$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הכי רחוק מגרמניה: סיטרואן C5 איירקרוס מחודש במבחן

הסיטרואן C5 איירקרוס מקבלת מתיחת פנים של אמצע החיים תוך שהיא שומרת על הקלפים החזקים שלה: נוחות ושימושיות

אייל אברהמי  21.06.22 - 14:43

תגיות: סיטרואן

מה חדש?
הסיטרואן C5 איירקרוס הוצגה לקראת סוף 2017 וזוכה עתה למתיחת פנים של אמצע החיים הכוללת בעיקר עדכוני עיצוב - פנים וחוץ, ועדכון של תא הנוסעים. מבחינת סיטרואן מדובר באירוע משמעותי: האיירקרוס נהנתה מהצלחה מסחרית עם כ-320 אלף מכירות מאז ההשקה. רובן, כ-260 אלף - בשוק האירופי הרווחי, וליצרן חשוב לשמר את המומנטום. גם בזווית המקומית שלנו יש ל-C5 איירקרוס חשיבות לא מבוטלת שכן מדובר במכונית הנוסעים הנמכרת ביותר של המותג, והשנייה ברשימה אחרי הברלינגו המסחרי, עם כ-3300 מכוניות שעלו על כבישי ארץ הקודש. 

בשורה נוספת שמגיעה מההשקה היא תחילת שיווקה בישראל, ברבעון האחרון של השנה, של גירסת הבסיס של האיירקרוס עם מנוע בנזין של 130 כ"ס, עניין שאולי יביא למחיר פתיחה נוח יותר.

עיצוב פנים וחוץ
 בסיטרואן אומרים כי לעיצוב המחודש של ה-C5 איירקרוס הייתה מטרה מרכזית אחת - להפוך את המכונית  לאסרטיבית יותר. ובמילים אחרות, תשכחו את הפנים המעוגלות והחביבות של האיירקרוס הנוכחי; הוא נכנס למכון כושר ויצא משם גבר-גבר, מסוקס ואולי גם קצת כועס. יחידות התאורה הקדמיות זכו לזווית חדשות לצדדים ו"לחתימת תאורה" ייחודית, הגריל והסמל שבמרכזו גדלו וקיבלו תוספת כרום, כונסי האוויר הפכו לדרמטיים יותר וזאת רק החזית ואפילו לא כל הרשימה. במבט צד ישנם גם ג'נטים חדשים ובולטים ומאחור יחידת תאורה מעוצבות עם "אפקט תלת מימדי ייחודי" לשון אנשי סיטרואן.  בתרגום של כל זה למה שבסוף רואים אפשר פשוט לומר שמקדם 'נראות הכביש' של האיירקרוס קפץ שתי מדרגות. יש מי שמחפשים את הבולטות הזאת, אחרים מסתייגים ממנה, אבל לפחות בעיניים הפרטיות שלי, האיירקרוס נראה עכשיו הרבה יותר טוב.

גם בתוך תא הנוסעים נעשו לא מעט שינויים. הפלסטיק השתדרג עם גוונים חדשים ותחושה איכותית יותר, מסך המגע המרכזי גדל ל-10 אינץ', במסך שהוא לוח המחוונים (12.3 אינץ') ישנן תצוגות מעודכנות, ידית ההילוכים התחלפה בבורר קטן ושקוע ועוד ועוד. בצד הפחות נוצץ של המטבע נמצאת מערכת ההפעלה שהיא עדיין לא לגמרי אינטואיטיבית ומדי פעם מחייבת חיטוט מסיח דעת בתפריטים. בסוף מתרגלים אבל זה יכול היה להיות יעיל יותר.

במצגת של אנשי סיטרואן הוזכר יותר מפעם אחת, כחלק מהדיון בסוגיית הנוחות של המכונית (ונחזור לזה)  שינוי שנעשה בכורסאות ושעל פניו נשמע כמו משהו מינורי: תוספת של כמה מילמטרים של ספוג "זוכר" לריפוד. כמה שעות נהיגה אחר מתברר שאולי מדובר רק בכמה מילימטרים אבל המשמעות שלהם גדולה. בזהירות מתבקשת אפשר לומר שה-C5 איירקרוס מציעה כרגע מושבים מהטובים שיש לתעשייה להציע, כולל גם דגמים שעולות פי שלוש. ואם אנחנו כבר עוסקים במושבים: השורה האחורית באיירקרוס היא שלושה מושבים נפרדים עם אפשרויות כיוון עצמאיות וכמובן גם יכולת קיפול נפרדת. זה לא נשמע כמו ביג דיל אבל מאוד פרקטי למשפחות עם כמה בוסטרים ולא רק להן.

על הכביש

לעיתים נדירות אנחנו מתייחסים בהרחבה לסוגיית הנוחות של מכוניות שנבחנות כאן. אבל במקרה של האיירקרוס, שזה כנראה הקלף הכי חזק שלו, העניין מתבקש, הן מצד המכונית עצמה וכן מצד המורשת ההיסטורית של היצרן.

אנשי סיטרואן מסבירים שהנוחות הייתה במרכז תכנונה של המכונית, כחלק מתהליך חזרה ל-DNA המקורי של המותג, שזה היה דגלו במשך עשורים רבים עד שמשום מה ננטש. אבל בואו נתחיל דווקא עם טיפת רקע. בניגוד לרוב התכונות של כלי רכב, את נוחות הנסיעה אי אפשר למדוד על סקאלה כמותית. ניסיון לנתח בכל זאת את המצב מעלה שרוב הג'יפונים מכויילים לשיכוך זעזועים שנוטה לנוקשות ברמה כזאת או אחרת. זה נובע מהצורך להתמודד עם מרכז כובד גבוה שלא מקבל שום הנחה (בהשוואה למכונית 'רגילה') בסעיפי ההספק והמשקל. מטבע הדברים לנוקשות יש השפעה על נוחות הנסיעה ובמיוחד כשהכבישים משובשים. ואם בדיוק עכשיו חלפה בראשכם מחשבה על היצירות של מעצ, אתם כנראה במקום הנכון.

