$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חתונה במכונית יוקרה - ענף בקריסה

בענף החתונות מדווחים בעלי שירות לימוזינות ורכבי פאר על ירידה תלולה בהכנסות עקב נגיף הקורונה, חלקם שילמו מאות אלפי שקלים תמורת מכוניות שעומדות ללא שימוש. "אותנו הכי קל לגזור החוצה"

מערכת עולם הרכב  09.07.20 - 17:00
(צילום אילוסטרציה: Getty)
(צילום אילוסטרציה: Getty)

על מצוקת בעלי אולמות החתונה אנו מתוודעים כל בוקר מחדש, אבל לתעשייה הזו יש צדדים "לוויניים" שלא תמיד מגיעים לכותרות עד שהמספרים מתחילים לזרום ולהצביע על השבר העמוק במשק. אחד מהענפים שנפגע אקוטית הוא תחום השכרת רכבי היוקרה שחווה זעזוע בעקבות התפרצות הקורונה - קודם בגל הראשון וכעת בגל השני, שלפי תכנוני משרד הבריאות עשוי להיות כרוך בשיתוק לפרק זמן ממושך יותר ובהגבלות חריפות. 

לדברי מפעילים שביקשו להשמיע את כאבם, הם בעיצומו של קרב השרדות לשמר את מקור הפרנסה היחיד שלהם וקרובים לסגירה. החלטה שנתקבלה לפני כמה שבועות לאפשר קיומם של אירועים במגבלת 250 איש הפיחה תקווה אצל בעלי העסקים שנטלו הלוואות על מנת לממן את רכישת המכוניות, אולם כעת שוב הם ניצבים כפסע מפשיטת רגל וחוסר וודאות כלכלית ורואים את חלום המחיה שלהם יורד לטמיון.  

"אני מחזיר כל חודש 20 אלף שקל הלוואה על המרצדס 500 שקניתי לעסק של ההשכרה", אומר מ', בעלים של חברה בתחום לעולם הרכב של ערוץ הספורט. "הקורונה הכניסה אותי לסחרור כלכלי רציני. אני מאוד בפאניקה ואכול חרדות שלא אצא ממנו כי אין לי מאיפה להחזיר או לתחזק את העסק. אנשים שמתכננים חתונות בתקופה הזו לא יודעים מה יבוא מימין ומה יפול עליהם משמאל - חוסכים עכשיו איפה שרק ניתן, גם בעלויות של החתונה וכולם בסוף מפסידים מזה". לדבריו, הפגיעה בעסקים הקטנים היא הכי קשה. "אם מתבוננים על עוגת ההוצאות, עלות השכרת הרכב זו פרוסה דקה מהיקף התקציב על אירוע כל כך משמעותי בחיי בני זוג. אבל דווקא בגלל זה קל לחתוך אותה. כלומר להוציא את התוספת הזו מהמשוואה  - ואנחנו מרגישים את זה בכיס ובסוף גם בבית. זה לא קל ולא נעים. אני מתבייש".   

כמה זה בכלל עולה?
בפני זוג שמתחתן עומדות אפשרויות רבות לשכור רכבי יוקרה, החל מלימוזינות אמריקניות קלאסיות בטעם של פעם, רכבי SUV מפוארים ומקושטים וכלה ברכבי שטח מיוחדים. אילו רכבים מוצעים וכמה עולה כרכרה מפוארת? סקרנו מספר הצעות בקרב האנשים עימם שוחחנו כדי לקבל תמונה מייצגת.

