הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

"מיץ' גולדהאר לא משקיע? זו אמירה מעליבה"

אנגלידיס התייחס למעורבותו של הבעלים. ונהארן רמז לגביי דוד וקניקובסקי

הדר יעקבי
הדר יעקבי   15.08.26 - 10:29
Getting your Trinity Audio player ready...
ג`ק אנגלידיס ומיץ` גולדהאר (האתר הרשמי של מכבי ת"א)
ג`ק אנגלידיס ומיץ` גולדהאר (האתר הרשמי של מכבי ת"א)

פתחה עונה. מכבי תל אביב ביצעה היום (שבת) את מסיבת העיתונאים המסורתית לקראת פתיחת העונה, בנוכחותם של נציג הבעלים ג'ק אנגלידיס והמנהל המקצועי סטיבן ונהארן.

בנוסף לדברים שנאמרו על סאגת רוי רביבו, התייחס ג'ק אנגלידיס גם למידת מעורבותו של מיץ' גולדהאר במועדון: "השאיפות של המועדון הזה, מהיום שבו מיץ' גולדהאר הוא הבעלים, הוא להיות המועדון הטוב במדינה, להתחרות על כל תואר שיש ולהיות תחרותיים עד כמה שאפשר באירופה. אלו המטרות מההתחלה והן נשארו כך. כמובן שישנה אכזבה עצומה מההדחה מהליגה האירופית, זה משהו שאנחנו צריכים ללמוד ממנו, לקום ממנו ולהמשיך הלאה. יש הרבה מאוד עבודה מסוף העונה שעברה מאחורי הקלעים על מנת לבצע מספר שינויים ושיפורים, הרבה דברים לא נראים והם מתקדמים. אני בטוח שהשינויים יבואו והם ייראו בהקדם האפשרי". 
אנגלידיס המשיך: "קשה יותר להביא לכאן שחקנים מבחוץ בגלל השינויים התכופים שקורים בישראל. הבאנו את אסטר סוקלר, אני חושב שזו החתמה טובה. יש הרבה דברים שצריך לטפל בהם שהם אולי לא מעניינים, אבל הם חלק ממה שצריך לעשות כשעושים שינויים בסגל. יש שחקנים שהיו פצועים, שחקנים שאנחנו מנסים להשאיל, אנחנו בשיחות עם מספר קבוצות ומצאנו כמה פתרונות טובים עבור כמה שחקנים. אבל 'צריך שלושה לטנגו' - השחקן, המועדון והסוכן. אנחנו נמצא פתרונות להכל ונהיה מוכנים לבצע שינויים. אנחנו מחפשים דרכים להאיץ את התהליך ואני מאמין שנעשה את זה".

"מהגישה שלכם, מי שטוב הוא מי שאין ולא מי שיש. אנחנו לא מחליפים שחקנים בכל יום, אנחנו משקיעים בשחקנים ומפתחים שחקנים. כמובן שאנחנו עם העיניים על השוק הישראלי, בדקנו לגביי הרבה שחקנים ישראלים בכירים. כשעסקאות יקרו, אתם תדעו שהן קרו. ואם לא, אז בסדר". 

"מיץ' לא רוצה להשקיע? זו עיתונאות רעה. יש הרבה סיבות שמיץ' החליט לקנות את המועדון, בחלקן בשביל להציל את המועדון. הוא רצה ליצור משהו שהוא בר קיימא, שיש לו תרבות ושהוא מועדון מנצח. כל עוד הוא הבעלים - זה המטרה עד לרגע האחרון. שום דבר לא השתנה. זה אפילו מעליב לשמוע את זה. ההשקעה וההפסדים שהוא מוכן לסבול הם אדירים. האמירה הזאת לגביי מכירת חיסול היא פשוט לא נכונה. אם אנחנו מקבלים הצעות במחיר שאנחנו רוצים ואז משתמשים בכסף כדי לחזק את הקבוצה, אז מה הבעיה בזה? אני שמעתי שמכבי היא כמו 'כלא' כי אנחנו לא משחררים שחקנים, אבל אנחנו מוכרים המון שחקנים, אז איזה מין כלא זה? כדי להיות ברי קיימא, אנחנו לא יכולים לעשות מהפכות בסגל וצריכים יציבות - זה לא כזה פשוט".

