הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

דולגופיאט בגמר הקרקע באליפות אירופה

המדליסט האולימפי סיים במקום השני במוקדמות. זיידל ורז העפילו לגמר המיקס

רותם פלדברג
רותם פלדברג   27.05.25 - 23:55
Getting your Trinity Audio player ready...
(באדיבות: Filippo Tomasi, באדיבות איגוד ההתעמלות בישראל)
(באדיבות: Filippo Tomasi, באדיבות איגוד ההתעמלות בישראל)
נבחרת הגברים בהתעמלות מכשירים החלה היום (שלישי) את שלבי המוקדמות באליפות אירופה, שנערכת בלייפציג שבגרמניה. המתעמל ארטיום דולגופיאט העפיל לגמר תרגיל הקרקע מהמקום השני, עם ביצוע שהעניק לו 14.400 נקודות. במקום הראשון סקאלי האיטלקי עם 14.433 נקודות, ובמקום השלישי הפוורת׳ הבריטי עם ניקוד זהה לניקוד של דולגופיאט. 

אורי זיידל וליהיא רז העפילו לגמר התחרות הקבוצתית המעורבת שמתקיימת לראשונה באליפות אירופה, לשם העפילו השניים מהמקום ה-11 הכללי מבין 16 מדינות שישלחו צמדים לגמר. השניים קיבלו את הציונים הטובים ביותר מבין המתעמלים והמתעמלות הישראלים בשלושת המכשירים של כל אחד ואחת מהם בנפרד, כשבגברים התרגילים שנלקחים בחשבון למיקס הם תרגילי קרקע, מקבילים ומתח. אצל הנשים אלה תרגילי קרקע, קפיצות וקורה. 

אייל אינדיג סיים במקום התשיעי בתרגיל סוס הסמוכות, לאחר שקיבל ציון של 14.033 נקודות. זיידל, ביצע את ששת המכשירים בתחרות על ההעפלה לגמר הקרב רב, שם סיים במקום ה-31 הכללי עם סך ניקוד של 76.298 נקודות. מיקום זה מהווה רזרבה השלישית ברשימת המתחרים.

את הנבחרת מובילים המאמן הלאומי סרגיי וייסבורג והמאמן אנדריי גריבנוב. שופטים: אילן גזית ויעקב לוי. פיזיו: אדם באדיר.