הכדורגל מביא עימו לא מעט סיפורים. חלקם טובים, חלקם פחות, חלקם מעניינים, חלקם קשים וחלקם פיקנטיים. על חלק ניכר מאותם סיפורים אחראיים סוכני הכדורגל, שרואים לעיתים את מה שאנחנו האוהדים לא.
בפינה חדשה בערוץ הספורט, ננסה להביא לכם את המיטב מהמתרחש מאחורי הקלעים של הכדורגל הישראלי - ואיך נראים חייו של סוכן כדורגל הארץ הקודש. מי שיפתח את הפינה הוא רועי דניאל.
איך הגעת לכדורגל?
הגעתי לכדורגל לפני כעשרים שנה. שימשתי כדובר של מכבי חיפה ולאחר מכן מנכ"ל מכבי נתניה. למה סוכן? כמנכ"ל נתניה ראיתי את העוולות שסוכנים עושים לשחקנים (לא כל הסוכנים) ולכן רציתי. אני שמח שגם הצלחתי, להביא משהו אחר לעולם הסוכנים - יושרה, אמינות וניהול קריירה של השחקן שטובתו לנגד עיניי ולא להחתים אותו במקום מסוים רק בשביל העמלה".
ספר על דרישה הזויה של שחקן
"היה אבא של שחקן מאוד מוכשר, אבל רק בן 16, שאמר לי שהוא רוצה שאייצג את הבן שלו, אבל דרש ממני מאות אלפי שקלים. אמרתי לו 'אין בעיה, כשארוויח מהבן שלך אתה גם תוכל ליהנות' - הוא אמר לי: 'לא, אני רוצה עכשיו!'. פתחתי לו את הדלת של המשרד וביקשתי ממנו לצאת".
יש שחקן שניסית להביא לישראל והפך לכוכב?
"מאחר ואנחנו עובדים בשוק האפריקאי ואנחנו מאתרים את הכשרונות בגיל צעיר מאוד, אז יש לנו הרבה דוגמאות כאלה. לדוגמא לפני מספר שנים הצענו לקבוצה גדולה בישראל את ויקטור בוניפייס, שעדיין היה אלמוני. הקבוצה השתהתה והשאר היסטוריה. היינו במשא ומתן עם אותה קבוצה מישראל על החלוץ של בודה גלימט באותה תקופה קספר ינקר, שהיה אז מלך השערים".
"היה קושי להביא אותו ואז הצענו להם את המחליף שלו, בוניפייס. הם אמרו שנראה להם שבוניפייס לא מספיק בשל ולא בטוח שזה יתאים להם. אחרי שנתיים הוא נמכר בשישה מיליון יורו לאוניון ושנה אחרי זה ב-22 מיליון ללברקוזן. באותו שלב שהצענו בודו גלימט היו בשלים לעסקה למכור אותו".
אגב, בעונת 2022/23, עוד במדי אוניון סן ז'ילואז, בוניפייס היה מלך שערי הליגה האירופית, במשותף עם מרכוס רשפורד, עם 6 שערים, לפני שעזר ללברקוזן לזכות בדאבל (וכמעט בטרבל לאחר שהפסידה לאטלאנטה בגמר במפעל בו הוא זורח).
כמעט הגיע לישראל (GETTY)
הייתה עסקה מעניינת שהייתה סגורה ונפלה ברגע האחרון?
"מאמן זר מאוד נחשב שהיה קרוב לחתימה בקבוצה גדולה בישראל, אבל חשש מהמצב הבטחוני. זו היתה בשורה גדולה אם היה מגיע לכדורגל הישראלי. בזמן שהתלבט הגעתי לגמר הגביע בבלומפילד בין בית"ר לב"ש. הייתה באיצטדיון אווירה מדהימה ועשיתי איתו שיחת וידאו מהאצטדיון, אמרתי לו "תראה איזה מדהים בישראל". בדיוק באותו רגע התחילה אזעקה והשחקנים ירדו בריצה מהמגרש. מאז הוא לא רצה לשמוע על ישראל והלך לאמן בגרמניה".
מי ראש הקבוצה שהכי נהנית לעבוד מולו?
"אני יכול להגיד שיש למועדונים בישראל הרבה מה ללמוד ממועדונים באירופה על הדרך של ניהול העסקה והג'נטלמניות. יש הרבה מועדונים. העסקה האחרונה שלנו בסלביה פראג היא דוגמא טובה למועדון שכיף לעבוד מולו".
וראש הקבוצה שהכי הקשה עליך?
"יש כמה כאלה בישראל, שרוצים לקנות מרצדס במחיר של סובארו. אני מעדיף שלא לציין שמות כדי לא להעליב".
מה החלק הכי כיפי במקצוע?
"לקחת שחקנים אלמונים, לתת להם עצות והכוונה נכונה ולראות אותם אחרי כמה שנים מתעשרים. סיפוק אדיר ולשמחתי יש לנו לא מעט שחקנים שלקחנו אותם אלמונים והפכו לשחקנים מובילים".
ספר על אירוע מצחיק מהקריירה.
"היה שחקן במבחנים בקבוצה בליגה הלאומית (שמועדון גדול בישראל היה צריך להחתים ומיד להשאיל אותו לאותה קבוצה). הוא נפצע במבחנים והקבוצה רצתה להעלות אותו על מטוס כדי לפנות את הדירה. בגלל שגיבסו אותו בבית החולים לא היה לו אישור לעלות לטיסה עם הגבס, אז הם גזרו לו את הגבס כדי שיעלה".
והחלק הכי קשה במקצוע?
"הטיסות הרבות וההיעדרות מהבית. מקווה לפצות את אשתי והילדים כשאצא לפנסיה".
רועי דניאל לצד רוני לוי