצה גדולה כמו מכבי ת"א. למיטב הבנתי ומשיחות שאני קיימתי עם אנשים במכבי ת"א, הם מאוד מרוצים מבלומפילד ואין להם כוונה לבנות אצטדיון ברמת השרון, והשיחות מהצד שלהם הופסקו. לא דיברנו על נושא בניית האצטדיון כבר תקופה ארוכה ונשמע שאין להם עניין כרגע להיכנס לפרויקט כזה שדורש השקעה גדולה. ממה שאני מבין, הם יישארו בבלומפילד לעוד שנים ארוכות".

עקבו אחרי אור אבולעפיה בטוויטר