את מותג הרכב הסיני-חשמלי GAC חלקכם אולי זוכרים אי-אז בתחילת עידן הקורונה , עם דגם ראשון ושנוי במחלוקת בשם GE3 שנחת בישראל בפברואר 2020 ומכר כאן כ-300 יחידות לאורך תקופת שיווקו הקצרצרה, אלה שכבר אז דובר רבות על הרחבת המותג והגעתם של דגמי AION המתקדמים יותר – אך תוכניות לחוד ומציאות לחוד, ואת אולם GAC בת"א תפסה בראש מורם Geely, תחת אותה מטריית יבואן של יוניון מוטורס.
אך כעת, רוחות חדשות מנשבות במטה החטיבה האירופית של היצרנית ואחרי שמינתה לעמוד בראש המהלך את תומאס שמרה, בעברו בכיר בב.מ.וו ובחטיבת הביצועים יונדאי N, היא מתכננת ממש בימים אלו את חזרתה לשוק האירופאי. איך היא תעשה זאת?
לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!
יוצאים מסין, שוב
״יציאה מעבר לגבולות סין היא הדרך היחידה לשרוד בשוק רווי יצרנים, וכך למקסם רווחים ואחיזה״, הסביר תומאס. ולמעשה, השורשים של GAC נטועים באדמת אירופה מזה שנים, כאשר המכונית הראשונה של היצרנית התבססה בכלל על פלטפורמה של אלפא רומיאו 166 וחלקה עימה גם מנוע ותיבת הילוכים.
כיום, מטה החברה האירופי ממוקם בהולנד והכניסה המחודשת לשוק תושלם במלואה עד סוף שנת 2026 עם קשת רחבה של דגמי הנעה חשמלית, היברידית ופלאג-אין. גם הפעם ישראל, פורטוגל ופולין יהיו המדינות הראשונות מחוץ לסין לקבל את הדגמים, מתוך תפיסה לפיה יש לחדור קודם אל שווקים קטנים לפני שפונים למדינות המפתח.
״אם בעבר רכב סיני היה מילה נרדפת לרכב שאיכותו פחותה, כיום הפכה סין לכר פורה עבור יצרני רכב אירופאיים שמגיעים ללמוד כיצד מייצרים מכוניות עם ערך מוסף עבור הלקוח״, המשיך אחד הבכירים והוסיף כי ״הלקוח הסיני מחזיק בדעה שלא משנה כמה הרכב עולה, תא הנוסעים שלו צריך להיות איכותי ומרווח, והוא מצפה לקבל את זה במעמד הרכישה״.
אהבתם את העיצוב? לנו הוא הזכיר קצת את סיטרואן C3 איירקרוס החדשה
תא נוסעים כפי שהורגלנו מהסינים
כי חייבים רכב פנאי
ראשון להגיע יהיה ה-AION V, רכב פנאי חמישה מושבים המתמקם במידותיו בין קטגוריה C לקטגוריה D ומצויד בסוללת 75.3 קוט״ש המאפשרת טווח נסיעה של עד 521 ק״מ לפי תקן WLTP. המנוע מספק 224 כ"ס והתאוצה ל-100 קמ״ש אורכת קצת פחות מ-8 שניות כשהכוח מועבר לגלגלים הקדמיים או לכל ארבעת הגלגלים בהתאם לגרסה.
העיצוב החיצוני נאה, אך אינו מהפכני ולחלק מהנוכחים הזכיר אלמנטים שנלקחו דווקא מסיטרואן כמו סגנון החזית, פסי ההגנה בצדדים וקורה C. תא הנוסעים מציע מרווח פנימי מרשים, שבא על חשבון נפח תא המטען, 427 ליטר, שמזכירים יותר משפחתית. רשימת האבזור כוללת בין היתר: לוח מחוונים "8.88 ומסך מולטימדיה בגודל ״14.6 עם עדכוני OTA, משטחי טעינה אלחוטית, קישורית לאפליקציה לשליטה מרחוק, מושבים קדמיים מחוממים, מאווררים ועם מערכת עיסוי, גג פנורמי ומשטח עבודה נפתח ליושבים מאחור.
