ז'רום ג'ירודו הצרפתי הוא אלוף עולם לשעבר במירוצי אופנועים בקטגוריית סופרמוטו. משהו גרם לצרפתי הקשוח הזה לעזוב את מולדתו ולהגיע לכאן לביקור בחום הזה ולהעניק הרצאה מאלפת בת שעה על עולם הכפפות של "פייב", היצרנית הצרפתית שנחשבת לחריגה בנוף חברות הציוד למיגון.
חריגה? אכן כן, מי שבחרה לייצר אך ורק כפפות רכיבה ולהתמקצע בתחום ברמה העולמית הגבוהה ביותר, הגיעה לעמדה שהיא סימנה לעצמה ולדברי ג'ירודו כיום יצרניות ציוד גדולות מנסות ללכת בדרכה של "פייב" (Five).
שני אלופי עולם בסופרמוטו מובילים את החברה והם שותפים מלאים בתהליכי הניסוי והפיתוח של הכפפות. נסו לחשוב כמה פעמים הם זרקו את עצמם על הארץ ושלחו את הידיים קדימה אחרי שפרשו מרכיבה מקצוענית וכל זאת בכדי לבדוק האם הרעיונות שלהם נכונים. ג'ירודו סיפר על התפתחות הטכנולוגית בתחום וכמובן גם על האלמנטים האופנתיים אך מבחינתו, ההצלה של ידיהם של הרוכבים היא הדבר החשוב מכל.
(צילום: בועז קורפל)
"אנשים נוטים לחסוך במקום הכי חשוב וחבל שכך המצב. נפילה איננה רק פגיעה שטחית והיא יכולה להסתיים בהשבתה של שבועות ארוכים ויקרים ולכן אני תמיד מסביר ומנסה לגרום לרוכבים להבין זאת" יחד עם זאת הוא מודע לכך שיש מוצרים שמחירם מגיע ל-500 יורו וכי רוב הרוכבים מסתפקים בכפפות במחיר 35-50 יורו בלבד.
"זה לא אומר שהכפפות הזולות יותר בהכרח נחותות יותר משמעותית. אנחנו מביאים את הידע והחומרים גם למוצרים הפחות יוקרתיים ולשמחתי אנו זוכים לתגובות טובות והיענות נאה" אמר לי ג'ירודו. רעיונות חדשים המשלבים חומרים רכי המאפשרים שימוש בטלפון חכם בשתי קצות אצבעות לטובת דור האייפונים לצד כפפות עם ארבעה סוגי עור שונים לגב היד, כרית היד והאצבעות יחד עם לוחות הגנה מקבלאר לתפעול מושלם של האופנוע.
תפירות מחומרים שונים לרבות סיבי קבלר אם כי לא באצבעות כי אז הקבלאר עלול לגרום לקטיעת אצבע כפי שקרה לחורחה לורנצו אלוף העולם ב-MotoGP. ג'ירודו התגאה ברוכבי ה-MotoGP שבחרו בכפפות של "פייב" מבלי שיקבלו תשלום על כך אלא רק משיקולי מקצוענות. מיקלה פירו, סאם לואס ופאביו קווארטרארו הם שלושת הרוכבים ופרט להם יש רוכבים רבים באליפויות שונות. בפעם הבאה שאתם מחליפים כפפות בגלל בלאי או סתם כי בא לכם להתחדש במשהו, תזכרו שיש מי שנותן את היד שלו על מנת שהידיים שלכם תישארנה שלמות ואל תחסכו במיגון.
(צילום: בועז קורפל)
(צילום: יצרן)