ריינג' רובר , דגם HSE  דינמיק
עלות השכרה : 2,000 שקלים  ל-24 שעות
מחיר רכב: בין  990 אלף שקל ל-1.1 מיליון שקלים

מרצדס S500 לונג  
עלות השכרה : 1,800 שקלים ל-24 שעות
מחיר רכב (משומש): כ-450 אלף שקלים לשנת 2016

אאודי Q7
עלות השכרה 1,400 שקלים ל-24 שעות
מחיר רכב: 600 אלף שקל

מרצדס GLE גרסה בכירה
עלות השכרה : 1,350 ל-24 שעות
מחיר רכב: כ-900 אלף שקל

לא לכל אחד
מ' מציין כי מי שיכול להרשות לעצמו להשקיע בענף החתונות, ולהקים עסק להשכרת רכבי יוקרה, מומלץ לו לקרוא היטב את השורות הבאות. "זה לא נגמר בלקנות את המכונית ויאללה - מזל טוב והכול מסתיים בשלום ואתה חי כמו איזה קיסר. הרווחים לא תמיד גדולים. יש כאן המון חלקים בפאזל בנוסף לכל ההוצאות הרגילות ובתקופת הקורונה האיזון הפיננסי של העסק מאוד רגיש. אתה לא יודע לאיזה בוקר תקום למחרת". עוד הוא מחדד בפנינו כי הנתונים לא משקרים. "אתה יכול לראות בעצמך את המספרים. אם נניח חתונה עולה 100-200 אלף שקל, תלוי כמה אורחים, איזה קייטרינג וכל העניינים מסביב, אז מתוך זה אנחנו גובים כלום כסף ליממה אחת. לא יודע. כנראה שבמצב הנוכחי מקצצים כל מה שאפשר וחבל. העסקים הקטנים מתקפלים אחד אחרי השני. וזה מבלי להזכיר את האולמות וגני האירועים שם בכלל זה גזר דין מוות".

עו"ד אסף ורשה, מומחה לביטוח ונזיקין, מציין כי רכישת מכונית לצרכי שירות מיוחד אכן דורשת מהבעלים לבדוק היטב, ולבדוק לעומק הדברים על מה הוא חותם ולאן מזרים את כספיו, קל וחומר כאשר מדובר במאות אלפי שקלים עבור כלי תחבורה שנעשה בו שימוש תכוף עם נהג קבוע או נהגים מתחלפים. אז אתם בכל זאת חושבים לעסוק בהסעת זוגות מאושרים פוסט משבר הקורונה, הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון.  

ביטוח: רבים מעדיפים ללכת עד הסוף עם תחושת היוקרה ולהושיב מאחורי ההגה נהג, לרוב מדובר על חבר שהתנדב למשימה. אלא שמרבית הפוליסות מוגבלות לנהגים מעל גיל 24 וותק רישיון של מעל לשנה. ישנן גם פוליסות שמגבילות את מספר הנהגים הרשאים לנהוג ברכב.

השתתפות עצמית: גובה ההשתתפות בפוליסות ביטוח מקיף ברכבי יוקרה יכולה לחצות בנקל את רף עשרת אלפים השקלים ואף יותר, כאשר מדובר על נהגים צעירים או חדשים. משמעות הדבר היא, כי כל נזק שגובהו מתחת ל-10 אלף שקלים – ישולם על ידכם, עד לתקרת הכיסוי.

נזקים קודמים: בחנו היטב את הרכב בטרם תחתמו על העיסקה ותתעדו נזקים, שריטות וחבלות שיש לו, הן בחוץ והן בפנים. ישנם לא מעט סיפורים על זוגות ששכרו רכב ומצאו את עצמם יום למחרת החתונה מתמודדים עם חובת תשלום על נזקים שלא הם גרמו.

חילוץ וגרירה: אתם לא מעוניינים למצוא את עצמכם דוחפים את הרכב שנתקע, ומאחרים לחופה. גם לא מתמודדים עם הצורך להחליף גלגל תוך הכתמת הבגדים החגיגיים. וודאו כי קיים כיסוי רחב ככל שניתן לשירותי גרירה וחילוץ.

אלכוהול: סביר להניח כי החבר שהתנדב להיות הנהג שלכם, לא יהיה כשיר לנהוג גם לאחר החתונה. מן הסתם, גם אתם תהיו שיכורים בסופה. ההמלצה: לדאוג מראש לנהג תורן כשיר.