הפועל ירושלים תפתח הערב (ראשון) את דרכה בעונת 2026/27 בליגת העל במשחק מאתגר מול מחזיקת הגביע, מכבי תל אביב. במועדון האדום מצפים לסולד אאוט באצטדיון רחובות, הבית שלהם בפתיחת העונה, כאשר מכבי ת"א כבר מכרה את 3,000 הכרטיסים שהוקצו לה.
במועדון מקווים להציג הפועל ירושלים אחרת, דינמית יותר מבשנים האחרונות, קבוצה התקפית יותר שמנסה לרוץ קדימה גם על חשבון להישאר חשופה בהגנה. במועדון ישנה אופטימיות גדולה מהרעיון והשיטה השונה שרוצים להנחיל, ומקווים לפתוח את העונה ברגל ימין. ליאור זדה הצליח לייצר חדר הלבשה חיובי ורענן לקראת העונה החדשה, וגם הוא מלא אמונה בקבוצה שבנה.
הבלם הצעיר הילאי מלמן שסובל ממתיחה בגיד הפיקה ימשיך להיעדר עד אוקטובר, בעוד סאני עבדולסלאם החלים מהפציעה שלו ויהיה בסגל.
"עברנו קיץ ארוך ואינטנסיבי, שעדיין לא נגמר, של בניה וחיבור מחודש", אמר זדה לקראת המשחק. "יש שחקנים שהגיעו מאוחר ושיחקו מעט, אנחנו עדיין מחפשים את החלוץ הזר המתאים - אבל יש לנו סגל טוב. אנחנו מוכנים ואין תירוצים. חלק משמעותי מחדר הלבשה התחלף. הצטרף חומר אנושי טוב. הרצון של כולם בחדר הזה הוא להיות חיוביים. כל הזמן. זה יהיה מפתח".
המאמן הוסיף: "סגנון המשחק המעודכן שלנו הוטמע, ועדיין מדי משחק יש עוד ועוד דברים לתקן. זה יתקדם וישתפר עם הזמן. נכניס המון רגש למשחק שלנו, לב ואמונה כדי לשמח את הקהל שלנו. הוא סיים את העונה שעברה במפגן עוצמה - מחכים להרגיש אותו בגב שלנו שוב. תמיד מרגש להתחיל עונה חדשה. מן הסתם, השנה עבורי ההתרגשות גדולה מהרגיל. יאללה הפועל!".
הקפטן עומר אגבדיש אמר: "אני חושב שבנינו פה קבוצה מצוינת. יש אנרגיות חדשות וכולי התרגשות להתחיל כבר, לשמוע את הקהל היפה שלנו מעודד בכל כוחו מהיציע. צריכים לעשות עונה טובה יותר, ואני אישית מצפה לעשות קפיצת מדרגה משמעותית. נרצה להוכיח מול אתגר כמו מכבי ת"א למה אנחנו מסוגלים השנה".
הרכב משוער: נדב זמיר; תמיר חיימוביץ', יונתן ליש, נועם מלמוד, אופק נדיר; ינאי דיסטלפלד, כריסט טיהי, נדים וראסנה; אוהד אלמגור, ויטאלי דמשקאן, ישראל דאפה (אנדרו אידוקו).