ערוץ הספורט
אזור אישי
שלח טופס
ניוזלטר
ליגת החלומות
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
כדורסל
NBA
ענפים נוספים
VOD
תוצאות
שידורים
רכב
פודקאסטים
ראשי
ליגת העל
ליגה לאומית
נבחרת ישראל
גביע המדינה ווינר
גביע הטוטו
ליגת החלומות
ליגת העל לנוער
נבחרות צעירות
ליגות נמוכות
כדורגל נשים
ההרכב של המדינה
אלוף האלופים
ראשי
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה ספרדית
ליגה גרמנית
ליגה איטלקית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגיונרים
ליגה אוסטרית
יורו 2024
מונדיאל
מוקדמות מונדיאל 2026
מוק' מונדיאל דרא"מ
קופה אמריקה 2024
דקה אחרי דקה
ליגות נוספות
מצעדים ודירוגים
ליגת האומות
הליגה הסרבית
ליגת ה- MLS
הליגה הסעודית
העברות
יורו 2023 עד גיל 21
אליפות אפריקה 2023
ליגה יוונית
ראשי
ליגת העל
יורוליג
גביע ווינר
נבחרות ישראל
ליגת האלופות
יורוקאפ
אתנה נשים
ליגה לאומית
אליפות העולם 2023
נבחרת העתודה
גביע המדינה
ליגיונרים
ליגות נוספות
אליפות אירופה 2025
הליגה הבלקנית Delasport
ראשי
דני אבדיה ב-NBA
תוצאות
סטט' אישית
שחקנים
טבלאות מזרח/מערב
NBA ID
ראשי
אולימפיאדת פריז 2024
ישראל חזקה - גאווה ישראלית
יציע הכסף - בשיתוף מור בית השקעות
משחקים באחריות - בשיתוף מפעל הפיס
MMA
טניס
ג'ודו
כדוריד
כדורעף
אולימפאדת החורף 2022
אמנויות לחימה
המתחם הלבן
ספורט נשים
המגזין האולימפי
אתלטיקה
אופניים
שחייה
שייט
התעמלות
חידונים
בובה של לילה
גיימינג
5TALKS
ענפים אחרים
ספורט מוטורי
משחק קבוצתי
ספורט אמריקאי
הניצחון באוויר
ראשי
ראשי
ראשי
ראשי
חדשות ושמועות
מבחני רכב
תכניות "עולם הרכב"
צרכנות רכב
רכב חשמלי וטכנולוגיות ירוקות
משפט וביטוח
ספורט מוטורי
סבב פורמולה 1
דו גלגלי
מתגלגל ברשת
4X4, טיולים ופנאי
תשתיות ותחבורה
5 דברים
מעלות טובות
מילון הבטיחות הגדול
ראשי
עולים לרגל
הנוסע המתמיד
ספיקנ'רול - כדורסל ישראלי
פודקאסט ה-NBA
יורוסטפ-פוד
הפודקאסט האולימפי
רדיו אזורי - כדורגל איטלקי
שלושת האריות
סטרץ' פוד
חדר החדשות
חמש אישי
הגשה ראשונה - פודקאסט הטניס
גברים בטייץ
פוטבול מונדיאל
ספורט ירושלמי
ליגת העל
ליגה לאומית
נבחרת ישראל
גביע המדינה ווינר
גביע הטוטו
ליגת החלומות
ליגת העל לנוער
נבחרות צעירות
ליגות נמוכות
כדורגל נשים
ההרכב של המדינה
אלוף האלופים
ערוץ הספורט
כדורגל ישראלי
ליגת העל
וידאו ליגת העל
שלושער לזהבי, 1:6 ענק למכבי ת"א על נתניה
נשארת בפסגה: 1:4 לב"ש מול מכבי חיפה
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:
mako
עבריינים מתחזים לשליחי וולט כדי להפיץ סמים, להעביר אמצעי לחימה ואפילו לבצע חיסולים
15.05.25
לפני השרב הגדול: מזג אוויר נוח בל"ג בעומר
15.05.25
כלת "חתונמי" נחשפת: "החלטתי להיות אקטיבית לגבי זה"
16.05.25
HOP ON: הערים ששווה לקחת בהן אוטובוס תיירים גם בשנת 2025
15.05.25
"לא נכשלתי". צפו בעימות עם דן רומן
אקס מכבי פ"ת תקף ב"5 באוויר": "אם הייתי מסיים את העונה, היינו נשארים"
מערכת אתר ערוץ הספורט
12.05.25 - 17:15
תגיות:
דן רומן
,
ליגת העל ווינר
,
מכבי פתח תקווה
Getting your
Trinity Audio
player ready...
אחרי שנתיים בלבד בליגת העל, מכבי פתח תקווה ירדה ללאומית וחשבון הנפש במועדון התחיל. יו"ר הקבוצה אבי לוזון דיבר בסיום ה-0:0 חורץ הגורל מול עירוני טבריה על בעיות בבניית הקבוצה שהובילו, בין השאר, למפלה. מאמן הקבוצה בתחילת העונה,
דן
רומן
, עלה לשידור ב"חמש באוויר" וניסה להסביר מה השתבש.
