הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תופחת נקודה? קו ההגנה של בית"ר בדיון

הירושלמים נערכים לדיון משמעותי בבית הדין. חשש מ"נזק כלכלי בלתי הפיך"

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי   14.05.25 - 08:28
Getting your Trinity Audio player ready...
בבית"ר ירושלים מחזיקים הבוקר (רביעי) אצבעות לכך שדייני בית הדין של ההתאחדות לא יקבלו את בקשת התובע עו"ד גלעד ברגמן. ברגמן, כזכור, ביקש להפחית נקודה אחת בפועל ממאזן הקבוצה לאור האירועים שקרו במשחק בין הקבוצה לבין מכבי חיפה בטדי.

הבעלים ברק אברמוב, המנכ"ל כפיר אדרי ועו"ד רוני מוזסון יגיעו לבית הדין ויציגו סרטונים שמעידים כי האבוקה (או החזיז) שפגע באוהד הקטין וגרמו לכוויות רציניות הושלכו מחוץ לאצטדיון, ולא מתוך המגרש כפי שהמשטרה טענה, בסרטונים שלטענת אנשי בית"ר ערוכים.

קו ההגנה של בית"ר ייסוב סביב הנושא הזה, כשעשויה לעלות פשרה. אם בית הדין אכן יחליט להפחית נקודה, בית"ר תבקש שהעונש יחול על העונה הבאה או יהפוך לעונש על תנאי כדי לא לפגוע במאבק על הכרטיס לאירופה. "צריך לקחת בחשבון את שאלת העיתוי של ההעמדה לדין", אמרו במועדון. "שני מחזורים לסיום העונה, זה לא רק עונש ספורטיבי אלא עונש כלכלי בלתי הפיך".

בית"ר תטען כי במקרי עבר בהם נזרקו חזיזים או אבוקות מחוץ לאצטדיון קבוצות לא הועמדו לדין בסעיף של נסיבות מחמירות. בלי קשר, לאור האבוקות הרבות והפסקת ההתמודדות ליותר מ-20 דקות, הקבוצה תספוג עונש של איסור מכירת כרטיסי חוץ למשחק אחד, המשחק בבלומפילד מול מכבי ת"א שיהיה המשחק האחרון של ערן זהבי.

מבחינת התובע, יש שלושה מקרים בהם יש חובה להפחית נקודה ומבחינתו התמונות הקשות לא מאפשרות אחרת. במקרה של זריקת חפצים בין יציעים, פגיעה בנפש או בגוף ובמקרה של משחק שלא הגיע לסיומו.