$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

פיל ספנסר: "לא מתכוונים לפרק את קהילת פלייסטיישן"

האיש הראשי של אקס בוקס מדבר על הרכישה ומנסה להרגיע את כולם

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  19.01.22 - 21:24

ביום שלישי (אתמול) מיקרוסופט הודיעה על רכישת Activision Blizzard תמורת כמעט 68 מיליארד דולר, ועם עסקה בקנה מידה חסר תקדים זה, ברור שיהיו שאלות רבות לגבי ההשפעה של העסקה על כל התעשייה בכללותה.

שתי השאלות החשובות לכולם הם, האם מיקרוסופט תמשיך במסע רכש זה ותהפוך למונופול דורסני שיפיל אחד אחד את כל החברות הגדולות בתחום? (ווינדוס מישהו?), והשאלה הבאה היא, האם מיקרוסופט הולכת להפוך כל הכותרים ההבאים של אקטיוויז'ן שכוללים כאלה כמו Call of Duty, Overwatch ודיאבלו, בין רבים אחרים - לכותרים בלעדיים ל-Xbox ולמחשב האישי, כפי שהיא עשתה עם Bethesda מאז רכישת ZeniMax.

למרות שזה לא יתברר לגמרי עד שתושלם עסקת הענק שתסוכמם בשנת 2023, בוס ה-Xbox, או בהגדרתו החדשה, מנכ"ל Microsoft Gaming, פיל ספנסר, הבהיר לכאורה שלא כל משחקי אקטיוויז'ן יעזבו את סביבת הפלייסטיישן לחלוטין. 

כפי שדווח על ידי בלומברג, בשיחה בראיון, אמר ספנסר, "אני רק אגיד לשחקנים שם שמשחקים במשחקי אקטיוויז'ן  פלטפורמה של סוני: זו לא הכוונה שלנו לפרק קהילות מהפלטפורמה הזו ונשארנו מחויבים לכך ." למרות זו בבלומברג גם טענו בדו"ח, לפי המקורות שלהם שמכירים את המצב, "כמה" ממשחקי אקטיוויז'ן יעברו להיות בלעדיים לאקס בוקס, בעוד שאחרים יישארו מרובי פלטפורמות. מעניין אם קראש בנדיקוט יהיה אחד מאלה.

כמובן, כדאי לזכור שמשפט זה דומה מאוד למה שפיל ספנסר ואקסבוקס אמרו על משחקי בת'סדה העתידיים כשהעסקה הזו הוכרזה לראשונה, וקבעו שהבלעדיות תוכרע למשחקים על בסיס כל מקרה לגופו, ושתוכן בת'סדה לא יימשך רק מפלטפורמות פלייסטיישן או נינטנדו.

מיקרוסופט ביצעה מספר רכישות לאחרונה כדי לחזק את רשימת אולפני המשחקים שלה. בשנת 2020, היא הסכימה לרכוש את ZeniMax, חברת האם והמפיצה של כותרים כגון  The Elder Scroll ו-Doom, תמורת 7.5 מיליארד דולר.

בזמנו, זו הייתה רכישת משחקי הווידאו הגדולה ביותר של מיקרוסופט אי פעם. מיקרוסופט גם הוציאה 2.5 מיליארד דולר ב-2014 כדי לרכוש את Mojang, יצרנית Minecraft. מיקרוסופט מסרה כי עסקת Activision תקפיץ אותה ממש מאחורי Tencent Holdings Ltd הסינית וסוני היפנית, כחברת הגיימינג השלישית בגודלה בעולם. מיקרוסופט מסרה כי עסקת Activision תקפיץ אותה ממש מאחורי Tencent Holdings Ltd הסינית וסוני היפנית.