$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

קריאה אחרונה למונדיאל

הספירה לאחור בעיצומה. כמה אוהדים ישראלים צפויים להתייצב באצטדיונים ברוסיה, מה המשחק המבוקש ביותר בשלב הבתים וכמה יעלה לספונטניים לטוס לטורניר בדקה ה-90?

גיל לוין
גיל לוין  06.03.18 - 11:08

100 ימים לשריקת הפתיחה וטירוף הכרטיסים לאירוע הכדורגל המרגש בענף, סוחף אחריו את העולם כולו. ביקוש אדיר בסבבי המכירה הראשונים ומחירים מרחיקי לכת בשוק המשני. מה הגורם לשיגעון הגדול, מה המשחק המבוקש ביותר בשלב הבתים, איך קרה שמתוך אותן מדינות שלא משתתפות בטורניר - ישראל מככבת בראש רשימת הביקוש לכרטיסים וכמה יעלה לנו להגשים את החלום, אם נזכרנו רק עכשיו? קריאה אחרונה לכל אותם פנטזיונרים שחולמים להיות שם כשזה קורה.

כאמור, השיגעון לא פסח על ארצנו הקטנה, סוכנויות הנסיעות מעריכות כי מספר שיא של למעלה מ-8,000 ישראלים צפויים להתייצב ביציעים שברוסיה, שי עבדה, מנהל מחלקת הספורט באשת טורס, הסביר מה הגורם לביקוש העצום לטורניר הקרב "קודם כל, כשמדובר במדינה קרובה כמו רוסיה עם מטבע נמוך כמו הרובל, העלויות מוזלות באופן משמעותי וזה פותח את ההזדמנות לקהל רחב יותר של אנשים. מעבר לעניין הכספי, ייתכן שזה המונדיאל האחרון שיהיה אפשרי לראות בו את מסי ורונאלדו במיטבם, ובטח אם המונדיאל הבא יתקיים בקטאר".

אז הטורניר הקרוב זול מתמיד, אך השגת כרטיסים לאירוע היא משימה לא פשוטה בפני עצמה. פיפ"א פתחה שני סבבי מכירות לקהל הרחב ומי שלא הצליח להשיג בהם את מבוקשו ולא מעוניין להסתפק ב"שאריות" של המכירה הסופית באפריל, לרוב יפנה לשוק המשני - כרטיסים יד שנייה. עבדה הזהיר מפני הסיכונים שברכישת כרטיסים מסוג זה "לשוק המשני שני חסרונות בולטים. ראשית, המחיר - אין עליו פיקוח. כרטיס לקטגוריה מס' 3, במשחק המבוקש ביותר בשלב הבתים - ארגנטינה מול איסלנד, נמכרים כיום בשוק ב-600 אירו, יותר מפי 4 מהמחיר הנקוב. ושנית – קיים סיכון גבוה לרכישת כרטיסים מזויפים המציפים את הרשת בימים אלו. ההיסטוריה מלמדת שקיצורי דרך עולים ביוקר. חייבים לשים לב שהרכישה מתבצעת מגורם מוכר ואמין בלבד".

אבל רכישת כרטיסים היא לא הדאגה היחידה שלכם. נכון להיום קיימת מצוקת לינה קשה בערים המארחות ואלו שאוהבים לחכות לרגע האחרון – עלולים לשלם ביוקר. משרד התיירות הרוסי מדווח על תפוסה של למעלה מ-75% מהמלונות בבירה והמחירים נוסקים בהתאם. לילה במלון ברמה של כוכב אחד צפוי לעלות לכם כ-5,000 רובל (300 שקלים) ללילה, לעומת 400 רובל (24 שקלים) ביום רגיל.
בשביל להתפנק במלון ברמה של 5 כוכבים, תאלצו להיפרד מ-50,000 רובל (3,000 שקלים) לכל הפחות, עבור לילה אחד במלון שביום רגיל יעלה לכם כ-7,000 רובל (400 שקלים) בסך הכל.

ומה עושים עם המרחקים? 11 ערים שונות נבחרו לארח את הטורניר ברוסיה והמרחקים ביניהן עצומים. כל נבחרת צפויה לגמוע אלפי קילומטרים במדינה תוך ימים ספורים ואלו ייעזרו במטוסים פרטיים. אך איך יתניידו האוהדים? עבדה הסביר: "לקראת הטורניר הוציאה פיפ"א "Fan ID", מעין תעודת אוהד אישית לכל כרטיס כניסה התאפשר שימוש חופשי בתחבורה הציבורית ברוסיה. פריבילגיה נחמדה, אך לא אידיאלית למשחקים בערים המרוחקות, המאלצות שימוש בטיסות פנים. מאותה סיבה, בחרנו לייצר חבילות למשחקי המונדיאל המתקיימים במוסקבה בלבד. עיר ידידותית, תיירותית ונוחה להתניידות".