$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לא רק לעשירים: ווימבלדון מבלי למשכן את הבית

הטורניר בלונדון הוא הוותיק, החשוב והיוקרתי ביותר בענף ונחשב לאחד מאירועי הספורט היקרים בעולם. אך האם מדובר בנחלת האמידים בלבד? לא בהכרח. המדריך לנוסע הפשוט

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  05.07.18 - 13:25

הטורניר הלבן בלונדון הוא מאירועי הספורט הפופולריים והיקרים ביותר בעולם תיירות הספורט. רבים חולמים לקחת בו חלק ורק מעטים, המעושרים שבנינו בד"כ, זוכים לעשות זאת. הטיסה והשהות בלונדון לא זולות במיוחד ומחירו של כרטיס ממוצע לשלבים המוקדמים של הטורניר יכול לנסוק עד לשבעת אלפים שקלים, לפחות. הסיבות לכך ברורות, מדובר בטורניר הטניס הוותיק, החשוב והיוקרתי ביותר בענף והמקומות מוגבלים.

המגרש המרכזי למשל, בו מתקיימים המשחקים המרכזיים והמרתקים ביותר בטורניר, ביניהם גם הגמר הנוצץ, הוא הגדול ביותר מבין 19 המגרשים ומכיל רק כ-15 אלף מקומות. וכשהביקוש עצום וההיצע נמוך – מחירי הכרטיסים מטפסים מעלה ומאלצים חובבי טניס רבים לדחוף את ידם עמוק לכיס ולשלוף כמה אלפי שקלים עבור כרטיס בודד. אבל האם חייבים להשקיע משכורת של חודשיים כדי להיות שם כשזה קורה? לא בטוח. האתר ״שאל לונדוני״, בו תוכלו למצוא הרבה המלצות וטיפים על לונדון מישראלים מקומיים, איגד עבורכם את המדריך המלא לחובבי הטניס שרוצים להגשים את החלום מבלי לפשוט את הרגל.


רכישת כרטיסים ביום הטורניר

אם אינכם נספרים בין ברי המזל שהצליחו לרכוש כרטיסים לטורניר כחצי שנה מראש, עדיין יש לכם סיכוי ואפילו לא רע בכלל לצפות בטורניר הלבן בגודל טבעי. באופן ספורטיבי במיוחד, שומרים מארגני הטורניר כ-500 כרטיסים למגרשים המרכזיים ועוד כמה אלפים לשאר המגרשים, הנמכרים ביום התחרות על בסיס כל הקודם זוכה. מחירי הכרטיסים שבקופה משתנים לפי המגרשים והיום, המחיר לכניסה למתחם והסתובבות בין המגרשים יקר יותר בימים הראשונים של הטורניר ועולה 25 פאונד, אך יורד בהדרגה עד היום האחרון, שעלותו 8 פאונד.

הבעיה היא, שממתין לכם תור ארוך במיוחד. כבר לפני שש בבוקר ניצב תור של כשלושת אלפים אנשים, ויש שיעידו שהתור עצמו הפך חלק בלתי נפרד מחוויית ווימבלדון, רבים אף מקימים אוהלים ומעבירים שם את הלילה שלפני. הסדר בתור נשמר בקפידה יתרה ונדרש להישמע לכללים נוקשים, כמו הקו אליו יש להתיישר, או השעה בה הולכים לישון.

כרטיסים ממוחזרים

אופציה נוספת לרכישת כרטיסים ביום המשחק, היא "כרטיסים ממוחזרים" – הטורניר מאפשר רכישת כרטיסים מחודשת של אנשים שיצאו מהמשחקים באמצע היום או לקראת ערב והכרטיסים הללו נמכרים מחדש בכ-10 פאונד, כשכל ההכנסות מיועדות לצדקה. בתחילת היום ההמתנה בתור עלולה לקחת שעות ארוכות, אך לקראת אחר הצהריים, תוכלו להשיג כרטיס תוך דקות ספורות בלבד.

לא מוכנים לחכות בתור? לעיתים קיימת אופציה לרכישת כרטיסים למשחקי היום הבא ב-Ticketmaster. שווה לבדוק ויש לקחת בחשבון שזה עלול לעלות כמה מאות שקלים.

חשוב לדעת – לא ניתן לרכוש כרטיסים ביום המשחק של אירוע חצי הגמר והגמר.


מה הלו"ז?

סדר המשחקים נקבע ע״י הגרלה ממש לפני תחילת התחרות, לחצו כאן ללוח המשחקים המלא

איך מגיעים?

מפת הגעה מתחנת הטיוב ומתחנת הרכבת הקרובות ניתן לראות כאן.


להמתנה בתורים מומלץ להצטייד מראש במים, אוכל, כובע וקרם הגנה ומרגע הכניסה, ניתן להסתובב כאוות נפשכם בין המגרשים השונים - בהתאם לסוג הכרטיס שהצלחתם לקנות, לשתות פימס או שמפניה, לנשנש תותים בשמנת - המאכל החגיגי של האירוע, ולנצור כל רגע מהחוויה המטורפת הזו.

לעוד טיפים והמלצות על לונדון מישראלים מקומיים באתר "שאל לונדוני" - לחצו כאן