חשמלית עירונית וקטנטנה
דגם מעניין הוא ה-AION UT שיתחרה בישראל מול דגמים כמו BYD דולפין, אורה 03 ו-MG4. הסוללה בקיבולת 60 קוט״ש בעלת טווח נסיעה של עד 430 ק״מ, ועל-אף המראה הקומפקטי בסיס הגלגלים משתרע על פני 2.75 מטר. התחושה המרווחת בצמד שורות המושבים ממשיכה אל תא המטען שנפחו 440 ליטר.
העיצוב החיצוני המקורי פונה בעיקר לקהל הצעיר ומגיע בשפע של אפשרויות צביעה לבחירה בסגנון אותו פגשנו בדונגפנג בוקס. תא הנוסעים לא מתפשר על איכות החומרים והם אכן נעימים למגע, ומאובזר בין היתר במסך מרכזי בגודל ״14.6, משטחי טעינה אלחוטית, חימום וקירור במושבים, גג פנורמי, תאורת אווירה, יציאת מיזוג ליושבים מאחור ושלל מערכות בטיחות מתקדמות.
ויש גם עירונית חשמלית - AION UT
העיצוב יציע שילובי צבעים בדומה למה שפגשנו בדונגפנג בוקס
תא הנוסעים ב-UT מתוק לא פחות
כמה יעלה?
בשורת המחיר, מספרים בחברה כי לפחות בשלב החדירה הראשונית לשוק האירופאי, שעשוי לקחת בין 3-4 שנים, הם מתכוונים לתמחר עצמם נמוך ביחס למתחרות עד לבניית אמון עם קהל הלקוחות. הם גם מבהירים כי המחיר ישקף את איכות המוצר שיקבל הלקוח וכי לא מדובר במוצרי ״לואו-קוסט״, או במילים אחרות מפי אחד הבכירים: "לקוח שירצה לקנות אותנו יגיד: ׳קניתי כי אהבתי את העיצוב והאיכות, ולא רק בגלל המחיר׳".
כבר לא מילה GACה
הכישלון המהדהד של הניסיון הראשון להיכנס לאירופה היה כמעט ידוע מראש עם מוצר שלא ממש עבר התאמות לשוק המטרה לפני שיצא מגבולות סין (זוכרים את שקע הטעינה?). הפעם, מגיעה GAC בשלה יותר עם ליין דגמים שעוצב ותוכנן כדי לקלוע לטעמו של השוק האירופאי כבר משלב השרטוט. הלקוח הישראלי אומנם צפוי לזכור את הגיחה הקצרה מדי לישראל בשנת 2020 ולהירתע, אך מהתרשמותנו - לפחות בדגם ה – UT - הצליחו לייצר מוצר ״אירופאי״ מאוד באיכותו אם כי כזה שלא חף מגימיקים סיניים מוכרים.
בכירי GAC מודעים היטב לכך שבשוק רווי מתחרים עם בידול מינימלי האחד מהשני, הצלחה אמיתית לא תוכל להגיע רק מפני שהמוצר איכותי, על כן הם חייבים להביא ערך מוסף כדי להתבלט. בראיית מאקרו על מפת המחירים של שוק החשמליות מבחינים מיד בצפיפות הדגמים שבין 180,000-220,000 שקל וברצותם לתמחר עצמם נמוך יותר הם בהחלט עשויים לגרום ללא מעט ישראלים להתעניינות מחודשת במרכולתם. בכל מקרה אנחנו חזרנו סקרנים מהמסע הזה, ובדיוק כמוכם מחכים לקבל יותר פרטים עם תחילת השיווק הרשמי.