הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"לחץ מטורף". פרטים חדשים על פרשת עירוני טבריה

במועדון פועלים לאחר ההתפתחות המשמעותית בפרשת העירויים. ההודעה שקיבלו השחקנים שהושעו, הבקשה של הקבוצה, המטרה של המועדון והטענות הקשות: "הסוכנות נכנעה לאשדוד, רוצים לגרור אותנו לעסקאות טיעון". וגם: הסכום הגבוה שעלול להתבזבז והצעד של השחקנים

עומר שרעבי
עומר שרעבי   06.07.26 - 09:51
Getting your Trinity Audio player ready...

הפרשה סביב עירוני טבריה עולה שלב. על רקע חקירת מתן העירויים של הקבוצה, אמש (ראשון) הודיעה הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט על כך שחמישה שחקנים ששיחקו בקבוצה הושעו זמנית מפעילות הקבוצה - דוד קלטינס, גיא חדידה, ניב גוטליב, קנדו ממדו סמבה, יונתן טפר, בנוסף למאמן הקבוצה אלירן חודדה, המנהל הטכני חן סול ומאמן הכושר שלומי ודרדו.

אותם שחקנים קיבלו בהפתעה גמורה את ההודעה, כשרק כמה דקות לפני כן נשלח אליהם זימון לשימוע על ידי הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט. לערוץ הספורט הגיעה ההודעה שנשלחה לשחקנים מבעלי המועדון אריה קלמנזון: "אני כותב לכם כדי להגיד  בצורה הכי ברורה:  תרימו את הראש, המועדון מאחוריכם במיליארד אחוז ואנחנו לא נפקיר אתכם ולא נזוז מכם לשנייה אחת.

ההשעיה הזו היא צעד זמני וטכני בלבד. הסוכנות נכנעה ללחץ מטורף של אשדוד ועשתה מהלך אגרסיבי כדי לנסות להפחיד אותנו ולגרור אותנו לעסקאות טיעון. אנחנו לא נבהלים ולא חותמים על כלום. האמת איתנו – פעלנו כחוק, ויש לנו את כל ההוכחות הרפואיות כדי להפיל את ההחלטה ההזויה הזו.

עורכי הדין שלנו כבר עובדים על בקשה דחופה לשימוע בהול כדי לבטל את ההשעיה הזמנית הזו כמה שיותר מהר ולהחזיר אתכם למגרש. המועדון לוקח אחריות מלאה על הכל! משפטית, כלכלית ומקצועית. אתם חלק מהמשפחה שלנו, והמשפחה הזו נלחמת תמיד ביחד".

גורמים בסוכנות הלאומית מסרו כי עונש ההשעיה חל על כל פעילות של הקבוצה, כולל אימונים ומשחקי אימון, ולא רק על משחקים רשמיים. בטבריה יבקשו כבר היום מהסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט שהשימוע יתקיים מוקדם ככל האפשר. 

בעקבות ההתפתחות בפרשה, משחק האימון של הצפוניים מול הפועל עכו שתוכנן להתקיים היום בוטל, וגם קיום מחנה האימונים של הקבוצה, בעלות של 125 אלף שקלים, מוטל בספק.

המחנה מתוכנן להתקיים בפולין, כאשר בקבוצה כבר נערכו עם כרטיסי טיסה לשלישי הקרוב, וגם ללינה, אירוח וארוחות כשרות לצוות והשחקנים, כך שייתכן הפסד כספי בסכום לא מבוטל. במקביל לבעיה זו, במועדון דואגים כי בין היתר החשדות וההאשמות עלולים להשפיע על החתמת שחקני רכש והשקעה של ספונסרים בקבוצה.

כזכור, גם בסערה הקודמת שהתנהלה סביב הקבוצה במהלך העונה האחרונה, פרשת החוזים הכפולים, המועדון לקח אחריות על האשמה של השחקנים המעורבים כדי שאלו לא יעמדו לדין. כעת, נשאלת השאלה איך במועדון יפעלו בגזרת השחקנים המודאגים שכבר שכרו עורך דין שייצג אותם בהליך.

-->