סיטרואן, כמו שציינו אנשיה, בחרו במקרה הזה לקחת השראה מההיסטוריה היותר רחוקה שלהם ולא מהסטנדרט שהכתיבו היצרנים הגרמנים חובבי הכיול הנוקשה. חובבי היסטוריית רכב אולי יתאכזבו מכך שבאיירקרוס אין מתלים הידראולים מתכווננים, בומבות מטפטפות ואפילו לא מקום לסל ביצים טריות בדרך לחציית שדה חרוש, אבל גם בלעדיהם האיירקרוס מגיעה עם כיול רך ומפנק.

על הכביש זה אומר שהיא מצליחה לגהץ בצורה מרשימה מאוד את כל סוגי האספלט המשובש בלי להעביר כמעט כלום לתא הנוסעים. כשמוסיפים למשוואה בידוד מצויין ואת הכורסאות המשודרגות שהזכרנו קודם, מקבלים קרוזרית כיפית ונעימה מאוד למרחקים ארוכים גם על כבישים מאתגרים. הצד השני של המטבע הזה מגיע כשהנהיגה הופכת לאגרסיבית על כביש מפותל. אותם מתלים רכים יוצרים תחת עומס זווית גלגול חדה של המרכב, זווית שמורגשת היטב בתא הנוסעים והיא מאוד לא נעימה לנוסעים. התוצאה הכמעט מיידית של זה היא שחרור של הדוושה. ואם צריך לסכם את הסעיף הזה במשפט אז נאמר שאם אתם מחפשים נוחות ונעימות בהחלט הגעתם למקום הנכון רק שלא יהיו לכם שום ציפיות לנהיגה קצת יותר ספורטיבית.

מנוע גיר ומה שביניהם
להשקה התייצבה האיירקרוס עם שתי יחידות הנעה - היברידית פלאג-אין (225 כ"ס) ובנזין (131 כ"ס). אנחנו מתחילים את היום עם גירסת הפלאג-אין והרבה הפתעות אין. החיבור בין המנוע החשמלי (110 כ"ס) לבנזין ( 1.6, 181 כ"ס) חלק, זורם וחרישי והגיר האוטומטי בן 8 המהירויות מתפקד היטב. לא חסר כוח בשום שלב אבל מצד שני - ולמרות ההספק המרשים על הנייר - גם אין תחושה של הרבה כוח. העברה של המכונית למצב נהיגה ספורטיבי צובעת את לוח השעונים באדום ומעוררת נהמות מכיוון המנוע, אבל כמעט ולא משפיעה על התגובה המתונה  של המכונית. קצת מצחיק שדווקא המעבר למצב חשמלי (טווח של כ-55 ק"מ) נותן תחושה קצת יותר נמרצת. 

אנחנו מחליפים לגירסת הבנזין 131 כ"ס (1.2 ליטרים טורבו).  המשקל הנמוך יותר, וגיר שהוא טיפ-טיפונת יותר אגרסיבי, קצת מפצים על הצניחה בהספק אבל עדיין פה ושם המכונית נדרשת לחפש אחרי ההילוך הנכון כדי לצבור תאוצה. הביצועים בסך הכל סבירים ביחס להספק הצנוע אבל עם 10.5 שניות ל-100 קמ"ש, אל תצפו שהאספלט יימס.
הסיכום של הסעיף הזה מאוד דומה לקודם: שתי יחידות ההנעה שימושיות, נעימות מאוד וגם (לפי נתוני היצרן) חסכוניות ובאותה נשימה גם אין להם שום יומרות ל"ביצועים" חמים.

השורה התחתונה

בעבר הלנו פה כמה פעמים על כך שכבר די הרבה שנים שרוב היצרנים בעולם נצמדים לבטוח ולמוכר והמכוניות שלהם הופכות ליותר ויותר דומות גם כשמדובר במתחרות מרות. ועל הרקע הזה משמח לראות שיש קהל למכונית שמציעה קונספט קצת שונה, קהל שמעריך את הערכים שהובילו בעבר את תעשיית הרכב הצרפתית ובראשם השימושיות והנוחות,  קהל שמחפש במכונית שלו גם אופי. ואם נדלג משם ל-C5 איירקרוס, אז את הסחורה הזאת היא מספקת בדרכה הנינוחה והנעימה, ובגדול. לישראל יגיעו הדגמים המעודכנים ברבעון האחרון של השנה ואז גם יפורסמו המחירים. סעו בזהירות.


 
סיטרואן C5 איירקרוס
יחידת הנעה היברידית פלאג-אין:
מנוע חשמלי: 110 כ"ס
מנוע בנזין: 1.6 ליטרים, 181 כ"ס ב-6000 סל"ד, 30 קג"מ ב-3000 סל"ד
הספק משולב: 225 כ"ס
טווח נסיעה חשמלי: 55 כ"ס
מהירות מקסימלית: 225 קמ"ש
0-100: 8.9 שניות

מנוע בנזין 1.2
הספק: 131 כ"ס ב-5500 סל"ד
מומנט: 23 קג"מ ב-1750 סל"ד
מהירות מקסימלית: 195 קמ"ש
0-100: 10.5 שניות


מימדים (ס"מ) 450*184*167