שיתוף הפעולה בין מכבי תל אביב, מכבי חיפה ולאציו, מתחיל. מורן מאירי ועופר בן אסא נציגם של המועדון הצהוב והירוק בהתאמה יטוסו היום (שלישי) לרומא וישתתפו במשותף בכנס נגד האנטישמיות שמארחת לאציו.
מאירי ובן אסא יהיו אורחים במשחק של לאציו נגד יובנטוס, ויחתמו על האמנה נגד האנטישמיות יחד עם נשיא לאציו, קלאודיו לוטיטו. מדובר בצעד מפתיע ומבורך דווקא של המועדון שנקשר לא פעם ככזה שיש בו מאפיינים פשיסטיים בשל התנהגות חלק מאוהדיו, סמליו ושחקניו בעבר.
במרץ האחרון סיפר לוטיטו על המפגש עם ההנהלות של מכבי ת"א ומכבי חיפה, שמטרתו היא שיתוף פעולה מקצועי בין מועדונים מובילים (כולל בענייני שחקנים וקיום משחקים בין האגודות), ולא פחות מכך – חיזוק הקשר והתרבויות בין איטליה וישראל – שדעכו בזמן המלחמה.
"חיזוק תפקיד הספורט כגשר בין תרבויות שונות, מעבר להיבטים טכניים ותשתיתיים, כמו גם צעד קדימה ביחסים בין איטליה לישראל, תוך אישור מחדש של כוחו של הספורט בטיפוח דיאלוג, הבנה הדדית ושלום", הודיע לוטיטו בזמנו. "אני גאה להיות מסוגל להתחיל נתיב של שיתוף פעולה עם ארגון מכבי ההיסטורי, הכולל את שני המועדונים הישראליים של תל אביב וחיפה".