$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

גיימינג לא שייך רק לצעירים

מחקר חדש: בני 60 ומעלה משחקים מעל 400 שעות בשנה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  20.07.21 - 16:49

תגיות: גיימינג

הסטריאוטיפ של גיימר ממוצע בעולם הוא איש צעיר בשנות העשרה או קצת אחרי, עצלן שלא אוהב לצאת מהבית ומעדיף רק לשבת במרתף ולשחק משחקי ווידאו.
אז מסתבר שאפשר לזרוק את השקר הזה לפח. מחקר חדש שיצא באנגליה לפני מספר ימים הראה כי אנשים בגילאי ההורים שלנו מצליחים לשחק כמעט את אותה כמות השעות שגיימר ממוצע בשנות ה-20 לחייו.

המחקר הוקם על ידי חברת Energy Helpline הבריטית כדי לבחון  התמודדות עם בדידות של מבוגרים בגיל העמידה ומעל, ולשפר את בריאותם הנפשית.
גיימרים מבוגרים באנגליה מבזבזים כ-8 שעות שבועיות בגיימינג, רק 45 דקות פחות מהממוצע השבועי של גילאי 16-29. נציין כי במחקר זה משחקים במובייל נחשבים כזמן משחק והנתונים לא נעולים רק על מחשב אישי או קונסולות.
כמו כן המחקר דיווחו כי גיימרים בגיל הזהב מבזבזים 416 שעות בממוצע על משחקי וידאו בשנה עם חלוקה העומדת על 49% משחקים על טלפונים, 40% על טאבלטים ו-12% על קונסולות, לא רע בכלל.

עוד נודע מהמחקר כי גיימינג הפך ככל הנראה לחלק משמעותי מחייהם של אנשים מעל 60 עם מעל שני שליש מהמבוגרים בסקר שיחקו משחק כלשהו בשנת 2020. בנוסף 41% מהעונים הודו כי גיימינג תופס יותר מזמנם מאשר תחביבים כמו בישול, עבודת גינון או אפילו סריגה.
בנוסף לזה, שניים מתוך חמישה אנשים בסקר ענו כי העדיפו להמשיך לשחק מאשר לעשות עבודת בית מסוימת ו-13% מהם אפילו הודו כי הם מאבדים שעות שינה עקב משחקיות ממושכת.

בגזרת המשחקים לפי המידע שנחשף, נראה ולא במפתיע כי המשחקים הפופולריים לגילאי הזהב מגיעים מעולם מהמובייל עם קנדי קראש שתופס את המקום הראשון עם 56% של גיימרים מעל גיל 60.
לעומת משחקי המובייל יש הבדלים קיצוניים במשחקים אחרים כגון GTA עם רק 7% בקרב המבוגרים, קול אוף דיוטי עם 14% ופיפ"א עומד על כ-15% בין גילאי הזהב.
טאשמה ג'ונסון, מנהל קשרי לקוחות בחברת Energy Helpline הסביר כי "אנשים בגילאים מתקדמים מחפשים דרכים חדשות להתמודד עם בדידות בחייהם ואין פלא שרבים מהם פנו למשחקי וידאו. במחקר גילינו שגיימינג זו דרך מקובלת על ידי כל הגילאים כמקום להתרועע ולהכיר אנשים חדשים".