מכבי חיפה עברה עונה מלאה בתהפוכות ואכזבות גדולות, אבל איכשהו היא הצליחה לסיים אותה בטעם מעט מתוק. הירוקים הביסו 2:5 את הפועל באר שבע בטרנר וקלקלו לה את חגיגות האליפות. עם זאת, קשה להאמין שזה ינחם מישהו במועדון, במיוחד נוכח העובדה שהם הגיעו למקום החמישי וגם לא ישחקו באירופה בעונה הבאה.
"תמיד כיף לסיים עונה בצורה כזו, עם הרבה שערים ושחקנים צעירים שנראים טוב", סיכם ברק בכר את הניצחון והודה: "זאת עונה לא טובה של כל המערכת. לא משנה מה היה בסוף, לא עמדנו ביעד ונכשלנו כולנו". לצד זה, כשנשאל על עתידו הכריז: "יש לי חוזה, אין סיבה שלא אשאר במכבי חיפה".
"אנחנו צריכים לקחת את הדברים הטובים ולעשות שינויים בכל המערכת כדי להתחיל את העונה הבאה בצורה טובה יותר", המשיך בכר. "אישית, זאת הייתה אחת העונות הקשות. למדתי הרבה, נכנסתי לסיטואציה לא קלה הרגשתי שעלינו קצת ואז חלה ירידה. נסיק מסקנות כמערכת".
על השחקנים הצעירים שקיבלו קרדיט אמר בכר: "אי אפשר שרק הם ישחקו, אבל צריכים לדעת לשלב. ראינו שהם שם וראויים להיות בסגל. יש פה ארבעה, חמישה, אולי יותר שיכולים להיות בסגל של מכבי חיפה שרצה למעלה גבוה. בכל עונה יש שינויים בטח בעונה לא טובה בלשון המעטה".
ומה היה לבכר להגיד על גיא מלמד שכבש שלושער? "הוא נתן מספיק שערים. כשהגעתי, הוא לא היה בסגל. הוא תרם את שלו וכל הכבוד לו. יש עוד שחקנים בקבוצה, הוא תרם מספיק".
איתן אזולאי הוסיף: "כל החיים חלמתי לכבוש גול כזה. כשזה נכנס לא האמנתי. לא חגגתי, פשוט לא האמנתי שנכנס, אבל הכי חשוב שניצחנו. שיחקנו בלי לחץ, באנו להנות. עברנו עונה לא פשוטה. נצא לחופש ונחזור חזקים בעונה הבאה".
“כשהגעתי, מלמד לא היה בסגל“ (אלן שיבר)