"מיץ' רצה להיות פה ורוצה להיות פה יותר. זה היה קל יותר עבורו בשנים המוקדמות, כמובן שקרו דברים נוספים באמצע כמו הקורונה והמלחמה. העסקים שלו שמאפשרים לו להשקיע במכבי תל אביב בסטנדרט שהוא רוצה מצריכים את תשומת הלב שלו בקנדה, אז קשה לו למצוא את הזמן להגיע לישראל - 11 שעות טיסה בשביל להישאר יום-יומיים. זה חייב להיות בעל משמעות. הוא אקטיבי ומעורב בהחלטות. אנחנו מקווים שזה ישתנה והוא יהיה פה יותר ובקרוב - זה הרצון".

"מעולם לא אמרנו לחפש רק שחקנים חופשיים, או רק שחקנים בפחות במיליון יורו. אנחנו מחפשים לפעול בפרופורציה בגלל הטראומה של הפייר-פליי שקרתה לנו, אז אנחנו לא מתכוונים שזה יקרה לנו שוב. אם נראה שחקן שאנחנו רוצים, הכסף לא יהיה הבעיה. אנחנו ממש לא מחפשים מציאות. הוצאנו כבר מיליונים בקיץ הזה".

אחרי אנגלידיס, גם סטיבן ונהארן דיבר: "מההתחלה היה ברור לי שיש כאן קרקע משותפת לעבודה. אנחנו משנים ומטמיעים הרבה דברים. אלו דברים שלא בולטים כלפי חוץ ולא מרגשים יותר מדי, אבל הם מאוד חשובים ומסייעים באימונים, בתוצאות ובסוף גם בתארים. אנחנו עושים את הדברים צעד אחד צעד, אנחנו לא מתרגשים מלחצים מבחוץ. אנחנו עושים את הדברים בצורה הנכונה והטובה. אנחנו רואים התקדמות מיום ליום. התוצאות מול סופיה היו לא טובות, ועדיין צריך לקחת אותן בפרספקטיבה הנכונה. אנחנו ממשיכים לבנות ולעשות על בסיס יום-יומי את מה שצריך. לכולם במועדון יש מיינדסט של ביצועים גבוהים, של רצון להיות ב-1% טוב יותר בכל יום".

"אנחנו צריכים לכבד את השחקנים שנמצאים בקבוצה, הם מראים איכות, אינטנסיביות, את המיינדסט - הם עושים את זה בכל יום. למעט המשחק בשבוע שעבר, הם מראים את זה. במשחק האחרון הם הראו את זה בגדול, זה לא דבר של מה בכך לכבוש שלושה שערים ושהם יכלו לכבוש הרבה יותר. זה נכון שאנחנו צריכים לחזק את הקבוצה, אבל אי אפשר להחליף את כל הקבוצה בחלון אחד. הבאנו את סוקלר ואת דן גלזר, אם נביא עוד שני שחקנים אלו יהיו כבר ארבעה שחקנים שהבאנו. 

"היו הרבה משתנים לגביי החלון. גם המצב בישראל, גם המונדיאל. הרבה מועדונים מחפשים להחתים שחקנים שיצאו משם - מה שדוחף אותנו קצת אחורה. ניקולאסקו פצוע - מה שמקשה עלינו למצוא לו קבוצה. אנדרדה הוא מקרה אחר, אנחנו מאמינים בו ויש לו הרבה כישרון, אבל הוא צריך לשחק אז כדאי לו לצאת בהשאלה. כל מקרה הוא אחר. התנועה היא מאוד מוגבלת כרגע, אבל אני מאמין שלקראת סוף החלון אתם תראו יותר תנועה".

כשנשאל על שחקנים כמו דין דוד וגבי קניקובסקי: "מי אמר שלא ניסינו להביא אותם?".

על הבחירה בקני מילר: "דיברנו עם מספר מועמדים, אבל מה שחשוב זה המיינדסט של ביצועים גבוהים. הוא שיחק במועדוני ענק, הוא משחק בסגנון הכדורגל שאנחנו מאמינים בו, הוא מסוגל להסתדר בסביבה גדולה ולחוצה כמו מכבי תל אביב - הוא הוכיח את זה כבר בעונה שעברה. מצד שני, לשים במקומו מאמן אחר, גם אם הוא טוב, היה סיכון גדול מדי. הוא מאמן טוב, הוא עושה את מה שאנחנו מצפים ממנו והקבוצה מתפתחת ומשתפרת. הצוות הטכני גם הוא משתפר מיום ליום ומראה שקיבלנו את ההחלטה הנכונה. אני מבין למה ציפו שנביא מאמן עם שם גדול יותר, אבל אנחנו מאוד מרוצים מקני".