$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עושים דין לעצמם: השימוש הלקוי ב-VAR בארץ

השופטים לא נענים לקריאות המערכת ובינתיים תסכול הקבוצות גדל בדרך לאובדן אמון מוחלט במקבלי ההחלטות. הנתונים בארץ לעומת שאר העולם, הביקורות והסיבות לקיפאון. הכל בפנים

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי  17.10.21 - 14:45

תגיות: ליגת העל

כמו שכבר חווינו בעבר, גם השבת שתי קריאות של שופטי ה-VAR לשופטי המגרש לא נענו. במקרה הראשון אלי חכמון קרא לנאאל עודה בדרישה לפסול את השער השלישי של מכבי חיפה נגד הפועל ירושלים בטענה לעבירה במהלך בו הקבוצה השיגה את הכדור. עודה צפה במהלך והחליט לדבוק בהחלטתו המקורית לאשר את השער.

המקרה השני אירע במשחק בין הפועל חיפה להפועל נוף הגליל, כשהשופט אביעד שילוח נקרא גם הוא למסך על ידי שופט ה-VAR כדי להעניק פנדל לנוף הגליל לאחר נגיעת יד ברורה של שחקן הגנה חיפאי, אך גם הוא לאחר בדיקה ארוכה החליט להישאר בהחלטתו המקורית, מה שגרם לכעס רב בקרב אנשי הקבוצה מנוף הגליל. 

רק בכנס המקצועי האחרון דרשו יו"ר הוועדה המקצועית, לירן וקסברגר, ומשבץ השופטים איתן תבריזי משופטי הסגל לקבל את המלצות ה-VAR ולא לחפש סיבות להצדיק את עצמם מול המסך. למרות זאת שני השופטים החליטו גם השבת להתבצר בהחלטתם הראשונה. מדובר כבר באירוע החמישי העונה ששופטים מסרבים לקבל את המלצת המערכת וברוב הפעמים זה גורם לתחושות תסכול בקבוצות ואובדן האמון בשיפוט בעזרת האמצעים. עקב האירועים הקודמים שגרמו לרעש תקשורתי כבד ודרישה לראות VAR אחר באיגוד ניסו לעשות מהלך אך ללא הועיל.

במחזור הראשון לירן ליאני התעלם מהמלצה לפנדל ברור לטובת הפועל ב"ש במשחקה בטדי מול בית"ר ירושלים, במחזור החמישי ליאני שוב התעלם מקריאה של שילוח לאדום לשחקן נוף גליל מול הפועל ת"א בשלהיי המשחק, וכמובן האירוע הזכור והמדובר ביותר של גל ליבוביץ', שלא הסכים לבטל שריקה מוטעית לפנדל לטובת מכבי חיפה במשחקה הביתי מול באר שבע, אירוע בעקבותיו נמתחה עליו ביקורת חריפה בוועד המקצועית.

לשם השוואה בכל משחקי יורו 2020 שנערכו בקיץ האחרון שופטי המגרש נקראו 15 פעמים למסך כדי לשנות החלטה ובכל המקרים ללא יוצא מן הכלל ההחלטות שונו. במשחקי ליגת האלופות שנערכו השנה בשלב הבתים 9 קריאות של שופטי הואר שינו 8 החלטות, בספרד שינו 6 מ-7 קריאות, באיטליה 8 מ-9 ובאנגליה 11 מ-13.

למעשה, רק בישראל אנחנו נתקלים במקרים רבים ביותר של שופטים שמסרבים לשנות החלטה. נראה שכמעט 4 שנים מרגע שהופעלה המערכת בארץ ועדיין השופטים לא מצליחים ליישם את נושא השימוש במערכת בצורה מיטבית.

בכירים באיגוד אומרים שהבעיה נובעת מניהול כושל של הנושא, יושבת הראש רונית תירוש. בהתחלה, הנהיגה תירוש מדיניות של פרסום החלטות ה-VAR ושקיפות בנושא והבטיחה כי תקים סיירת מיוחדת לשופטי מסך, אך לאחרונה הורידה הילוך בכל מה שקשור לאיגוד השופטים, בעיקר בגלל סיום הקדנציה הקרוב וחוסר היכולת שלה להעביר החלטות. כרגע לא נעשה שום דבר שונה בקשר לשופטי המסך, האחראי על הפרויקט שמואל שטייף אביו של שופט סגל העל ניב שטייף מעורב פחות בפעילות וכל הנושא תקוע.