הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

סונגה נמכר, זה הסכום שהפועל פ"ת תקבל

אחרי דרך ארוכה: הזמבי בן ה-21 חתם במוריירנסה ועזב את ליגת העל

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי   04.09.26 - 17:36
Getting your Trinity Audio player ready...
אחרי לא מעט תלאות, נסגרה העסקה: צ'יפיוקה סונגה, שחקנה של הפועל פתח תקווה, חתם היום (שישי) רשמית במוריירנסה הפורטוגלית. סונגה נמצא כעת בפורטוגל ועבר שם את הבדיקות הרפואיות.

הזמבי בן ה-21 נמכר תמורת 700 אלף יורו, כשלהפועל פ"ת נותרו 20% מהזכויות על השחקן. העסקה נחתמה באמצעות סוכניו ניר אמיר וניר קרין.
כזכור, העסקה התעכבה זמן רב וכבר היתה על סף פיצוץ - אך בעקבות מאמצים של שני הצדדים, היא יצאה אל הפועל בסופו של דבר. מדובר בשחקן הזמבי השני שיוצא השנה מישראל לאירופה, אחרי קינגס קנגווה שנמכר מהפועל באר שבע לפנאתינייקוס.

סונגה החל את הקריירה בזמביה, כשבקיץ 2023 הוא חתם בסקציה נס ציונה מהליגה הלאומית; שם סיים את העונה עם 8 שערים ב-29 משחקים. בשנתיים האחרונות, הוא שיחק במדי הפועל פ"ת, היה שותף להעפלה שלה לליגת העל ובעונה שעברה כבש שבעה שערים והוסיף שלושה בישולים ב-25 הופעות בסה"כ במדי פ"ת.

גם בהפועל פ"ת נפרדו מסונגה: "בשנתיים שלו בכחול, צ'פיוקה היה הרבה מעבר לשחקן. הוא היה חלק בלתי נפרד מרגעים שייחרטו שנים קדימה, מעונת העלייה האדירה לליגת העל ועד לעונה פנטסטית בליגה הבכירה, שהסתיימה בפלייאוף עליון ובמקום שהמועדון ראוי להיות בו.

במהלך התקופה שלו בהפועל, רשם סונגה 14 שערים ו-17 בישולים, אבל המספרים הם רק חלק קטן מהסיפור.  מעבר אליהם, יש דברים שאי אפשרות למדוד בסטטיסטיקה - החיוך והאנרגיות, הרגעים הגדולים והחיבור שנוצר עם המועדון ועם האוהדים.

סונגה נכנס לספרי ההיסטוריה של הפועל 'מבנה' פתח-תקוה. הדלת שלנו תמיד תהיה פתוחה בפניך, ואנחנו יודעים שהלב שלך תמיד יישאר כחול".