$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פתח תקווה נגד אופנועים מרעישים

מצלמות הרעש המודדות את עוצמת הרעש שמפיקים האופנועים נכנסו לפיילוט בתחומי העיר פתח תקווה במטרה להפחית את הרעש הסביבתי ממערכות פליטה רועשות

אסי ארנסון, פול גז  04.11.21 - 08:06

בתחומי העיר פתח תקווה התחיל פיילוט של מצלמות רעש, שמטרתן למדוד את עוצמת הרעש שמפיקים אופנועים עם מערכות פליטה לא סטנדרטיות או תקניות.

בשנתיים האחרונות דיווחנו על מדינות באירופה (אנגליה, צרפת, אוסטריה, בלגיה וגרמניה) שהחלו לבדוק את נושא מצלמות הרעש ואף לנקוט צעדים בעניין. תמיד תהינו מתי זה יגיע אלינו, והנה – עיריית פתח תקווה החלה להפעיל את מצלמות הרעש כפיילוט באחד מהצמתים הסואנים בעיר. המערכת של חברת חברת NOize ltd מצוידת בחיישן בעל עשרות מיקרופונים קטנים שמתריע בזמן אמת על רעש מצופר כלי רכב לדוגמה, או ממפגעי רעש הנגרמים מאופנועים בעלי מפלט פתוח ומשוחרר. מדובר על מצלמות בצדי הדרך, הדומות מאוד למצלמות אכיפת מהירות, ומצוידות כאמור בחיישנים המפעילים את המצלמה מעל עוצמת רעש מסוימת.

ראש העיר פתח תקוה, רמי גרינברג: "בשנים האחרונות גוברת תופעת מפגעי הרעש בכבישים, בהתאם להתגברות היקף כלי הרכב. מדובר בתופעה שפוגעת באיכות חיי התושבים, בעיקר באלו הגרים בסמיכות לצירים ראשיים ובפרט כאשר מורגש מזג אוויר נוח יחסית שבו פחות משתמשים במזגן והחלונות פתוחים. במסגרת מאמצי העירייה להפחתת מפגעי הרעש אנחנו נוקטים במגוון אמצעים בתחום האכיפה וכמובן גם בהסברה. לצד זאת, אנחנו בוחנים בימים אלו מערכת טכנולוגית אשר תסייע לנו במאמצי האכיפה בנושא ובהתאם להתקדמות הפיילוט נבחן את יכולות המערכת גם כנגד מפגעי רעש הנגרמים מנסיעת אופנועים משופרים וכדומה" (הדגש לא במקור).

רועי גוטליב, מנהל תחום מניעת רעש במשרד להגנת הסביבה: "המשרד להגנת הסביבה רואה חשיבות גדולה במניעת הרעש הנובע משימוש בצופר כלי רכב שלא לצורך ושימוש ברכב עם אגזוז לא תקין. כיום מדובר במטרד גדול, בייחוד למי שמתגורר בסמוך לצמתים סואנים. לכן, המשרד להגנת הסביבה מקדם פיילוט ראשון מסוגו, יחד עם חברה יזמית ישראלית ועיריית פתח תקווה, על ידי שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לקידום כלי אכיפה יעיל ומדויק לצורך ענישת כל מי שגורם לרעש. בהתאם לתוצאות הפיילוט נשקול את השימוש בטכנולוגיה".