"אני יודע שנהנים להגיד שאין לי ניסיון", החל רומן בכתב ההגנה, "יש לי הרבה ניסיון. באתי לתפקיד הזה אחרי שפרשתי ממשחק פעיל אחרי שנים רבות בליגת העל, וגם בחו"ל. אחרי זה הייתי עוזר של זיו אריה בנוער של מכבי ת"א. עבדתי במועדון פאר בגרמניה. הייתי שלוש שנים עוזר בליגת העל, הייתי בנוער. עשיתי תואר באופ"א שרק גל אלברמן ואני עשינו".
"הרבה זמן לא רציתי לדבר", ציין רומן, שגם שלח אצבע מאשימה לתקשורת, "זה לא הוגן לדבר על המקום שעבדת בו, בטח שיש אנשים שאתה מעריך ואתה רוצה בהצלחה שלו. מדברים על מי עשה ומי כשל. צריך לנהל את הדיון בצורה שמצביעה על עובדות. כשאני עזבתי, היינו במקום ה-11 במחזור ה-13. היו עוד 20 משחקים לאחר מכן. בתחילת העונה היה איסור העברות עד מחזור 3. לא היינו יכולים להחתים שחקנים עד המחזור ה-3".
"אני לוקח אחריות, אני המאמן שהתחיל את העונה ומן הסתם יש לי אחריות. יש לי חלק, צריך להגיד את הדברים כמו שהם. התחלנו את העונה במחזור ה-3 עם חצי הרכב, 5 שחקנים שלא עשו מחנה אימון, שלא שיחקו משחק רשמי. העונה הזו התחילה עקום. זה לא מעניין בגלל מי. המועדון נקלע לסיטואציה שהוא ניסה לפתור ולא הצליח. זה קורה בכדורגל. הכל התחיל קשה מהרגע הראשון. אף על פי כן, הקבוצה הצליחה עד כמעט המחזור האחרון להיות עם הראש מעל המים. גם נועם שוהם עשה עבודה טובה".
לוזון. שוב בלאומית (ברני ארדוב)
"מפריע לי שכל פעם שהשם שלי עולה, הוא עולה עם כינויים. 'מחשביקו', 'מאמן כושל', 'מאמן בפרופיל הכי נמוך'. אחרי מכבי פ"ת היו לי הצעות מהליגה הלאומית. אני מעורר המון אמוציות אצל התקשורת. מאז שאני מאמן נוער במכבי נתניה משמיצים אותי ומטנפים עליי. בנוער של מכבי נתניה עשינו עונה שלא עשינו 30 שנים במועדון. ועכשיו עלו לקבוצה הראשונה 7-8 שחקנים. למה לקרוא לי 'מאמן כושל?'".
רומן סבור שאם היה מקבל הזדמנות, הגורל של מכבי פ"ת היה שונה: "לא נכשלתי במכבי פ"ת. מה נחשב הצלחה ומה כישלון במכבי פ"ת? שאתה לא יכול להביא שחקנים עד מחזור 3. לא עזבתי את הקבוצה כשהיא שבע נקודות מתחת לקו האדום. לא היתה הצלחה במכבי פ"ת - אני מסכים. כשאני עזבתי היינו עם אותו מספר נקודות כמו הפועל ירושלים".
"צריך לשאול את אבי לוזון למה הוא פיטר אותי. אני לא יכול לנמק את ההחלטה הזו. אני מעריך את אבי, אני כואב את הכאב שהקבוצה ירדה, לא מעט בגללו. צריך לשאול האם להיות מעל הקו האדום אחרי 13 מחזורים עם מכבי פ"ת זה כזה כישלון. והאם היו תנאים שאפשרו הצלחה. אלו שאלות שצריך לשאול. אם הייתי נשאר עד סוף העונה, היינו נשארים בליגה".
"אני מלא הערכה גם לתמיר לוזון, שאני מכיר את העבודה שהוא עושה בנוער וגם את נועם שוהם, שהיה לו חוסר מזל. קצת צבירת הנקודות של היריבות עלה מאוד. הם גם נכנסו לסיטואציה שהיא מאוד קשה. אני לא אומר שהיינו נשארים כי אני מאמן יותר טוב מהם. כשעושים הרבה שינויים... מאמן בא וצריך ללמוד את הדברים ולעשות טעויות שהמאמן הקודם עשה, זה קשה. מאוד אוהבים לפטר בכדורגל, ויש לתקשורת חלק בזה. בואו נסתכל על איך הפועל ירושלים התחילה את העונה, איך ק"ש התחילה את העונה, איך טבריה התחילה את העונה. הם לא פיטרו את המאמנים שלהם והם סיימו במקומות טובים".
רומן סיכם וגם דיבר על החלק שלו באחריות: "כל מאמן מקבל עשרות החלטות כל יום. קיבלתי גם החלטות לא נכונות. ברור שעשיתי טעויות וזה טבעי. לא שיחקנו טוב כמו שרצינו לשחק. הייתי יכול לשחק יותר הגנתי, בלי סיכונים. הייתי יכול לא לנסות ללחוץ, זה לא הכדורגל שלי. אני לא מאמין בכדורגל הזה לאורך זמן. הקבוצה נבנתה בכמה ימים אחרי שהיינו יכולים להביא שחקנים. נקלענו לסיטואציה שהיינו צריכים לקבל החלטות תחת לחץ בתנאים של אי ודאות ולפעמים הולך לך ולפעמים לא. יש לי חלק בזה".