הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

קבוצות ב-NBA מצטרפות לתחום ה-eSports

הווריורס, הקאבלירס והרוקטס רוכשים קבוצות League of Legends על מנת להכנס לתחום ההולך וגדל בעולם

מתן בן ישי
מתן בן ישי   26.11.17 - 18:02
Getting your Trinity Audio player ready...
הליגה הצפון אמריקאית של המשחק League of Legends היא אחד מהאירועים הכי גדולים שקיימים בתחום ה-eSports, בו כל שבוע מאות אלפי צופים חוזרים כל שבוע לצפות בקבוצות האהובות עליהם בפעולה, והפופולאריות רק הולכת וגוברת עם הזמן,  מה שגורם ל-Riot Games, המפתחת את המשחק לעשות צעד נועז ו"למתג" את הליגה. מה שאומר שמערכת "הירידה בדרגה" שפעלה עד עכשיו בליגה בוטלה, ומעכשיו 10 קבוצות קבועות יתחרו בליגה אחת מול השנייה., ומקומן בליגה מובטח באופן קבוע, אלא אם כן הקבוצה תספק ביצועים רעים לאורך תקופה של ארבע שנים כמו ב-NBA.

הצעד הזה התרחש בגלל שקבוצות מליגת ה-NBA החליטו שהשקעה בקבוצות והליגה הדרום אמריקאית של League of Legends היא הדרך להכנס לתחום ה-eSports, כך שבעלים של קבוצות NBA כמו הקליבלנד קאבלירס, גולדן סטייט ווריורס יוסטון רוקטס, ומילווקי באקס הם כעת גם הבעלים הגאים של קבוצות ה-eSports שיתחרו בליגה העתידית.

ניכר שגם ב-NBA הבינו סוף סוף את הפוטנציאל הכלכלי שמתחבא לו בתחום ה-eSport, והשקיעו לא פחות מ-13 מליון דולר על מנת לחתום על בעלות של קבוצה. הקבוצות שנבחרו הן Cloud9, Clutch City Gaming, Counter Logic Gaming, Echo Fox, FlyQuest, Golden Guardians, OpTic Gaming, Team Liquid ,Team SoloMid, ו-100 Thieves. לפניכם הקבוצות בהן השקיעו אנשי מפתח מתחום ה-NBA.

 

100 Thieves (קליבלנד קאבלירס)
שיתוף פעולה בין הקליבלנד קאבלירס ושחקן ה-eSports המקצועי במשחק Call of Duty , מת'יו ‘Nadeshot’ האג. מת'יו כבר הנהיג בעבר קבוצות Call of Duty והוביל אותן להישגים בעבר, ועכשיו הוא מעביר את הכישורים שלו למשחק League of Legends, כך שהנושא לא חדש לו והוא יוכל לבצע עבודה טובה בתור זורעת ה-eSports של הקאבלירס. מי יודע, אולי נזכה לראות את לברון ג'יימס מברך אותם על זכייתם בסוף הליגה?

OpTic Gaming
כמו 100 Thieves, גם קבוצה זו החלה את דרכה במשחק Call of Duty,  ושם בעצם Nadeshot מ-100 Thieves החל את דרכו בתחום ומאז עזב אותם. בליגה הנוכחית יש סיכוי ליריבות בין שתי הקבוצות בגלל שחקן העבר שלהן המשותף שלהן כיום. ההשקעה בקבוצה בוצעה ע"י ניל ליבמן, הבעלים של הטקסס רנג'רס בבייסבול.

Clutch Gaming (יוסטון רוקטס)
היוסטון רוקטס רוצים כבר זמן מה להכנס לתחום ה-eSports, לשם כך הם שכרו שנה שעברה את סבסטיאן פארק להל את המיזם, אך נראה שרק עכשיו מתחילים לראות תוצאות בשטח עם הקמתה של נבחרת Clutch Gaming.

Golden Guardians (גולדן סטייס ווריורס)
אלופת ה-NBA הנוכחית החליטה שגם היא רוצה חתיכה מהנתח, וכך נולדה לה קבוצת גולדן גארדיינס, שאותה ינהלו צ'וי "Locodoco" יון-סופ' שחקן League of Legends מקצועי שהפך למאמן, והאנטר לי, מי שהיה מנהלת מחלקת ה-eSports של יאהו במשך שנים.

 

-->