הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לזכר ה-7.10: טקס הזכרון של מכבי חיפה

הירוקים זוכרים את 120 האוהדים שנהרגו מאז הטבח. עובדיה: "אחריות עמוקה"

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין   05.10.26 - 19:50
Getting your Trinity Audio player ready...
מכבי חיפה ערכה היום (שני) אירוע לזכרם של 120 אוהדי ואוהדות הקבוצה שנפלו מאז שבעה באוקטובר 2023. אל הטקס, שנערך בחלל ההנצחה באצטדיון, הגיעו כל שחקני הקבוצה, הצוות המקצועי, המנכ"ל ועובדי המועדון.

בטקס השתתפו שמוליק נגרי, אביו של רס"ן במילואים רועי נגרי ז"ל, שנפל בקרב בבארי כשהגן בגופו על לוחמיו, וסנדרה מגן, רעייתו של רס"ב במילואים אביב מגן ז"ל, לוחם קומנדו שנפל בלבנון בדיוק שנה לאחר תחילת המלחמה, בשבעה באוקטובר 2024. הם סיפרו לבאי הטקס את מורשתם של שני הגיבורים ואת החיבור המיוחד שהיה להם עם מכבי חיפה.


מנכ"ל המועדון, איציק עובדיה, אמר במהלך הטקס: "שלוש שנים חלפו מאז השבעה באוקטובר, והכאב הפך לחלק מהחיים של כולנו. במכבי חיפה, המושגים 'משפחה' ו'קהילה' מקבלים ברגעים אלה משמעות עמוקה הרבה יותר, 120 אוהדים ואוהדות שהיו חלק בלתי נפרד מאיתנו נרצחו ונפלו. לשמוליק, סנדרה ולכל המשפחות: אין מילים שיכולות לגעת בגודל האובדן, אבל חשוב שתדעו שאתם לא לבד. רועי, אביב וכל אחד ואחת מהאוהדים שאיבדנו הם גיבורים, ונמשיך לספר את סיפור גבורתם. אנחנו מוצאים זכות ואחריות עמוקה לזכור אותם ולהמשיך לתת להם מקום בתוך הקהילה הירוקה. מועדון כדורגל הוא לא רק מה שקורה על הדשא, הוא הפסיפס של האוהדים שלו – והם יישארו תמיד חלק ממכבי חיפה".

שמוליק נגרי, אביו של רועי ז"ל, הוסיף ואמר: "כמו שאמרתי לגבי האגודה המופלאה הזאת שנקראת מכבי חיפה – ההנצחה שלנו היא הנצחה אקטיבית. אנחנו משתדלים להעביר את הערכים שהנחו את רועי ואת הדרך שבה הוא חי, בדיוק כפי שהמועדון הזה פועל בניהול מופלא ועשייה אקטיבית. ראיתי את הסרטון שערכה מכבי לזכר הנופלים, את התרומה לקהילה ואת הפעילות בשטח – זה לא מסתכם רק בהדלקת נר זיכרון, אלא בעשייה מבורכת מאוד, ועל כך מגיע לכם שאפו ענק".

סנדרה מגן, אלמנתו של אביב ז"ל, אמרה: "אביב אהד את מכבי חיפה מהבית וחינך את שני הילדים שלנו לאהוד את מכבי. מאז שהוא נהרג, אני ומתן מגיעים למשחקים בסמי עופר ביחד".

תגיות: מכבי חיפה