מתרכזת בליגה. מכבי ת"א תפגוש מחרתיים (שני) את מכבי חיפה למשחק המרכזי של המחזור ה-2 בליגת העל שלנו. רגע לפני, המאמן קני מילר וקפטן הקבוצה דור פרץ דיברו בהרחבה על ההדחה מאירופה בסיום המפגש הכפול מול לוגאנו ועל מה שצפוי בהמשך העונה של הצהובים.
"נכשלנו", אמר פרץ על ההדחה מול לוגאנו. "כבר הגענו לאיפה שרצינו להיות, לא יכולנו לבקש יותר מאדום בדקה ה-60, קיבלנו גם פנדל... היינו בתוך האירוע וספגנו - וזה כישלון של כולנו. צסק"א סופיה קבוצה ממוצעת, אבל אין לי את הזכות להגיד את זה אחרי שהם עברו אותנו. לוגאנו הייתה יותר טובה".
"רכש? אני הקפטן של הקבוצה על המגרש, יש גם את המועדון ואני לא יכול לענות על שאלות כלליות מעבר. חתמתי לעוד כמה שנים כי אני מאמין בנו".
על חיפה אמר: "זה משחק ראשון בבלומפילד אחרי תשעה משחקים, אני בטוח שהקהל מחכה לזה וגם אנחנו מצפים לו. אנחנו צריכים להתרכז בליגה, בגביע ובגביע הטוטו, אלה המשימות שלנו אחרי שהודחנו מאירופה. נדחוף את כולם קדימה כדי להופיע ביום שני".
"זה בסדר להתאכזב מההדחה מאירופה, כולנו חשבנו על איך שזה קרה לנו אבל התרוממנו. התחלנו את הליגה מאוד חזק מול הפועל י-ם ויש לנו מחויבות מאוד גדולה להתעשת ולהוביל את כל הקבוצה קדימה".
"אנחנו מתכוננים למשחק הזה כמו לכל משחק", הוסיף, "חיפה זו יריבה ברמה מאוד גבוהה, אנחנו נצטרך להיערך בהתאם. המאמן ינחיל את הדגשים הנכונים למשחק. האם אני בועט הפנדלים של הקבוצה? עובדתית אני בעטתי שני פנדלים עד כה, אבל האם אני אבעט את השלישי גם? בואו נראה".
"איפה אנחנו הכי מתקשים? אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להתרכז בהכל, אנחנו לא יכולים לספוג שערים ולרדוף כל המשחק. אנחנו צריכים לסיים את הפעולות בהתקפה ולא לקבל שערים במעבר בצד השני. יש משחקים שאנחנו מתקשים ויש משחקים שהכל הולך חלק".
המטרה - להחזיר את האליפות (צילום: ברני ארדוב)
מילר סיכם: "נגד לוגאנו הציפייה מאיתנו הייתה לעבור אחרי האדום שלהם. אני מחכה לחזור לבלומפילד אחרי תשעה משחקים - ולשחק מול האוהדים שלנו שוב. אני מבין את האכזבה מאירופה. דחפנו לקצה את לוגאנו ועשינו מספיק כדי להעפיל. אנחנו משחקים כדורגל טוב ואני מאוד שמח מהמצבים שאנחנו מגיעים אליהם".
"אנחנו רוצים לזכות באליפות. התחלנו טוב את העונה. יש הרבה דברים חיוביים, ובהחלט יש הרבה מקום לשיפור. אנחנו מעריכים את התמיכה והאנרגיות שאנחנו מקבלים מאוהדים, הם יכולים להפוך את בלומפילד למבצר שקשה מאוד לשחק בו וזה מתחיל ביום שני. זה צריך להיות המטרה שלנו, שהקהל יהיה מאחורינו".
על ההגנה אמר: "תמיד ינתחו את הגולים שנספוג, לפעמים אין מה לעשות. אנחנו צריכים להסתכל על הפרטים קטנים. בפעם שעברה שאירחנו את מכבי חיפה הובלנו 0:3 וזה היה צריך להיות 0:6. סיפקנו הופעה מחשמלת וככה אנחנו צריכים לשחק".
"האם הספסל שלנו מספיק עמוק? יש לנו סגל. אנחנו צריכים עזרה והעזרה הזו תגיע, אתם תראו. סיפקנו הופעות טובות בתנאים לא פשוטים, הגיע לנו יותר באירופה. אנחנו סומכים על הסגל שלנו, יש לנו יותר ממספיק כלים כדי להשיג תוצאה טובה מול מכבי חיפה. האם אנחנו צריכים עזרה? כן. כשהשחקנים החדשים יצטרפו ויביאו דם חדש אנחנו נרצה שהם יתרמו באופן מיידי".
כשנשאל על דן גלזר, השיב: "גלזר לא מקבל את אותה כמות דקות שהוא היה רוצה, הוא מוסיף לנו איכות מדי יום, בלי קשר לדקות שלו על הדשא. יש לו אופי שאנחנו צריכים וזו אחת הסיבות שהוא כאן. הוא עשה עבודה מצוינת כשהוא נכנס למשחקים. אין לנו בעיה להכניס אותו, כשחקן הרכב או מהספסל".
על החילוף של אסטר סוקלר, אמר: "כשאתה משחק עם שני חלוצים זה לא אומר שיהיו לך יותר מצבים, אתה תמיד צריך להקריב משהו".